Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gorąca Korčula, spopielały Pelješac i sielskie Kuterevo’15

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
CROberto
Cromaniak
Re: 2012 Ja Te Volim Vrboska ♥

Postnapisał(a) CROberto » 02.10.2012 22:03

Ale aura była dla Was łaskawa....taka przejrzystość powietrza ymm....piękne te "Twoje "krajobrazy" 8)

P.S.
Lawenda już sucha......ale Ty pod kolor... :lol:

Pozdrawiam
Robert.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.10.2012 22:04

Hej!

Ta droga, to jedna z najfajniejszych, widokowych tras jakie przejechałem w Chorwacji. Jakże pięknie musi być tam właśnie w czerwcu...
Zobaczymy, gdzie dalej Was poniesie.

Bardzo przyjemne to dekonspirujące zdjęcie w lawendowej bluzeczce. Przypadek? Celowe działanie?... a może jak pisze maslinka - przeznaczenie :wink:

Pozdrawiam.
trevia
Croentuzjasta

Postnapisał(a) trevia » 02.10.2012 22:38

Po zejściu na dół szwędamy się troszkę po hvarskich zaułkach.
Obrazek
Obowiązkowo idziemy na lody do naszych starych znajomych :D Pierwszy raz w życiu jem lawendowe - trzeba ukoronować udane zbiory :wink: Smak całkiem, całkiem, choć moimi ulubionymi zostaną nadal czekoladowe :wink: Uzupełniamy zapas kofeiny i kontynuujemy nasz spacer promenadą wzdłuż wybrzeża.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Niektórzy lubią i tak... :wink:
Obrazek

Zatoczka
Obrazek

kawałek dalej za tymi domami jest, a przynajmniej był w rejonie Podstine tunel, coś jak w Pitve, tylko troszkę krótszy :wink: chodziliśmy nim do hotelu Sirena, położonego trochę dalej,w pięknej zatoczce :D fajne przeżycie, zwłaszcza gdy idzie się samemu, w nocy, gdy nie działa oświetlenie, a nad głową fruwają nietoperze :wink: Mieliśmy ambitne plany tam dotrzeć, ale upał był spory, a program jeszcze dość napięty :wink:
Orzeźwiamy się w Jadranie i wracamy w stronę miasta.
Obrazek

Zaczepia nas organizator wycieczki na Vis... szkoda, że nie jesteśmy na dłużej :( Vis i Bisevo chodzą mi po głowie od dłuższego czasu... ale jakoś nie po drodze :wink:

Obrazek

Katedra sv. Stjepana
Obrazek

Studnia w tym czasie została zamaskowana parasolami z restauracji :roll:

Ostatni rzut oka na mury Spanjoli-czas ruszać dalej :(
Obrazek

Pobyt w Hvarze zaliczam znów do udanych. Oczywiście pozostaje niedosyt, że można było dłużej, że wieczorem, ale to dobrze :wink: troszkę się pozmieniało, ale to co powinno zostać takie samo - zostało :D mam nadzieję, że kiedyś tu jeszcze wrócę :D

cdn
Ostatnio edytowano 03.10.2012 18:04 przez trevia, łącznie edytowano 1 raz
morgana
Cromaniak

Postnapisał(a) morgana » 02.10.2012 22:43

Trevia, przepiękne te twoje fotki...
Ponieważ ostatnio w towarzystwie moim padł pomysł Hvaru na kolejne wakacje, to również uśmiechnę się do ciebie o namiar na apartament :) . Po zdjęciu wydaje mi się, że już mi mignął gdzieś, jak szukałam w necie, ale pewności nie mam ;) .

Z góry wielkie dzięki, mail jest w profilu.
trevia
Croentuzjasta

Postnapisał(a) trevia » 03.10.2012 12:18

Cześć Morgana :D Miło mi, że fotki Ci się podobają, przy wgrywaniu na forum "coś" się z nimi dzieje i jakość leci w dół... :?

Wysłałam namiary na nocleg :D

mariusz_77 napisał(a):znam tą krew na rękach :D :D ale też i na nogach... by zebrać kilka bukiecików :D :D

Są w życiu rzeczy, dla których warto przelać krew :wink: :D
trevia
Croentuzjasta

Postnapisał(a) trevia » 03.10.2012 12:40

CROberto napisał(a):Ale aura była dla Was łaskawa....taka przejrzystość powietrza ymm....piękne te "Twoje "krajobrazy" 8)

Tak masz rację, w sierpniu często lubią zawisnąć mgły/parujące powietrze... to był ostatni dzień względnej przejrzystości podczas naszego pobytu.

CROberto napisał(a):Lawenda już sucha......ale Ty pod kolor... :lol:

Interseal napisał(a):Bardzo przyjemne to dekonspirujące zdjęcie w lawendowej bluzeczce. Przypadek? Celowe działanie?... a może jak pisze maslinka - przeznaczenie :wink:

Przeznaczenie :wink:

Interseal napisał(a):Ta droga, to jedna z najfajniejszych, widokowych tras jakie przejechałem w Chorwacji. Jakże pięknie musi być tam właśnie w czerwcu...

Mam takie same odczucia :D A kwitnąca lawenda, zieleń i Jadran.... czy może być coś piękniejszego? :D
longtom
Weteran

Postnapisał(a) longtom » 03.10.2012 14:50

trevia napisał(a):Zaczepia nas organizator wycieczki na Vis... szkoda, że nie jesteśmy na dłużej :( Vis i Bisevo chodzą mi po głowie od dłuższego czasu...

Trzeba koniecznie :!:

Fajne panoramki :!: :D

pzdr :wink:
trevia
Croentuzjasta

Postnapisał(a) trevia » 03.10.2012 15:28

longtom po Twoim opisie wyspy i jaskini, w przyszłym roku pewnie wyrośnie co najmniej tyle relacji z Visu, co w tym z Hvaru i Bracu razem wziętych :wink: :D Ja czuję się bardzo zachęcona :D tylko mam mały problem, bo nie należę do amatorów pływania statkami :roll: :wink:
longtom
Weteran

Postnapisał(a) longtom » 03.10.2012 15:56

trevia napisał(a):Ja czuję się bardzo zachęcona :D tylko mam mały problem, bo nie należę do amatorów pływania statkami :roll: :wink:

Zawsze możesz spróbować motorówką. :D

A na poważnie, ze Splitu na Hvar płynie się podobną ilość czasu jak na Vis.

trevia
Croentuzjasta

Postnapisał(a) trevia » 03.10.2012 17:36

longtom napisał(a):A na poważnie, ze Splitu na Hvar płynie się podobną ilość czasu jak na Vis.

Tak, ale gabaryty promu dają całkiem inne odczucie niż malutka łupinka :wink: I tak kiedyś pojadę :P :wink:

Z Hvaru jedziemy już nową drogą, po której jazda to sama przyjemność
Obrazek

zwłaszcza gdy towarzyszą takie widoki :wink:
Obrazek

Obrazek

Milna
Obrazek

Obrazek

Zarace
Obrazek

Obrazek

Dubovica
Obrazek

Jest wczesne popołudnie, zmierzamy więc do zatunelowej części wyspy i kolejnego punktu, którego nie może zabraknąć w programie :D Oczywiście wiecie, że za tunelem leży Sv.Nedjela :D

Najpierw jednak robimy postój w malowniczym Pitve i kupujemy pamiątki dla rodzinki :wink:
Obrazek

Obrazek

Jedziemy dalej... kilkanaście metrów, po czym stoimy, a nawet wycofujemy... :wink:

Próba sił :wink:
Obrazek

Po kilkunastu minutach, bo żaden z kierowców z powyższej fotki nie chciał ustąpić, jedziemy dalej...

Dojeżdżamy do tunelu i euforia - jesteśmy pierwsi! Najlepsze wrażenia mamy zabookowane :wink: :D
Obrazek

Radość nie trwa długo... niektórych kolejka nieobowiązuje... :roll: :wink:
Obrazek

Zielone światło, pozwalamy odjechać skuterowi, który rusza z impetem... i widzimy przed sobą... ciemność :wink:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.10.2012 18:48

trevia napisał(a):Próba sił :wink:

Trafił Czech na Czecha? :wink: :lol:
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 03.10.2012 19:06

Alee nuuda tylko Hvar i Vrboska, Stari Grad i Hvar aże oobrzydzenie bierze ............... :mrgreen:

Bluzeczkę też zauważyłem nie myślcie sobie :boss: w czerwcu koleżanka zginęłaby w lawendzie ................
trevia
Croentuzjasta

Postnapisał(a) trevia » 03.10.2012 19:41

Przejazd tunelem to fajne przeżycie, ale do szczególnie ekstremalnych czy zapierających dech go nie zaliczę :wink: Filmik mam jednak nagrany :wink:

W Sv.Nedjeli, choć ruch całkiem spory, udaje się znaleźć miejsce, gdzie zostawiamy samochód i kierujemy się w stronę drzewka :wink:

Obrazek

Obrazek

Śmiałkowie :wink:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Nacieszyliśmy oczy wyczynami śmiałków, ostrymi klifami wcinającymi się w morze i widokiem fal rozbijających się o skały :D Czas na kąpiel :D

Obiła mi się o uszy historia o rajskiej plaży, słyszałam, że prowadzi tam szuter... ale w którą stronę :?: tego nie mogłam sobie przypomnieć :wink: Klify z jednej i z drugiej strony... idziemy więc gdzie nas oczy poniosą... :wink:
No właśnie... idziemy :lol: Samochód musi się oszczędzać :wink: Już przed Budapesztem cytryna zaczęła wysyłać nam dziwne sygnały... najpierw pojawił się klucz i zaczęło się odliczanie do przeglądu... w Hvarze byliśmy już 500 km na minusie, a samochód wrócił dzień przed wyjazdem z przeglądu... wątpliwości czy pan mechanik coś poprzestawiał, czy o czymś zapomniał :wink: Klucz to jeszcze nie taki problem, uspakajałam resztę towarzyszy :wink: gorzej jakby pojawił się napis SERVICE :wink: Napis Service pojawił się tuż przed Sv. Nedjelą, równocześnie z informacją zawierającą słowo Battery... :P Akumulator? Niemożliwe... pali do strzału, w ogóle samochód nie ma żadnych objawów niedomagań :D Jak podaje instrukcja gorzej od napisu SERVICE może być już tylko migający napis SERVICE, więc nie kusimy losu :wink: Gdzie nas tu jakiś serwis znajdzie :wink: :lol: Odpuszczamy w tym roku drogę szutrową i wyjazd na Św. Mikołaja.

Pora więc na spacer ścieżką wzdłuż morza :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Docieramy do takiej przyjemnej plażyczki, gdzie swój cel osiąga większość turystów :D
Obrazek

Nas wiedzie ciekawość - co jest za tą skałką? i za następną? i za nastepną? :wink: :lol:
Maszerujemy więc dalej, mając wrażenie, ze raz jesteśmy w Błędnych Skałach...
Obrazek

A może w Ojcowskim Parku Narodowym? :wink:
Obrazek

Ścieżka momentami przypomina wspinaczkę na szczyt w Medjugorje :wink:
Obrazek

A co jest za tymi skałkami...?
Obrazek

Rajska plaża-ale nie Luciste :wink:

Ludzi mało, spokój i te widooki... :D Tylko jeden minus... napis PRIVATE :x
Plaża i skałki należą do klubu wspinaczkowego Można się wcześniej umówić, przyjechać, popływać kajakiem albo wdrapać na ściankę :D Skoro już jesteśmy, choć bez zaproszenia, rozglądamy się - jest czym nasycić oczy :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

W drodze powrotnej spotykamy "niedźwiadka" :wink:
Obrazek

Z góry widoki jeszcze ciekawsze
Obrazek

Po drodze kąpiel i pora wracać, jeden z uczestników nabawił się odcisków :wink: ale było warto, choć Luciste została z drugiej strony :wink: :lol:
Ostatnio edytowano 14.10.2014 18:25 przez trevia, łącznie edytowano 1 raz
TomKinS
Croentuzjasta

Postnapisał(a) TomKinS » 03.10.2012 20:09

Trevia, Twój wpis na cro.pl zaczyna się w dniu naszego wyjazdu na 4 cro-wakacje. Tydzień na Riwierze Makarskiej i tydzień na Hvarze. Gdzie miejscem docelowym jest Jelsa,ale do cudownej Vrboskiej to tylko 30min. spacerkiem. Na dowód:
Załączniki:
IMG_5568.jpg
mariusz_77
Cromaniak

Postnapisał(a) mariusz_77 » 03.10.2012 22:08

achch piękne te Twoje zdjęcia z naszego ukochanego miejsca... Święta Niedziela wygląda chyba jeszcze piękniej niż w rzeczywistości... dzięki nim poczułem znowu klimat i atmosferę urlopu... dziękuję

Pozdrawiam :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Gorąca Korčula, spopielały Pelješac i sielskie Kuterevo’15 - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies