Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

20 dni na Bałkanach czyli góry i atrakcje turystyczne

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
tercja
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tercja » 21.12.2014 17:36

wajheczka napisał(a):Nawigacje miałem tak ustawioną ze po wyznaczeniu szlaku strzałka przesuwała się do przodu (kierunek był u góry nawigacji). Nie wiem dlaczego ale czasami w navi tak się robiło (chociaż miałem wszystko dobrze nastawione) ze kierunek robił się u dołu , czyli automatycznie trzymając navi przed sobą i patrząc na nią to strzałka przemieszczała się w dół nawigacji i jeżeli pokazywało skręt w lewo to w rzeczywistości trzeba było w prawo i na odwrót. I to mnie zmyliło bo właśnie wtedy navi pokazała odwrotnie . A ja widząc owego turystę powyżej i owe wskazanie na navi nie spojrzałem dokładnie na navi tylko pomyślałem teraz w lewo a ze tam się nie da to był odwrót. O tym ze pomyliłem kierunki to zorientowałem się dopiero po przyjeździe do domu.
DSCN4901.JPG

Patrząc na zdjęcie to dalej szlak pewnie prowadził tam gdzie są strzałki czyli tam gdzie jest śnieg.

to tam był wogóle jakiś szlak? a znaków namalowanych nie było???
wajheczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wajheczka » 21.12.2014 18:17

wajheczka napisał(a):tak też czynie najpierw jest w dół potem w prawo i też w dól a następnie zaczyna się bardzo strome podejście dodam ze upierdliwe bo dość ze prawie w pionie to jest śnieg błoto drobne kamienie w dużej ilości buty zapadają się po kostki chwilami robię krok do przodu a obsuwam się dwa, jedyny plus to to że z prędkością światła nabieram wysokości. :mrgreen: :mrgreen: do tego chwilami trzeba iść obok szlaku bo zalega śnieg którego nie da się przejść nawet mając raki. :evil: :evil: :twisted: :twisted:

ostatnia i przed ostatnia linijka
Ostatnio edytowano 21.12.2014 18:25 przez wajheczka, łącznie edytowano 1 raz
wajheczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wajheczka » 21.12.2014 18:24

...
Załączniki:
DSCN4915.JPG
DSCN4917.JPG
Po przejściu łąki są szałasy w których można podobno kupić piwo.
DSCN4920.JPG
DSCN4921.JPG
gdzieś tam jest szczyt na który idę
tercja
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tercja » 21.12.2014 18:29

wajheczka napisał(a):
wajheczka napisał(a):tak też czynie najpierw jest w dół potem w prawo i też w dól a następnie zaczyna się bardzo strome podejście dodam ze upierdliwe bo dość ze prawie w pionie to jest śnieg błoto drobne kamienie w dużej ilości buty zapadają się po kostki chwilami robię krok do przodu a obsuwam się dwa, jedyny plus to to że z prędkością światła nabieram wysokości. :mrgreen: :mrgreen: do tego chwilami trzeba iść obok szlaku bo zalega śnieg którego nie da się przejść nawet mając raki. :evil: :evil: :twisted: :twisted:

ostatnia i przed ostatnia linijka

no wiem, ale coś sobie ubzdurałam, że to taki dziki szlak wymyślony przez Ciebie :)
wajheczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wajheczka » 21.12.2014 18:31

nie dużo brakło jak by nie ten śnieg to bym wymyślił nowy szlak no chyba ze navi by się w porę odwróciła i zaczęła dobrze pokazywać. :twisted: :lol: :roll:
Ostatnio edytowano 21.12.2014 20:45 przez wajheczka, łącznie edytowano 1 raz
tercja
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tercja » 21.12.2014 18:50

hehe, nieźle :), pewnie tak by było, ale dziwna sprawa z tą nawigacją. Czemu tak się dzieje?
No idź już, idź, bo pora jeszcze wczesna, pgoda piękna, szlak już właściwy więc czego chcieć więcej? Piwko zostaw na potem, jeśli jest w tym szałasie jakaś żywa istota wogóle
wajheczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wajheczka » 21.12.2014 20:48

zaraz za szałasami zaczyna się stromsze podejście i ładniejsze widoki
Załączniki:
DSCN4922.JPG
DSCN4923.JPG
DSCN4925.JPG
krakland
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakland » 21.12.2014 22:26

Witam
Z przyjemnością czytam Twoją relację.Szkoda ,że pozostałości zimy przeszkodziły w planach.
W okolicy polecam poszukanie noclegu w osadzie Ivan do położonej 400m od jeziora.
Za 30 euro mieliśmy do dyspozycji cały domek z pięknym widokiem na niedźwiedzia.
pozdrawiam
jacek
Załączniki:
IMG_2506.JPG
podobnych domków jest tam kilkanaście
IMG_2501.JPG
Poranne widoki na niedźwiedzia z tarasu domku
IMG_2497.JPG
Mapa okolicy Crno Jez.
wajheczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wajheczka » 23.12.2014 12:54

Witam
byłem w tej miejscowości i przechodziłem koło tych domków, cena podobna jak na wlocie od kanionu Tary tylko ze widoki lepsze.
wajheczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wajheczka » 23.12.2014 12:57

DSCN4926.JPG

Poniżej widok na budki z piwem :oczko_usmiech: :oczko_usmiech:
DSCN4927.JPG

Kiedy jestem na wysokości 1800m znowu kawałek śniegu. Sytuacja podobna jak na krótszym szlaku i idąc na kolate 1800m i śnieg , a raczej coś co przypomina śnieg.
DSCN4928.JPG
wajheczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wajheczka » 24.12.2014 22:16

Spoglądam na tą białą plamę 8O i próbuje znaleźć jakieś obejście ale ani z lewej ani z prawej ani z dołu i za winkla i z ukosu nie zwiastuje to sukcesu :twisted: :twisted: :evil: :evil: . Próbuje przez sam środek ale śnieg to braja a pod brają jest warstwa kamieni i zaraz na początku próby zaliczyłem dwa poślizgi (miałem wtedy duże oczy) 8O 8O 8O 8O . Po 20 min. Zdaje sobie sprawę ze to koniec na dzisiaj. Na wysokości 1800 są takie ,,zaspy ,, :evil: to wyżej będzie jeszcze gorzej. Pewnie jak bym staną na głowie to bym to przeszedł , ale do szczytu jeszcze kawał więc uznaje ze szkoda zachodu bo za chwile będzie to samo. Przydałaby się tu druga osoba , tylko skąd ja wziąść, wszak przecież na ten wyjazd pojechał sam :evil: :evil: :twisted: :twisted: Trudno wracam, zostawię sobie ten szczyt jak będę jechał w Przeklęte. Nie żałuje , nie dziś to kiedyś indziej się uda. Przynajmniej szedłem ( częściowo) jednym i drugim szlakiem. Następnym razem to krótszym wejdę a dłuższym zejdę. Pora wracać.
Ostatnio edytowano 25.12.2014 12:28 przez wajheczka, łącznie edytowano 1 raz
wajheczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wajheczka » 24.12.2014 22:22

...
Załączniki:
DSCN4929.JPG
DSCN4930.JPG
DSCN4931.JPG
widok z oddali na białą plamę którą nie przeszedłem
wajheczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wajheczka » 25.12.2014 12:25

...
Załączniki:
DSCN4932.JPG
gdzieś tam szlak prowadzi
DSCN4933.JPG
DSCN4936.JPG
DSCN4937.JPG
DSCN4938.JPG
ZNOWU NAD JEZIOREM
wajheczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wajheczka » 25.12.2014 12:27

Dochodzi 3 , pora coś zjeść. jade zostawić plecak do pokoje, prysznic, i potem jazda do Stacha na rybę.
tercja
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tercja » 25.12.2014 14:13

wajheczka napisał(a):Spoglądam na tą białą plamę 8O i próbuje znaleźć jakieś obejście ale ani z lewej ani z prawej ani z dołu i za winkla i z ukosu nie zwiastuje to sukcesu :twisted: :twisted: :evil: :evil: . Próbuje przez sam środek ale śnieg to braja a pod brają jest warstwa kamieni i zaraz na początku próby zaliczyłem dwa poślizgi (miałem wtedy duże oczy) 8O 8O 8O 8O . Po 20 min. Zdaje sobie sprawę ze to koniec na dzisiaj. Na wysokości 1800 są takie ,,zaspy ,, :evil: to wyżej będzie jeszcze gorzej. Pewnie jak bym staną na głowie to bym to przeszedł , ale do szczytu jeszcze kawał więc uznaje ze szkoda zachodu bo za chwile będzie to samo. Przydałaby się tu druga osoba , tylko skąd ja wziąść, wszak przecież na ten wyjazd pojechał sam :evil: :evil: :twisted: :twisted: Trudno wracam, zostawię sobie ten szczyt jak będę jechał w Przeklęte. Nie żałuje , nie dziś to kiedyś indziej się uda. Przynajmniej szedłem ( częściowo) jednym i drugim szlakiem. Następnym razem to krótszym wejdę a dłuższym zejdę. Pora wracać.

Wielki ten płat śniegu, ale nie wygląda na taką przeszkodę jaką się okazał :roll: Szkoda. Ale o ile dobrze pamiętam, to nie byłeś tam sam. A do czego przydałaby się druga osoba?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

20 dni na Bałkanach czyli góry i atrakcje turystyczne - strona 28
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone