Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

16.07-05.08 Żywiec->Bled->Sukosan->Primošten

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 14.09.2006 12:31

... przyszła kolej i na Twoją relację ...

Lekkiego pisania ciągu dalszego! :D
Bo..czekamy.
Pozdraviam
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 25.03.2007 20:48

Jarski napisał(a): Ale to już będzie w następnym odcinku.

Znalazłem tę relację bo mnie interesuje Bled. A ciągu dalszego jak nie ma tak nie ma. :cry: Jarski zapomniałeś? 8O
Jarski
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jarski » 26.03.2007 21:17

krakuscity napisał(a):Jarski zapomniałeś? 8O

Dokładnie tak. Byłem pewny, że temat skończyłem. W tz. między czasie miałem zmianę kompa, więc muszę poszukać zapisków na którymś CD i dodam ostatni odcinek. Niestety więcej informacji o Bled nie będzie, przynajmniej w samej relacji. Ale jak masz jakieś pytania, to dawaj.
Jarski
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jarski » 16.05.2007 16:00

Obiecałem jakiś czas temu, że wstawię ostatnią część relacji, którą wydawało mi się, że już dawno wstawiłem. Niestety nie znalazłem w archiwach tej części i muszę ją napisać jeszcze raz. Tekst napisałem dość szybko, ale gorzej było ze zdjęciami. Już myślałem, że je straciłem. Ale są, więc dodaje ostatni odcinek.

Makarska to kurort, co widać, słychać i czuć.
Obrazek
Zwiedzanie przeradza się w długi spacer przerywany wizytami w różnych sklepikach i kawiarenkach. Maluchy znalazły wystawę tego wszystkiego, co żyje tutaj w morzu, gdzie poszli sami, więc mieliśmy chwilę dla siebie. Spacer zakończyliśmy na wysokim cyplu ze starym kościółkiem, gdzie przypadkowo trafiliśmy na koncert jakiejś miejscowej gwiazdy. Koncert był bardzo przyjemny. Późnym wieczorem wróciliśmy do namiotu. Makarska fajna na wieczór, ale raz wystarczy.
Dni na kempingu koło Drvenika mijają sielankowo. Rano długa kąpiel, potem książka i śniadanie. W ciągu dnia na przemian woda, książka, nurkowanie, arbuz. Dwa razy wybraliśmy się na cały dzień na wyspę Hvar promem.
Obrazek
Jeżeli ktoś szuka spokoju i ciszy, to wyspy chyba są idealne, a przynajmniej ta część Hvaru. Na plaży w odległości kilku set metrów nie ma nikogo, a w samym miasteczku panuje leniwy spokój. Tak mijają kolejne dni. Tuż pod koniec naszego pobytu w nocy przyszła burza, a właściwie wichura. Sama burza krążyła gdzieś nad morzem, a nasz namiot poczuł nieodpartą chęć dołączenia do niej. Musiałem podjechać samochodem bardzo blisko namiotu i przywiązać go do relingów, żeby przetrwać noc. Po takiej nocy poranek był … zupełnie normalny. Koniec byczenia się. W południe pakujemy wszystko i ruszamy w drogę powrotną. Droga powrotna wiodła przez jeziora Plitvickie, gdzie dojechaliśmy wieczorem. Wysiadając z auta przeżyliśmy szok. W południe temperatura wynosiła normalnie 32-35 stopni, a tutaj ledwo 13. Rozbijamy już po raz ostatni namiot. Najdroższe ceny kampingów jakie dotąd spotkaliśmy. Po chłodnej nocy ostatecznie pakujemy się i wyruszamy zwiedzać wodospady. To nie da się opisać, to trzeba zobaczyć.
Obrazek
Wczesnym popołudniem ruszamy w drogę powrotną. Tym razem jedziemy przez Węgry, trasą nr … Jest to droga darmowa (w odróżnieniu od autostrady w Austrii), ale niestety trochę wąska. W połowie drogi zatrzymujemy się na jedzenie. I tu katastrofa. Kto nie zna węgierskiego lub niemieckiego, to może zostać głodny. Z wielkimi problemami zamawiamy jedzenie i po 30 min. ruszamy dalej. Teraz następny przystanek to już dom.
Poprzednia strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

16.07-05.08 Żywiec->Bled->Sukosan->Primošten - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone