Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

20 dni na Bałkanach czyli góry i atrakcje turystyczne

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
wajheczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wajheczka » 28.10.2014 17:51

schodząc s powrotem zastanawiam się co zrobić z resztą dnia. na polanie widziałem znak na Vrh Bora 2106 m ale bardziej kusi mnie znak który widziałem wczoraj
DSCN4450.JPG

czyli jezioro.
wajheczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wajheczka » 28.10.2014 21:22

wracając idę już według szlaku. mam nadzieje spotkać Staszka. Wracając jakoś wydaje mi się ze znaki szlaku są częściej i lepiej widoczne.
Załączniki:
DSCN4497.JPG
DSCN4498.JPG
DSCN4499.JPG
DSCN4501.JPG
DSCN4503.JPG
wajheczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wajheczka » 28.10.2014 21:30

Po około 2 godz. jestem przy aucie i niespodzianka . Ani po drodze ani przy aucie nie ma Staszka, komórka milczy. Teraz dobrze znaną mi dolina idę do skrzyżowania szlaków a potem już krótki odcinek i ma być jezioro.
wajheczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wajheczka » 28.10.2014 21:33

Po nie całych dwóch godz. od auta dochodzę do miejsca gdzie ma być jezioro.
Załączniki:
DSCN4507.JPG
gdzieś tu ma być
wajheczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wajheczka » 29.10.2014 09:13

8O 8O 8O :?: :?: :?: :idea: :idea: :idea: :-| :-| :-| o zgrozo schowali lub ukradli jezioro, nie ma go 8O 8O 8O 8O 8O :?: :?: :?: :idea: :idea: :idea: :la: :la: :la:
Załączniki:
DSCN4508.JPG
wajheczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wajheczka » 29.10.2014 19:53

Ależ miałem minę jak zobaczyłem ze wody nie ma. Ciekawe co się stało. Przecież jestem zaraz po zimie , jeszcze upałów nie ma żeby jezioro wyschło.
Załączniki:
DSCN4510.JPG
DSCN4512.JPG
DSCN4515.JPG
DSCN4516.JPG
wajheczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wajheczka » 29.10.2014 19:56

...
Załączniki:
Panorama 19.JPG
panorama na polanie pod kolatą
wajheczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wajheczka » 29.10.2014 20:09

Pora wracać do auta. o 16 jestem na parkingu i Stacha dalej niema. Zaczynam się niepokoić .Postanawiam jadę na hotel zjem i wrócę, może wtedy się zguba odnajdzie. Po 17 wracam na parking i co? i Krzysiek jest na parkingu ,a towarzysza podróżny mojego dalej brak. Postanawiamy jedziemy do Gusinje, wrócimy za godzinę. Krzysiek opowiada jak spędził noc nad jeziorkami a właściwie nad ostatnim, potem z samego rana wyruszył na Maja Jezierce. Szedł w rakach po drodze było dużo śniegu, miejscami zmrożony, miejscami bardziej miękki, że trzy razy obsunął się parę metrów w dół na miękkim mokrym śniegu, znaki szlaku oczywiście zasypane szedł na czuja. Na szczycie skrzynka do wpisów zasypane po górny dekiel. Widoki wiadomo jakie. Jak tak słucham to zazdroszczę mu tego , ależ cóż. Musze się smakiem obejść.
wajheczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wajheczka » 29.10.2014 20:18

Daleko nie odjechaliśmy z parkingu. Korek na drodze się zrobił. Miejscowi przekopują drogę i kładą rurę , którą ma płynąć woda z pola pod droga do rzeki. Trudno trzeba czekać z 30 min. Postanawiam wracamy , może Stach się znajdzie. W końcu jest. Gdzieś był? Stach pomylił szlaki i poszedł na ... Vrh Bora 2106 m. Dzieli się zemną spostrzeżeniem-- Wyszedł na górkę i zobaczył puszkę po konserwie Made in Poland. Pseudo turysta idzie na szczyt , dźwiga pełną ,, ciężką ,, konserwę , potem zjada i kiedy puszka jest pusta i lekka wyrzuca ją. Ze też tacy turyści jeżdżą za granice. :evil: :evil: :evil: :twisted: :twisted: :twisted:
wajheczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wajheczka » 29.10.2014 20:26

Krzyśka odwozimy za miasto, będzie łapał okazje wybiera się w Dumitor , może się jeszcze spotkamy. Jutro zmiana miejsca. Zal odjeżdżać z tego miejsca, ale jeszcze tu wrócę bo została Kolata i Maja Jezierce do zdobycia, obiecałem gospodarzowi ze przywiozę mu polską Rakije , i po czasie dowiedziałem się ze obok jest dolina Grabije. O jej istnieniu dowiedziałem się po powrocie do domu.
wajheczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wajheczka » 29.10.2014 20:32

Dzień Dziesiąty- Park Narodowy Biogradska Gora--Jezioro Biogradskie :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol: :oczko_usmiech: :oczko_usmiech:
wajheczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wajheczka » 30.10.2014 18:22

Dziś do przejechania nie dużo czyli ok.110 km.Rano oczywiście przymusowa pobudka (modły) , potem znowu spanie i ok 10 do widzenia. Jadę dłuższą droga na Bijelo Polje.Pierwsze poszukiwanie noclegu jest w Mojkovac.Tu nie dużo brakowało abyśmy wylądowali na blokach na 3 piętrze. Tego jeszcze nie było pojechałem w góry a nocowałbym na blokach. Dodam ze dzielnica na sam widok odstrasza , i chyba niezbyt jest tam bezpiecznie jak się ściemni. Na szczęście w porę robimy chodu. Zaraz przed Parkiem przy drodze głównej zatrzymujemy się bo jest Motel. Cena 7.5e. Warunki w porządku ale ale mimo ze to przy drodze to na odludziu, do tego budynek jest do sprzedania , trochę szyb powybijanych. Ogólnie widok jak na dobrym horrorze. Stachu chce zostać ale mi się marzy kuchnia żeby można było coś upichcić, co prawda tam była restauracja ale to nie to samo. Jedziemy do Kolasin i tam pierwszy budynek jaki się nawinął bierzemy. Cena 10e. sypialnia kuchnia klima wifi telewizor toaleta itp.itd. Za taką cenę to darmocha. Bierzemy W między czasie Staszek dostaje telefon ze nocleg może być za 6.5e tam gdzie wcześniej byliśmy , ale zostajemy tu. Po posiłku Stach idzie na miasto ja natomiast jadę do Parku. Zobaczę z czym to się je. Jutro będzie prościej. Ok. 1 km od drogi głównej jest szlaban. Opłata 3e za osobę. Ogólnie to prawie 4 km do parkingu.
wajheczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wajheczka » 30.10.2014 18:28

Auto zostawiam na parkingu przy jeziorze , widzę ze stąd zaczyna się szlak jutrzejszej wycieczki. Postanawiam obejść jezioro dookoła. zajmuje mi to 1 godz. Trochę idzie się po klepisku trochę po pomostach. Można wynająć łódkę i popływać po jeziorze.
Załączniki:
DSCN4524.JPG
DSCN4527.JPG
DSCN4531.JPG
DSCN4532.JPG
wajheczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wajheczka » 30.10.2014 19:41

...
Załączniki:
DSCN4535.JPG
DSCN4536.JPG
DSCN4538.JPG
wukor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wukor » 30.10.2014 19:50

Fajna relacja, widoczki doskonałe i znikające jeziora :oczko_usmiech:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

20 dni na Bałkanach czyli góry i atrakcje turystyczne - strona 15
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone