Napisanie relacji planowałem od kilku lat, przed każdym wyjazdem byłem przekonany, że ją zrobię, w trakcie odpoczynku nawet rysowałem w głowie co i jak opiszę, jednak za każdym razem kończyło się na niczym. Tym razem będzie inaczej! Może ten wpis na kilka godzin przed startem zmobilizuje mnie do tego żeby jednak wrzucić coś do tego forumowego worka, a nie tylko z niego korzystać Jeśli uda się to relację będę pisał na bieżąco.
Nawiązując do tytułu odpowiadam: tak psy jadą z nami. Czytałem wiele komentarzy na temat zabierania psów do Cro, niektórzy nawet byli zwolennikami karania właścicieli za takie męczenie zwierząt ... My natomiast mamy do tego zdecydowanie inne podejście. Nasze psy to nasza rodzina, one męczyłyby się w domu bez nas, a my na pewno nie odpoczywaliśmy bez nich. Wrzesień wydaje się idealnym miesiącem na wyjazd z czworonogami, po pierwsze ze względu na niższe temperatury, a po drugie na mniejsza już ilość turystów.
Tak więc ta relacja będzie (mam nadzieję) najbardziej pomocna dla osób, które planują wyjazd do Cro i biją się z myślami czy zabrać ze sobą psiaka.
Nasze miejsce docelowe to Tribunj, mamy zamówione 5 noclegów u Daria w apartamencie Plaża. Miejsce wydaje się idealne, mam nadzieję że potwierdzi się to w relacji za kilka dni
Po raz pierwszy obraliśmy trasę przez Węgry, z planowanym noclegiem gdzieś nad Balatonem.
Trochę już późno więc kończę na dziś, pewnie dorzucę jeszcze do tego posta kilka zdań i jakąś fotkę ze startu.