Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gorąca Korčula, spopielały Pelješac i sielskie Kuterevo’15

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
CROberto
Cromaniak
Re: Nie taki diabeł straszny? do Riwiery Makarskiej podejści

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 06.10.2013 22:32

Kapitalny pomysł z cytowanymi powyżej zdjęciami :!: Kraina taka że czapki z głów lecą ..... 8)
Nie każ nam zbyt długo czekać na ciąg dalszy .........

BTW

Szukałem tej plaży i nie znalazłem :(
Obrazek

ale dzięki tym poszukiwaniom trafiłem w inne piękne miejsca, choć miałem na to tylko jeden dzień.

:papa:
trevia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) trevia » 08.10.2013 16:15

Krzychooo napisał(a):Hej, Trevia! Jak zwykle ciekawie, jak zwykle świetne zdjęcia. Czekam na ciąg dalszy.

Cześć Krzychooo :D Bardzo mi miło, że tu zaglądasz :D i czekam z niecierpliwością, aż przeczytam Twoją relację :wink:

CROberto napisał(a):Szukałem tej plaży i nie znalazłem :(

Nie jestem pewna w 100% ale możliwe, że do tej plażyczki dojście było tylko od strony morza :wink: ale fajnie, że odkryłeś inne piękne miejsca :wink:

CROberto napisał(a):Nie każ nam zbyt długo czekać na ciąg dalszy .........

Ok :wink:
trevia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) trevia » 08.10.2013 17:21

Popołudnie spędzamy spacerując po Zaostrogu :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zaglądamy do klasztoru...
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 08.10.2013 17:37

Piękne zdjęcia klasztoru w Zaostrogu! :D My takich ładnych nie mamy...

Fajne miejsce, klimatyczne.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 08.10.2013 19:35

maslinka napisał(a):Piękne zdjęcia klasztoru

cóż tu dodać wszystkie Twoje zdjęcia wymiatają 8O , również te, taka zagadkowa kolorystyka
madzia828
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia828 » 09.10.2013 10:47

Trevia super fotki te z kapeluszem najlepsze hehe :mrgreen:
trevia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) trevia » 17.10.2013 19:43

Spaceru cd :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Galeba :wink:
Obrazek

Obrazek

Zachody :P

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zaostrog nocą...
Obrazek

I na koniec hrvatski akcent :D (nie możecie nacisnąć przez ekran, więc zapodaję linka :wink: )
Obrazek

cdn... kiedyś :wink: :papa:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.10.2013 19:46

Wszelki duch! Żyjesz! :wink:
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 17.10.2013 20:45

co by tu napisać, regulamin zabrania wstawiania postów tylko z emotikonami, ale tu na widok tych Waszych zdjęć nasuwa się tylko:
8O 8O 8O 8O :wink:
trevia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) trevia » 18.10.2013 18:17

Interseal napisał(a):Wszelki duch! Żyjesz! :wink:

Przepraszam, że tak Was tym zszokowałam :wink: :lol: No ale fakt, przeżyłam pierwszy atak mrozów :wink: :P

te kiero napisał(a):co by tu napisać, regulamin zabrania wstawiania postów tylko z emotikonami, ale tu na widok tych Waszych zdjęć nasuwa się tylko:
8O 8O 8O 8O :wink:

Oj tam, oj tam - bez przesady :smo:
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 19.10.2013 13:14

Przez Ciebie chyba nie będę już kontynuowała swojej relacji bo mi najzwyczajniej wstyd z moim zdjęciami, kiedy tu takie cuda widzę. Bombastycznie!!!
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 20.10.2013 03:03

Fajnie , że kontynuacja będzie 8)
Mrozom się nie dawaj , słoneczne zdjęcia wklejaj i nie każ nam zbyt długo czekać na nie

Pozdrawiam
Piotr
rafrych
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafrych » 20.10.2013 12:45

Ciekawa relacja , fajne zdjęcia . Wiec może moje V podejscie do Chorwacji będzie właśnie w tym rejonie:)
pozdrav
trevia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) trevia » 21.10.2013 17:54

Aldonka napisał(a):Przez Ciebie chyba nie będę już kontynuowała swojej relacji bo mi najzwyczajniej wstyd z moim zdjęciami, kiedy tu takie cuda widzę. Bombastycznie!!!

Aldonko - nie możesz zaprzestać pisania swojej relacji! Po pierwsze Twoje zdjęcia są piękne, ładnie skadrowane i przedstawiają niesamowite widoki :D , po drugie moje w zupełności nie mogą powodować tak drastycznych kroków, bo jest na tym forum wiele lepszych od nich, a po trzecie to z Hvaru relacje trzeba pisać koniecznie, bo to najpiękniejsze miejsce w Chorwacji (dla mnie przynajmniej ;) ) i trzeba ludziom pomóc odganiać jesienną deprechę właśnie poprzez pokazywanie takich magicznych zakątków :D

piotrf napisał(a):Fajnie , że kontynuacja będzie 8)
Mrozom się nie dawaj , słoneczne zdjęcia wklejaj i nie każ nam zbyt długo czekać na nie

Ok, pracuję nad tym, zwłaszcza, że rodzinka już się dopomina kiedy zacznę sklejać filmik z wakacji... a mam kilkanaście godzin materiału... więc muszę skończyć z fotkami najpierw :wink: i zmienić się w montażystę... co przyprawia mnie o ból głowy i palpitacje serca....

rafrych napisał(a):Ciekawa relacja , fajne zdjęcia . Wiec może moje V podejscie do Chorwacji będzie właśnie w tym rejonie:)
pozdrav

Dzięki rafrych:) Warto odwiedzić te rejony jeśli jeszcze nie byłeś (jeśli byłeś to też ;)) :papa:
trevia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) trevia » 26.10.2013 20:23

Myślał kogut o niedzieli, a w sobotę mu łeb... :wink:

Dzień następny to niedziela. Skoro zdecydowaliśmy nie zmieniać miejscówki, to w naszych głowach zrodził się pomysł jednodniowej wycieczki na Brač i rozeznania się w jej klimatach - tak na przyszłość :wink: Wracamy więc do pokoju, nastawiam budzenie w komórce na 4:30 - chcemy zdążyć na pierwszy prom płynący z Makarskiej, gaszę światło... ... ... 5 minut później ponownie je zapalam, kasuję budzenie i odwołuję wyprawę :P Dochodzę do wniosku, że jednodniowa wycieczka na wyspę, jeszcze w weekend to karkołomny pomysł :twisted:

Tak więc niedzielne przedpołudnie spędzamy leniwie... na ekspresowej mszy w kościele (ksiądz z wachlarzem i smażone ziemniaczki za ścianą :oczko_usmiech: to chyba tu norma :wink: ) i w nadmorskiej knajpce przy kawie, potem plażowanie i kolejny dłuższy spacer... niestety już ostani :cry:

Ah i minisesja Stuarta :D
ObrazekObrazek

Wieczorny spacer

Przysiadając na brzegu morza podziwiamy zachód słońca :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kawałek dalej "odkrywamy" źródełko. W Zaostrogu woda z kranu jest dość mocno chlorowana, więc jeśli komuś to przeszkadza, może zaopatrzyć się w jej zapas właśnie tu... momentami była spora kolejka :wink:

Obrazek

Idziemy dalej...
Obrazek

...aż w końcu dochodzimy do opuszczonego kompleksu hotelowego
Obrazek

Nie byłabym sobą, gdybym tam nie zajrzała :wink:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jak przy większości ruin, i tu jest piękna, żwirkowa plaża
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Robi się ciemno i strasznooo :wink: ... czyli tak jak lubię :mrgreen:
Obrazek

Następnego dnia pytam Borysa o ten hotel. Okazało się, że ma on swojego właściciela, Rosjanina, który, jak twierdził nasz gospodarz, nabył go "za grosze" i teraz chce go odsprzedać znacznie drożej... z powodu braku chętnych kompleks jest sprzedawany "w kawałkach"...

Dochodzimy do Jadranki... dalej jest Podaca, trzeba wracać... a w drodze powrotnej...

...widoczek na nocny Zaostrog
Obrazek

Obrazek

i gdzieś bliżej w centrum... czujemy w nogach ten spacer ;)
Obrazek

Pora spać :) Jutro już na pewno będzie wycieczka :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Gorąca Korčula, spopielały Pelješac i sielskie Kuterevo’15 - strona 16
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies