Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

2 dni na Pag

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
rafalisko30
Cromaniak
2 dni na Pag

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafalisko30 » 09.06.2013 19:31

Wybieram się po raz trzeci do Chorwacji, Rogoznica, mam zarezerwowany pobyt od środy 21 sierpnia. Moje pytanie: Czy jest sens wyjechać np. w niedzielny wieczór, by w poniedziałkowe południe wylądować na Pag-u i tam spędzić dwa dni? Bardzo podobają mi się relacje z tej wyspy i kapitalne zdjęcia, więc sobie pomyślałem, że rozpocznę wakacje troszeczkę wcześniej, niż pierwotnie planowałem. Interesują mnie plaże, broń Boże zabytki. Czy warto na dwa dni pakować się na tę śliczną wyspę? Czy mogę mieć problem z noclegiem, wszak to tylko 2 dni? W jakim miejscu tej wyspy najlepiej te dwa dni spędzić?
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 10.06.2013 08:30

rafalisko30 napisał(a):
1. Czy jest sens wyjechać np. w niedzielny wieczór, by w poniedziałkowe południe wylądować na Pag-u i tam spędzić dwa dni?
2. Interesują mnie plaże, broń Boże zabytki.
3. Czy warto na dwa dni pakować się na tę śliczną wyspę?
4. Czy mogę mieć problem z noclegiem, wszak to tylko 2 dni?
5. W jakim miejscu tej wyspy najlepiej te dwa dni spędzić?

1. Tak
2. To dobrze, bo to przyroda (nieożywiona) i plaże są główną zaletą Pagu, a nie zabytki.
3. Sam sobie odpowiedziałeś - śliczna jest, więc zawsze warto, jeśli jest taka możliwość.
4. Jeśli chcesz, jeden namiar mogę przesłać na maila.
5. Zależy co lubisz - czy musisz mieć widok na otwarte morze, czy białe skały Pagu z Velebitem w tle. Dla mnie to drugie właśnie - bomba! Najładniejsze plaże chyba jednak są wokół Paszkiego Zaljevu: Sv. Marija i okolice, z drugiej strony Uvala Beritnica, Uvala Slana.
rapez
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rapez » 10.06.2013 09:08

Ja odpowiem Ci odnośnie wyjazdu.
Jak biorę urlop od poniedziałku to ruszam już w piątek po pracy :lol:
Po prostu szkoda aby te dni się zmarnowały.
W tym roku udało mi się załatwić urlop już od czwartku w tym tygodniu :mrgreen:
Ruszam więc w środę po pracy.
Pakuję się wcześniej, później wszystko zanoszę tylko do samochodu.
W dniu wyjazdu oszczędzam siły :wink:

O wyspie sporo czytałem, jest super. Moja rodzinka często tam jeździ, taki wypad na 2-3 dni a śpią na plaży...
pozdr.
rafalisko30
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafalisko30 » 10.06.2013 19:40

rapez napisał(a):Ja odpowiem Ci odnośnie wyjazdu.
Jak biorę urlop od poniedziałku to ruszam już w piątek po pracy :lol:
Po prostu szkoda aby te dni się zmarnowały.
W tym roku udało mi się załatwić urlop już od czwartku w tym tygodniu :mrgreen:
Ruszam więc w środę po pracy.
Pakuję się wcześniej, później wszystko zanoszę tylko do samochodu.
W dniu wyjazdu oszczędzam siły :wink:

O wyspie sporo czytałem, jest super. Moja rodzinka często tam jeździ, taki wypad na 2-3 dni a śpią na plaży...
pozdr.

Niestety w sobotę przed wyjazdem muszę być na rodzinnym weselu, jestem świadkiem. To tylko jednodniowe wesele, ale zaraz po nim w trasę nie ruszę, dlatego planuję wyjazd w niedzielny wieczór.

Danka, dziękuję za e-mail.
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 10.06.2013 20:28

rafalisko30 napisał(a):Niestety w sobotę przed wyjazdem muszę być na rodzinnym weselu, jestem świadkiem. To tylko jednodniowe wesele, ale zaraz po nim w trasę nie ruszę, dlatego planuję wyjazd w niedzielny wieczór.

Dobry jesteś :D
Ja też idę na wesele mojego chrześniaka w sobotę przed wyjazdem. Oszacowałam, że będę w stanie pozbierać się i ruszyć dopiero we wtorek. :lol:
rafalisko30
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafalisko30 » 16.06.2013 21:11

Nie trza tyle pić....:)
Marek358
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marek358 » 16.06.2013 22:43

Myślisz, że na 2 dni znajdziesz lokum?
rafalisko30
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafalisko30 » 21.06.2013 21:30

Nie wiem, dlatego pytam... Chciałbym zobaczyć Pag, ale jadę do Rogoznicy, a to chyba trochę daleko, żeby tam jechać np. na jeden dzień i potem wrócić do wynajmowanego apartamentu, ale jeszcze się zastanowię

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone