Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

20 dni na Bałkanach czyli góry i atrakcje turystyczne

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
tercja
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tercja » 19.12.2014 22:16

Zachwyciłeś się widoczkami i straciłeś głowę :)
wajheczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wajheczka » 20.12.2014 18:29

Idąc tym krótszym szlakiem to do tego momentu widoki były marne. Nie licząc widoku na jezioro. Ale tym dłuższym to były Paradne. :smo:
tercja
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tercja » 20.12.2014 19:05

aha, to chyba dłuższym wracałeś? No ale jeszcze nie doszedłeś na szczyt, no i gdzie te pieski i Słowacy?
wajheczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wajheczka » 21.12.2014 14:15

Wiem ze mając nawigacje i mapę jest trudno pomylić prawo z lewą stroną ale mi się udało. Kiedy doszłem do tego miejsca to spojrzałem w lewo a tam powyżej mnie jakiś turysta szedł ,, półką wąską i ośnieżoną,, Popatrzywszy wzrokowo jak ten szlak może tam prowadzić doszedłem do wniosku ze nie ma możliwości tam dojść przy tych warunkach jakie panują na szlaku. (Popatrzywszy w domu na mapę to się okazało ze nie ma tam żadnego szlaku więc skąd on tam się wziął?????? , szlak jest ale dużo powyżej i ja nie mogłem widzieć tego szlaku z tego miejsca) . Patrzę na nawigacje i dochodzę do wniosku ze teraz musze iść tam gdzie ów turysta teraz się znajduje. Skoro się w tych warunkach nie da tam dojść to postanawiam (bardzo szybko) wracam spowrotem i idę dłuższym szlakiem.
wajheczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wajheczka » 21.12.2014 14:29

Powrót do krzyżówki ze szlakiem tym dłuższym był ekspresowy
DSCN4900.JPG

i za niecałe 20 min. jestem na krzyżówce.
widok na miejsce do którego doszedłem (czerwona strzałka zdjęcie z przybliżeniem)
DSCN4901.JPG

bez przybliżenia
DSCN4902.JPG
wajheczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wajheczka » 21.12.2014 14:32

...
Załączniki:
DSCN4905.JPG
DSCN4906.JPG
DSCN4907.JPG
wajheczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wajheczka » 21.12.2014 14:35

Jeżeli by mi się udało tym krótszym szlakiem dojść na niedźwiedzia to bym na pewno tym dłuższym już nie poszedł a wówczas straciłbym bardzo ładne widoki. Teraz napisze dlaczego wcześniej napisałem ze pomyliłem kierunki lewy z prawym.
tercja
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tercja » 21.12.2014 15:06

wajheczka napisał(a):Wiem ze mając nawigacje i mapę jest trudno pomylić prawo z lewą stroną ale mi się udało.

Bo to się udaje tylko nielicznym :) tym, co są kąpani w gorącej wodzie
tercja
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tercja » 21.12.2014 15:13

wajheczka napisał(a):Jeżeli by mi się udało tym krótszym szlakiem dojść na niedźwiedzia to bym na pewno tym dłuższym już nie poszedł a wówczas straciłbym bardzo ładne widoki. Teraz napisze dlaczego wcześniej napisałem ze pomyliłem kierunki lewy z prawym.

To i dobrze się stało, że się nie udało, bo widoki są cudne! Nie ma więc tego złego... :)
tercja
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tercja » 21.12.2014 15:50

wajheczka napisał(a):Powrót do krzyżówki ze szlakiem tym dłuższym był ekspresowy
DSCN4900.JPG

i za niecałe 20 min. jestem na krzyżówce.
widok na miejsce do którego doszedłem (czerwona strzałka zdjęcie z przybliżeniem)
DSCN4901.JPG

bez przybliżenia
DSCN4902.JPG

patrząc na to 3 zdjęcie, to i tak myślę, że daleko udało Ci się wdrapać
wajheczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wajheczka » 21.12.2014 15:52

Nawigacje miałem tak ustawioną ze po wyznaczeniu szlaku strzałka przesuwała się do przodu (kierunek był u góry nawigacji). Nie wiem dlaczego ale czasami w navi tak się robiło (chociaż miałem wszystko dobrze nastawione) ze kierunek robił się u dołu , czyli automatycznie trzymając navi przed sobą i patrząc na nią to strzałka przemieszczała się w dół nawigacji i jeżeli pokazywało skręt w lewo to w rzeczywistości trzeba było w prawo i na odwrót. I to mnie zmyliło bo właśnie wtedy navi pokazała odwrotnie . A ja widząc owego turystę powyżej i owe wskazanie na navi nie spojrzałem dokładnie na navi tylko pomyślałem teraz w lewo a ze tam się nie da to był odwrót. O tym ze pomyliłem kierunki to zorientowałem się dopiero po przyjeździe do domu.
DSCN4901.JPG

Patrząc na zdjęcie to dalej szlak pewnie prowadził tam gdzie są strzałki czyli tam gdzie jest śnieg.
wajheczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wajheczka » 21.12.2014 16:00

Trochę nie daje mi to spokoju , czy była szansa dojść tędy na szczyt, ale wydaje mi się ze i tak chociaż nie pomyliłbym kierunków to i tak po jakimś czasie okazało by się ze szlak jest zbyt niebezpieczny żeby dalej iść. Wszak ulewa dwie noce wcześniej zrobiła swoje.
wajheczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wajheczka » 21.12.2014 16:04

Kiedyś na pewno wrócę i idąc tym szlakiem to na pewno nie pomylę prawo z lewym kierunkiem.
Tymczasem ukazują się takie widoki
Załączniki:
DSCN4908.JPG
DSCN4909.JPG
DSCN4911.JPG
DSCN4913.JPG
wajheczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wajheczka » 21.12.2014 16:07

tercja napisał(a):
wajheczka napisał(a):Wiem ze mając nawigacje i mapę jest trudno pomylić prawo z lewą stroną ale mi się udało.

Bo to się udaje tylko nielicznym :) tym, co są kąpani w gorącej wodzie

drugim razem wezmę :roll: :roll: kąpiel przed wyjściem
tercja
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tercja » 21.12.2014 16:13

wajheczka napisał(a):Trochę nie daje mi to spokoju , czy była szansa dojść tędy na szczyt, ale wydaje mi się ze i tak chociaż nie pomyliłbym kierunków to i tak po jakimś czasie okazało by się ze szlak jest zbyt niebezpieczny żeby dalej iść. Wszak ulewa dwie noce wcześniej zrobiła swoje.

jakby nie było śniegu i było sucho to pewnie by się dało, ale po co skoro tamtym szlakiem zyskujesz piękne widoki i oczy można nacieszyć :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

20 dni na Bałkanach czyli góry i atrakcje turystyczne - strona 27
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone