Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

20 godzin jazdy do Chorwacji autem

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
pawelli
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelli » 21.08.2012 07:41

Kanapki z kurakiem, schabowym, itp.
Pomidorki, ogórki świeże, małosolne, coś słodkiego (jakies snikersy, itp.), banany i Redbulle (szczególnie dla kierowcy) ;)
themoon
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) themoon » 21.08.2012 11:19

BeJur, dla Ciebie to czyste powietrze. A mi może śmierdzieć pomidor. Nie mam nic do wegetarian, ale w Twoim wydaniu to jest wymuszanie na innych podporządkowania się. Sam przez jakiś czas nie jadłem mięsa, ale nie był to powód do tego, aby kogoś nazywać "ścierwojadem". Słyszysz jak wrzeszczą z bólu chrupane przez Ciebie marchewki?
A żeby nie było offtop-a: zupka z kubka-zatrzymując się na stacji biorę kawę i proszę o wrzątek. Zresztą jadąc z dzieckiem też niejednokrotnie prosiłem o wrzątek żeby zrobić mleko. Poza tym batony energetyczne-takie ze sklepów sportowych.
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 21.08.2012 11:31

themoon napisał(a):BeJur, dla Ciebie to czyste powietrze. A mi może śmierdzieć pomidor. Nie mam nic do wegetarian, ale w Twoim wydaniu to jest wymuszanie na innych podporządkowania się. Sam przez jakiś czas nie jadłem mięsa, ale nie był to powód do tego, aby kogoś nazywać "ścierwojadem". Słyszysz jak wrzeszczą z bólu chrupane przez Ciebie marchewki?
A żeby nie było offtop-a: zupka z kubka-zatrzymując się na stacji biorę kawę i proszę o wrzątek. Zresztą jadąc z dzieckiem też niejednokrotnie prosiłem o wrzątek żeby zrobić mleko. Poza tym batony energetyczne-takie ze sklepów sportowych.

to juz jest nadinterpretacja, zaraz się okaze, że zabieranie dzieci do Cro, to jest wymuszanie na innych podporządkowania się, kto Ci powiedział, ze ja wege jestem??? i tylko marchewki chrupię?
Jem to co lubię, a na zapachy jestem wrażliwa i juz.
Jednego razi słońce innego drażni jakiś zapach, jedna woli Banderasa inna czipendelsa.
koniec
kronos
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kronos » 21.08.2012 11:48

suchy prowiant, żeby się nie zatruć, jakieś soki, wody mineralne i napoje wzmacniajace do kierowcy, musi dojechać na miejsce, tym bardziej jak jest jeden kierowca. Trzeba o niego dbać. :)
Magdalena S.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magdalena S. » 21.08.2012 11:51

Kanapki (koniecznie ze świeżego, chrupiącego chleba) z pieczoną piersią kurczaka.
Kanapki z nutellą.
Jakieś domowe ciasto najczęściej babka.
Jogurty. Jabłka. Banany. Herbata owocowa w termos. Woda. Red bull.
Obowiązuje zasada niejedzenia w aucie. Co dwie godziny robimy postój na toaletę, rozprostowanie się i przekąskę.
Skooter
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Skooter » 21.08.2012 11:59

Najlepiej zabrac kanapki z gulonem. A tak na serio najlepiej zabrac jedzienie na droge , ktore jest lekko strawne !!! Pozdrawiam i zycze smacznego .
witia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witia » 21.08.2012 12:39

Jak czytam niektóre posty to mam wrażenie, że niektórzy jadą do Władywostoku a nie do Chorwacji :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 21.08.2012 12:48

malina__ napisał(a):Jakie jedzenie zabrać ze sobą?

Pobobno jutro wyjeżdżasz - jakie jedzenie zabierasz :?: :?:
Pasjonat Chorwacji
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pasjonat Chorwacji » 21.08.2012 12:51

Do ubiegłej niedzieli wydawało mi się, że 20 godzin do Chorwacji to przesada :)

Teraz tak już nie powiem - z Vinisce k. Mariny do Częstochowy (więc do południowej granicy naszego kraju nie było tak daleko) jechałem 17 godzin! Powodem tego był blisko 4 godzinny korek na granicy Chorwacko-Słoweńskiej i to w godzinach wczesnopopołudniowych, więc słoneczko dawało się mocno we znaki.
A trasa, jak co roku, autostradami na Maribor, Graz, Wiedeń, Mikulov, Ostrava...

A mówili mądrzy ludzie, żeby w weekendy nie jeździć :D to się nie chciało słuchać :D
Jedno jest pewne - w jedną i drugą stronę nie pojadę już w weekend, zwłaszcza w szczycie sezonu. :papa:
Darkos
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Darkos » 21.08.2012 15:27

malina__ napisał(a):Jakie jedzenie zabrać ze sobą?

Jak się ma pytanie do tytułu wątku?
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 21.08.2012 16:44

Weż ze sobą papier toaletowy bo po tylu podpowiedziach jest pewne - zesrasz się.
bzyq74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bzyq74 » 21.08.2012 17:57

Pampersy lepsze. Nie trzeba często stawać :D
luboniak1
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) luboniak1 » 22.08.2012 16:47

Ponieważ jesteśmy z żoną mięsożerni a z mięskiem w ciepłe dni trzeba uważać aby się nie zepsuło to wypracowaliśmy patent konserwacji kiełbasek. Właściwie to patent jest stary jak świat a my go tylko odkurzyliśmy, ważne że działa.Kupujemy dobrą kiełbaskę i wieszamy ją w skrytce (takie nasze miejsce w piwnicy; gdzie ciemno sucho i chłodno) i po dwóch tygodniach w dzień przed wyjazdem do cro zdejmujemy je. Są całkowicie wysuszone, nie psujące się i łatwe w konsumpcji oraz bardzo syte.
tygrysek0038
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tygrysek0038 » 22.08.2012 17:47

Dla osób niemięsożernych lub poszczących i akurat podróżujących w dzień postu polecam ogórki małosolne i pomidorki,żółty ser, ewentualnie jajka, ale wtedy kanapki trzeba :porządnie zapakować, spożywać tylko na postojach, dość szybko skonsumować, bo za długo nie wytrzymają :lol:
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

20 godzin jazdy do Chorwacji autem - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone