Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

14 lipca 2012 do Togiru - nocleg - GDZIE?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
cronaturki
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) cronaturki » 03.04.2012 21:11

Cześć

wyjeżdżamy 14 lipca ze Śląska do Trogiru. Chcemy trasę rozłożyć na dwa odcinki z jednym noclegiem po drodze. Chcemy jechać przez Chyżne, i dalej na Słowację.

Jakie noclegi po drodze mozecie polecić w Austrii lub na Węgrzech ?

Pozdrawiamy

cronaturki
krzys182
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzys182 » 03.04.2012 21:20

Bez jaj taką trase robi się od ręki 8)
Piotr.H
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr.H » 03.04.2012 22:48

Ja z Krakowa robię to za jednym razem, oczywiście z przystankami i najważniejsze, ZMIENNIKIEM :lol:
P.S. Tylko po co nocleg w Austrii skoro chcecie jechać przez Chyżne?
Ostatnio edytowano 04.04.2012 00:25 przez Piotr.H, łącznie edytowano 2 razy
PETERENZO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 03.04.2012 23:48

cronaturki napisał(a):Cześć
wyjeżdżamy 14 lipca ze Śląska do Trogiru. Chcemy trasę rozłożyć na dwa odcinki

PRO- czy CRO- kreacje - ja również startuję 14 lipca ze Śląska - dokładnie z Katowic.

Stara sprawdzona trasa: Cieszyn - Cadca - Zilina - Bratysława - Wiedeń - Graz - Maribor - Zagrzeb - Sestanovac - Mimice.

Wyjazd spod garażu ok. godziny 19.00 z dwójką dzieciaków. Uwierz - na bank rano o 7.00 siedzimy na plaży w Mimicach (chyba, że jakieś nieprzewidziane przygody, których na tym etapie nie zakładam).

Oczywiście szanuję Twoją decyzję ponieważ nie mam kompletnie pojęcia na temat Twoich możliwości jako kierowcy, ale uwierz, że perspektywa plaży w CRo tak cholernie motywuje, że nie miałbym ochoty nigdzie po drodze się zatrzymywać.

Jeżeli potrzebujesz szczegółów, lub masz jakieś pytania wal w ciemno - służę pomocą!

PS. Ja jadę jakieś 30km za Split.
tees
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) tees » 06.04.2012 07:40

wyjeżdżamy 14 lipca ze Śląska do Trogiru. Chcemy trasę rozłożyć na dwa odcinki z jednym noclegiem po drodze.

Ja mogę polecić miejsce w którym sam spałem ;)

Miejscowość Letenye na granicy węgiersko-chorwackiej. Link do pensjonatu:
http://www.letenyepanzio.hu/index-en98e ... fooldal-en

Cicho, spokojnie, czysto, samochód można zostawić na ogrodzonym parkingu, zamykanym na noc.

Nocleg dla 2 osób + dziecko - 11.300 forintów (ze śniadaniem).

Jedynym minusem były komary ;)

ps. podobnie jak poprzednicy - nie widzę za bardzo sensu jechania przez Chyżne i Austrię.
jarek_wln
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) jarek_wln » 06.04.2012 08:30

Tees, szukałeś noclegu "w ciemno" czy miałeś rezerwację? Zarezerwowałem spanie w Letenye przez noclegguru.pl, ale cena jest wyższa niż podana na stronie hotelu.
tees
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) tees » 06.04.2012 08:52

jarek_wln napisał(a):Tees, szukałeś noclegu "w ciemno" czy miałeś rezerwację? Zarezerwowałem spanie w Letenye przez noclegguru.pl, ale cena jest wyższa niż podana na stronie hotelu.

Noclegu nie rezerwowałem. Co zresztą było całkiem słuszne, bo w czasie naszego przyjazdu w całym hotelu było może z 3-4 inne auta...
Z tym że my jechaliśmy w połowie czerwca (choć w sobotę), więc jeszcze przed sezonem turystycznym.

Co do cen - takie mają oficjalne ceny, recepcjonista był trochę zdziwony chyba, że nie chcemy się targować - więc może by się i dało urwać coś z tego ;)
klopot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) klopot » 06.04.2012 15:26

Polecam do poczytania Gdzie spać w drodze do HR...
Pozdrawiam
Rafał
kibic
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kibic » 06.04.2012 15:49

http://www.venuszpanzio.hu/kapcsolat/index.php 50 euro za 4 osoby ze sniadaniem.Sprawdzone polecam.
lukman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukman » 06.04.2012 16:13

ja wyruszam 13 lipca ok 18 rejon Trogir (Kastel) poraz piąty i nigdy trasa nie zajęła mi więcej niż 12h . Szanuje twoją decyzję co do noclegu ale moim zdaniem szkoda kasy. Dasz radę machnąć trase za jednym razem .
POZDRAV :)
slawek73
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek73 » 06.04.2012 16:42

Cronaturki ja tak szczerze wyruszyłbym wczesnym rankiem lub wieczorkiem i za max 15h przy spokojnej jeździe, kilku postojom i może jakiejś małej 1h drzemce będziesz na miejscu. No chyba że chcesz się gdzieś w międzyczasie "zrelaksować" to wtedy proponował bym Austrię ,Budapeszt, może coś na granicy węgierskiej. Ale jeśli nie to tak jak koledy/żanki wcześniej pisali to nie mas sensu, jak wylecisz sobie wieczorkiem o 20 ze Śląska to jadąc spokojnie z postojami nad rankiem będziesz na miejscu :wink:
adamcmar
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) adamcmar » 06.04.2012 16:47

Też potwierdzam ,że nie ma sensu nocować - trzeba jechać , jechać , jak najszybciej do celu - pozdrawiam :)
Tucepi w sierpniu - już kusi :)
macvw
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) macvw » 07.04.2012 10:08

wyjeżdżamy 14 lipca ze Śląska do Trogiru. Chcemy trasę rozłożyć na dwa odcinki z jednym noclegiem po drodze. Chcemy jechać przez Chyżne, i dalej na Słowację.

Pozdrawiamy

cronaturki

8 lipca my /5 aut!/ śpimy tutaj http://nartywaustrii.eu/pensjonat Prowadzą Polacy /brak bariery językowej :lol: / bardzo sympatyczni, polecone na forum, 15km. od zjazdu z autostrady pomiędzy Wiedniem, a Grazem
PS. na Waszym miejscu bym jechał bez spadnia, ja z nad morza mam do Primostein 1600km. w tym 650km. przez Polskę :( więc musimy nocować.
cronaturki
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) cronaturki » 07.04.2012 21:59

W temacie chodziło nam o podanie przykładowych noclegów, a wyszło jak zawsze... Dziękujemy jednak za wszystkie komentarze.
Są osoby które jadą tak by jak najszybciej być zrozumiała kwestia.
Oczywiście ze trasę do Trogiru można pokonać za jednym razem bez noclegu. Rok temu z Makarskiej wracaliśmy bez noclegu i było ok.

W myślach pojawia się opcja odwiedzenia a raczej zwiedzenia (zw względu na moja lubą) Udine albo Triestu.. tak by była to wycieczka a nie wyścig a potem odpoczywanie na plaży z językiem na brodzie albo jeszcze niżej. Tym bardziej ze wśród nas jest jeden aktywny kierowca :)
Pozdrawiamy :)

cronaturki
slawek73
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek73 » 09.04.2012 19:50

No to misiaki jak tak chcecie zwiedzać podczas podróży to "bierta" :wink: mapę, sporządźcie trasę podróży zarezerwujcie hotel/le i tyle w temacie. Większośc pomagających tutaj myślała że jedźiecie bezpośrednio do Trogiru, a jak chcecie przy okazji zrobić sobie wycieczkę to tras jest do zrobienia mnóstwo, można na Bawarię skoczyć, w Alpy, nad Balaton, Bałkany, Rumunia, Włochy jak wspominacie. Wszystko zależy od waszej inwencji i potrzeb, ja osobiście tak dzieśiątki jak nie setki tyś km po kontynencie zrobiłem, tylko sprecyzujcie dokładnie o co wam chodzi bo wasze zapytanie wyglądało na typową podróz do Cro, pozdrawiam.

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone