Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

2 osoby z namiotem: cała parcela?

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
krzysiak
Plażowicz
2 osoby z namiotem: cała parcela?

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysiak » 26.06.2006 12:00

W cenniku uzyskanym na targach turystycznych przy wielu (zbyt wielu!) kempingach nie mam wyszczególnionej osobnej ceny za namiot, a jedynie cenę za plac obejmującą samochód i przyczępę, cena ta niekiedy przekracza 10 euro. Czy to znaczy, że nawet nie mając wozu z przyczepą muszę pokryć całą opłatę? Nie spotkałem się dotąd z czymś takim, nawet w Porto na kempingu na którym 99% miało przyczepy za 4 euro we dwóch mogliśmy sobie przycupnąć pod murem... Dziękuję za pomoc od bywalców, planuję swój pierwszy wyjazd do Chorwacji z lekko napiętym budżetem, nie chciałbym "stchórzyć" w Budapeszcie
U-la
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) U-la » 26.06.2006 12:11

Hm... Też obycie na chorwackich kampach mam średnie, ale wszędzie, gdzie byłyśmy przed rokiem, poza parcelami, były też cenniki za namiot i osobę. Nigdzie nie płaciłyśmy za parcelę tylko właśnie za taki układ namiot + 2 osoby. Wolałabym nie generalizować, ale chyba na wszystkich kampach w Cro tak jest, więc spoko, nie wracaj już spod Budapesztu :lol: I super wakacji zyczę!
koonrad
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) koonrad » 26.06.2006 12:28

shtriga napisał(a):Hm... Też obycie na chorwackich kampach mam średnie, ale wszędzie, gdzie byłyśmy przed rokiem, poza parcelami, były też cenniki za namiot i osobę. Nigdzie nie płaciłyśmy za parcelę tylko właśnie za taki układ namiot + 2 osoby.

Tzn mimo że w cenniku jest tylko parcela to może być osobno namiot itd.
Jade samochodem pod namiot, ale na Istrie, a tam wszędzie w cennikach są parcele. Na niektórych jest zaznaczone, że za namiot/przyczepe i samochód.
Może na mniejszych będzie inaczej.
Kir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kir » 26.06.2006 12:39

Parcele to wymysł wielkich, drogich kempów. W większości kempów są ceny za namiot, samochód karawan, przyczepę, ososbe itd.
Czasem nawet male kempy maja pracele ale one sa zazwyczaj wynajmowane na cały sezon gdzie np jakas firma turytyczna rozbija swój namiot a ekipy korzystajacych się zmieniają
Nie przejmowac sie, jechać. Wszysto będzie dobrze
krzysiak
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysiak » 26.06.2006 13:11

Troszkę mnie uspokoiliście, dzięki. Jednak, o ile dobrze rozumiem, lepiej unikać molochów, szczególnie tych na Istrii, bo tam mogę zapłacić za kawałek skalistego gruntu tyle co za kwaterę, tak?
koonrad
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) koonrad » 26.06.2006 13:19

krzysiak napisał(a):Troszkę mnie uspokoiliście, dzięki. Jednak, o ile dobrze rozumiem, lepiej unikać molochów, szczególnie tych na Istrii, bo tam mogę zapłacić za kawałek skalistego gruntu tyle co za kwaterę, tak?

Na Istrii ciężko jest znaleść coś poniżej 8-10E za parcele bez prądu - ceny raczej z większych kampów, do tego osoba ok 6-8E i taksa klimatyczna 1E. Razem na 2 osoby wyjdzie min 20-26E - za to kwatery w sezonie, blisko wody raczej nie znajdziesz.
Nie wiem jakie będą ceny na mniejszych kampach, choć na Istrii raczej marnie z takimi, w katalogu z izby są namiary na minicampy, ale bez cen).
Kir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kir » 26.06.2006 13:21

Tak
Choć na Istri nie zawsze grunt jest skalisty
;-)
Drogie są też duże kempy naPagu: Straśko w Nowaliji i Simuni

Powrót do Kempingi