Już kiedyś mnie to zastanawiało a teraz mi przypomniałeś - o co chodzi z tym oznaczeniem na znaku w prawo "TTTS" i co tam jest? Może ktoś rozwiąże tą zagadkę?
aktual napisał(a):Niestety wszystko co piękne, kiedyś się kończy..... A sny do dzisiaj mamy piękne.
Serce w pasy napisał(a):Witam. Pozwoliłem sobie odgrzebać ten wątek, aby zadać pytanie co do wielkości miasteczka Zivogosce, ponieważ zdjęcia nie są opisane i nie wiadomo, czy dane zdjęcie jest z tego miasteczka, czy też może z Makarskiej. Mam pytanie o jakieś atrakcje, na wieczorny spacer z dziećmi 4-6lat, typu promenada z knajpkami w której można zjeść lody, naleśniki, kukurydzę, jakaś starówka, może plac zabaw, sklepy, stragany, itd.
maslinka napisał(a):Serce w pasy napisał(a):Witam. Pozwoliłem sobie odgrzebać ten wątek, aby zadać pytanie co do wielkości miasteczka Zivogosce, ponieważ zdjęcia nie są opisane i nie wiadomo, czy dane zdjęcie jest z tego miasteczka, czy też może z Makarskiej. Mam pytanie o jakieś atrakcje, na wieczorny spacer z dziećmi 4-6lat, typu promenada z knajpkami w której można zjeść lody, naleśniki, kukurydzę, jakaś starówka, może plac zabaw, sklepy, stragany, itd.
To może ja odpowiem
Żivogosće to mała miejscowość położona nad samym Jadranem. Jest Żivogośce Blato ("centrum"), Porat i Mala Duba (piękna zatoczka Velika Duba). W Blato masz małą nadmorską promenadkę, przy której znajdziesz dwie pizzerię, jakąś restaurację, bary, stoiska z naleśnikami, owocami i "pierdołami" i lody oczywiście Plaża całkiem ładna i dosyć obszerna oraz mały port. Starówki nie ma, bo to miejscowość z nowymi domami, pensjonatami. Całkiem sympatyczne jest Żivogosće
Zdjęcia możesz sobie pooglądać w mojej relacji
Pozdrav
Plumek napisał(a):To ja od razu sprostuję: "centrum" Živogošće stanowi Porat, a nie Blato
maslinka napisał(a):Serce w pasy napisał(a):Aha w relacji Maslinki wyczytałem, że Olimpia to knajpa Plumka? Czy to prawda i gdzie ona się znajduje? Napewno dam zarobić.
Hehe, nie wiem, czy mogę zdradzać takie szczegóły Na pewno Plumek Ci powie
maslinka napisał(a):Plumek napisał(a):To ja od razu sprostuję: "centrum" Živogošće stanowi Porat, a nie Blato
Hej, Ania
Dobrze, że sprostowałaś. Nie wiem, dlaczego myślałam, że centrum to Blato. Może wygląda bardziej na centrum turystyczne niż Porat W sumie w Porat byliśmy kiedyś tylko przejazdem i zanotowałam głównie bryłę hotelu Nimfa. Więcej turystów i różnych atrakcji widziałam w Blato. Ale mogę się mylić
Serce w pasy, teraz to masz informacje z pierwszej ręki
Serce w pasy napisał(a):maslinka napisał(a):Serce w pasy napisał(a):Aha w relacji Maslinki wyczytałem, że Olimpia to knajpa Plumka? Czy to prawda i gdzie ona się znajduje? Napewno dam zarobić.
Hehe, nie wiem, czy mogę zdradzać takie szczegóły Na pewno Plumek Ci powie
Pewnie jakbym poszperał w forum to bym odnalazł, ale bądźmy dobrej myśli i Plumek powie co i jak
Powrót do Nasze relacje z podróży