20 dni na Bałkanach czyli góry i atrakcje turystyczne
Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
I się stało . w pewnym momencie auto stanęło (zakopało się w kamieniach) kierowca wyskoczył z auta i tak zaczął machać rękami ze nie dużo brakowało i by uniósł się do góry. Całe szczęście koniec męki resztę 3 km będziemy z buta szli , trudno. bo już trudno było wysiedzieć w tym aucie. jesteśmy zmuszeni zapłacić połowę pieniędzy chodź umowa była inna , i nie mamy pewności ze przyjedzie po nas wieczorem.
Załączniki:
zazdroszczę , w takim miejscu postawić budynek. wcześniej go nie było , a jeżeli to miałby być hotel to będzie trzeba tam kiedyś zanocować. znajduje się ta budowla niedaleko skrętu w lewo podejście do zastan
po niecałej godzinie jesteśmy na końcu drogi. Nawet jest z boku domu jakiś zrobiony szałas i można tam kupić coś na wzmocnienie głodu i pragnienia.
będąc pierwszy raz przy jeziorach spoglądałem na strzeliste kamienie po prawej stronie i się zastanawiałem czy jest możliwość wyjść tam , otóż jest idąc na żółwia za jeziorami jest odbicie w prawo i można na Maja e. Bojes 2461 prawie jak Rysy a w dodatku widok na dolinę z jeziorami. z lotu ptaka 35.40 min znowu muszę się posłużyć nie swoim filmem
wychodzimy powyżej doliny i zaczyna się pole śniegowe. po lewej stronie jest skała przy której turyści z Albani zrobili postój. Idziemy do nich a tam niespodzianka. w sakle są zrobione naturalne zagłębienia coś jak by wnęka jaskinia. Zostawiają oni tam swój zbędny dobytek i po posileniu będą ruszać dalej . My również szybkie śniadanie i wio naprzód idę i tak sobie myślę w Polsce w drodze na Rysy turyści zostawiają zbędny bagaż a potem jak wracają to czy go zastaną. Tu jak ja im nie wezmę to chyba tylko ufo może im zabrać ten dobytek.
Załączniki:
pole śnieżne potem się okaże ze jest ich więcej
widok na skrytke -depozyt zwał jak pisał
powyżej następna skrytka to chyba bankowo gwarantowana bo wysoko
za niedługo będziemy na przełęczy, przypomina mi się ze na mapie powyżej przełęczy był żółty trójkąt ostrzegawczy ciekawi mnie co on znaczy , wkrótce się dowiem
Po drodze mijam grupę która wracała już ze szczytu, miała ze sobą oprócz sprzętu zimowego również liny. Zastanawiam się czy wspinali się po pionowej ścianie czy się asekurowali idąc szlakiem powyżej.