Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

2011: Bośnia i Hercegowina, Czarnogóra, Chorwacja.

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 27.11.2011 18:44

maslinka napisał(a):Wyjazdy wrześniowe mają dużo zalet...

Oczywista oczywistość :cool:
Pod warunkiem, że jest pogoda....

Crayfish napisał(a):Plaża nieco inna niż Divna.

Pokazałeś "miejską" plażę w Dubie... na "pozamiejskie" też zaglądnęliście?
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 27.11.2011 18:48

Ale dużo ludzi! W czerwcu byliśmy sami!
Crayfish
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crayfish » 27.11.2011 18:53

kulka53 napisał(a):Pokazałeś "miejską" plażę w Dubie... na "pozamiejskie" też zaglądnęliście?

Chyba masz na myśli plażę po przeciwnej stronie zabudowań w Dubie.
Próbowałem tam dotrzeć od strony wybrzeża, od mini-portu,
ale chyba to był błąd - było coś w budowie i zamknięty był przejazd wzdłuż brzegu.
Chyba jest inna droga - ale nie byliśmy tam. Wiem, że tamta plaża chyba ładniejsza jest
- przybijają jakieś statki na nią z riwiery makarskiej (chyba).

MWN napisał(a):Ale dużo ludzi! W czerwcu byliśmy sami!

Co zrobić ... nie poradzę na tłumy :wink:
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 27.11.2011 19:11

Crayfish napisał(a):Chyba masz na myśli plażę po przeciwnej stronie zabudowań w Dubie.
Próbowałem tam dotrzeć od strony wybrzeża, od mini-portu,
ale chyba to był błąd

Tak, w kierunku końca półwyspu, po drugiej stronie Duby. Są tam 2 spore plaże, pierwsza taka sobie, druga REWELACYJNA :D
Jak dla mnie, to jedna z najlepszych plaż Chorwacji :D

Wybrzeżem nie wiem czy da się tam dotrzeć, może i nie. W bezpośrednie pobliże pierwszej plaży można dojechać ze "skrzyżowania" gdzie droga z Divnej rozdziela się na tę prowadzącą nad morze i do starej Duby pod górami. Na wprost szutrówka wśród oliwek prowadzi na tę plażę, jest tam na końcu mini parking na kilka aut. A z pierwszej chwilka ścieżką i jesteś na drugiej.
W sezonie dzieją się różne dziwne rzeczy :? więc może i statki z Makarskiej tam docierają, z uwagi na atrakcyjność miejsca, nie dziwię się. Jak myśmy byli też na krótko przypłynął nieduży wycieczkowiec z Trpanja :roll: .
mariusz-w
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz-w » 27.11.2011 19:15

kulka53 napisał(a):
maslinka napisał(a):Wyjazdy wrześniowe mają dużo zalet...

Oczywista oczywistość :cool:
Pod warunkiem, że jest pogoda....

Jeszcze "niepogoda" we wrześniu się nam nie trafiła ... i mam na myśli tutaj tylko chorwackie pobyty ! 8)

Chyba wrześniowa najpewniejsza, a i najbardziej znośna także z uwagi na temperatury.
A widok plaż, oraz ceny ... to wszystko mówi samo za siebie, że we wrześniu warto ! :D

Pozdrawiam.
Crayfish
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crayfish » 27.11.2011 19:19

kulka53 napisał(a):Tak, w kierunku końca półwyspu, po drugiej stronie Duby. Są tam 2 spore plaże, pierwsza taka sobie, druga REWELACYJNA :D
Jak dla mnie, to jedna z najlepszych plaż Chorwacji :D

... no cóż ... było blisko.
Może ktoś wklei jakąś fotkę z tych plaż, chętnie zobaczę.

Za dużo rzeczy do zobaczenia to i człowiek o wszystkim nie pamięta.
Ale Divną mogę - przynajmniej we własnej hierarchii atrakcyjności plaż - spokojnie bardzo wysoko postawić.

mariusz-w napisał(a):Chyba wrześniowa najpewniejsza, a i najbardziej znośna także z uwagi na temperatury.
A widok plaż, oraz ceny ... to wszystko mówi samo za siebie, że we wrześniu warto ! :D

i mnie wrześniowe wyjazdy przypadły do gustu. :)
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 27.11.2011 19:48

mariusz-w napisał(a):Jeszcze "niepogoda" we wrześniu się nam nie trafiła ... i mam na myśli tutaj tylko chorwackie pobyty !

Mieliście więcej szczęścia :roll:
Trafialiśmy na zmienną aurę, nigdy nie byliśmy pewni jaki będzie kolejny dzień... Były upały ale była i bura i burze i ulewy.... Ale też byliśmy jednak w drugich połowach wrześni.
No i temperatura wody już nie taka :roll: , choć z pewnością wyższa niż w pierwszych połowach czerwców :wink:

crayfish napisał(a):Może ktoś wklei jakąś fotkę z tych plaż, chętnie zobaczę.

Proszę :D

Poranna fotka, druga plaża.

Obrazek

Ta plaża znana też jest z błotek którymi chętnie smarują się plażowicze i przypływający stateczkami z innych miejsc :wink:

Pzdr
Crayfish
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crayfish » 27.11.2011 19:53

kulka53 napisał(a):
crayfish napisał(a):Może ktoś wklei jakąś fotkę z tych plaż, chętnie zobaczę.

Proszę :D

Dziękuję, nie powiem, że ... nie liczyłem na pomoc :D
Faktycznie ładna jest, ... no i te tłumy ...

(spanko to chyba gdzieś bardzo niedaleko ?)
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 27.11.2011 20:05

Wrzesień jest najlepszy 8) , chociaż w tym roku nas nie rozpieszczał ani temperaturami wody i powietrza , ani słońcem :roll:
Wszystko jednak ma swoje wytłumaczenie - my trafiliśmy na paskudny front burzowy , który zgubiliśmy dopiero u bratanków . . . :wink:

Plaże w Dubie to faktycznie zaludniają się tylko z okazji wizyt stateczków wycieczkowych , jednak zatłoczenia tam nie widziałem 8)

Pozdrawiam
Piotr
Crayfish
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crayfish » 27.11.2011 20:15

piotrf napisał(a):Wrzesień jest najlepszy 8) , chociaż w tym roku nas nie rozpieszczał ani temperaturami wody i powietrza , ani słońcem :roll:
Wszystko jednak ma swoje wytłumaczenie - my trafiliśmy na paskudny front burzowy , który zgubiliśmy dopiero u bratanków . . . :wink:

Nas też dopadnie na półwyspie. Dwa dni nam zabierze i zmieni niebo na granatowe.
Suma-sumarum to chyba i tak nieźle jak na dłuższy pobyt wrześniowy.
Wody jednak nie przemiesza straszliwie w Jadranie i zostawi w stanie pozwalającym na ciepłą - orzeźwiającą kąpiel.
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 27.11.2011 20:26

Crayfish napisał(a):no i te tłumy ...

:cool: :D
Crayfish napisał(a):(spanko to chyba gdzieś bardzo niedaleko ?)

To fotka z 2009 kiedy to na tej plaży, z uwagi na jej piękno, spędziliśmy CAŁY dzień :D , zresztą specjalnie tam wtedy przyjechaliśmy...
Obie noce spędziliśmy wtedy na Peljescu, wśród winorośli, jedną gdzieś w okolicach bocznej drogi do Brijesty, było tak sobie, drugą pomiędzy Gornją a Donją Vrucicą i tam było super :D
Crayfish
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crayfish » 27.11.2011 20:38

kulka53 napisał(a):.... drugą pomiędzy Gornją a Donją Vrucicą i tam było super :D

taaaa .... faktycznie jest tam tyle zakamarków ...
... jak było super to .... nie pytam o szczegóły .. :D 8) :sm:

... oj ... żeby to mi się dało namówić moją pasażerkę na takie pobyty ... ciężka sprawa ...
... ale źle nie bywa na wyjazdach ... udaje się razem przeżyć bez ziewania ... 8)
mariusz-w
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz-w » 28.11.2011 07:29

kulka53 napisał(a):Mieliście więcej szczęścia :roll:
Trafialiśmy na zmienną aurę, nigdy nie byliśmy pewni jaki będzie kolejny dzień... Były upały ale była i bura i burze i ulewy.... Ale też byliśmy jednak w drugich połowach wrześni.
No i temperatura wody już nie taka :roll: , choć z pewnością wyższa niż w pierwszych połowach czerwców :wink:

Anno ... na jachcie to i nam się 9 Beauforta trafiła ! :)
Ale taka bura i burza to kwestia godzin, a potem jak to po burzy zawsze słońce wychodziło.
A z wodą ... to bardziej od prądów zależy, niż od nagrzania wody ... bo ta we wrześniu była ciepła bardzo.
Choć właśnie z uwagi na prądy, zdarzało się, że potrafiła z wody szybciej wygonić. 8)

Pozdrawiam.
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 28.11.2011 09:47

mariusz-w napisał(a):
kulka53 napisał(a):

A z wodą ... to bardziej od prądów zależy,

Kopało? :) :)
Crayfish
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crayfish » 28.11.2011 09:59

Burzowo

Żeby za pięknie nie było, to może kilka fotek z burzowych dni.
Dopadły nas takie dwie sztuki. Uciec nie było przed nimi możliwe.
Poniżej przedstawiam nieco zachmurzony Trpanj.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

2011: Bośnia i Hercegowina, Czarnogóra, Chorwacja. - strona 17
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone