Witam.
Planuje wraz z dziewczyną spędzenie wakacji poza granicami naszego państwa, ponieważ będzie to nasza pierwsza tak długa wyprawa mam kilka pytań do osób, które mają takie przygody już za sobą. Będę bardzo wdzięczny za wszelkie porady
1. Pierwsze moje pytanie tyczy się głównie noclegu, ponieważ byłem kilkukrotnie w Chorwacji na wakacjach i wiem, że wynajmuje się tam głównie duże apartamenty dla całych rodzin. Przeglądając internet właśnie pod tym kątem znalazłem bardzo wiele ofert właśnie dotyczących przeróżnych apartamentów natomiast nigdzie nie występowały ogłoszenia odnośnie wynajmu pokoju dla 2 osób w hostelu czy czymś w tym rodzaju. Czy znacie może miejsca gdzie można rozglądać się za tego typu ofertą bądź też adres jakiejś strony która umożliwi mi znalezienie takiego noclegu na okres 2 miesięcy ? Dodam, że nie mamy sprecyzowanego konkretnie miejsca pobytu.
2. Jak sprawa ma się z pracą sezonową dla młodych osób, czy ciężko jest o zatrudnienie będąc obcokrajowcem, czy są jakieś wymagania których np nie stosuje się w Polsce a tam są silnie przestrzegane ?
Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam