Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

..13, czarny kot i co dalej było...

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.10.2010 18:29

..a to fotki z aparatu przyjaciela ..przed awarią..

..już widać Orebic i w oddali Korculę...
Obrazek

..misiek na poboczu......
Obrazek

..i wjazd na prom do Korculi....
Obrazek

w oddali prom który zawiózł nas do Dubrownika...nie planowana podróż..ale fajnie było... :wink:
Obrazek :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.10.2010 18:37

..a to żeby nie było ze stres, nerwy itp..uśmiechnięci, zadowoleni na pokładzie promu tuz przed wypłynięciem...w tej kamienicy po prawej , tuz przy parkingu, niewidoczny sklep gdzie zakupiliśmy naszego wybawcę..no klej...

Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.10.2010 18:52

Super zdjęcia Staszku - Jędrku z neta, a klej po ile i jaki "super- glut" czy "co kropelka sklei sklei żadna siła nie rozklei. :D :D :D
Ps. za 2 dychy odkopsniesz chłodnicę. :D :D :D :D :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.10.2010 18:54

..nie z neta tylko z Sony Alfa coś tam...a co do chłodnicy to jesteś drugi w kolejce... :wink:
josefoe
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) josefoe » 21.10.2010 12:56

Super relacja a fotki to majstersztyk! Gratulacje!!!
Trochę mało napisałeś o apartamencie w którym mieszkałeś i o samej miejscowości Komarna. Byłbym bardzo wdzięczny za rozwinięcie tego tematu bo jako szczególnie zainteresowany /zarezerwowałem apartament Deak na przyszły rok dzięki Twojej relacji / chłonę już wszystko na ten temat.
Pozdrawiam
Tomek
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.10.2010 19:39

josefoe napisał(a):Trochę mało napisałeś o apartamencie w którym mieszkałeś i o samej miejscowości Komarna. Byłbym bardzo wdzięczny za rozwinięcie tego tematu bo jako szczególnie zainteresowany /zarezerwowałem apartament Deak na przyszły rok dzięki Twojej relacji / chłonę już wszystko na ten temat.
Pozdrawiam
Tomek

Tomku pytaj o co chcesz..w miarę możliwości postaram się odpowiedzieć
a to jeszcze ..specjalnie dla Ciebie parę fotek z Komarnej ..

..główne zejście nad morze.....
Obrazek

..nasz taras....
Obrazek

..i jeszcze raz z góry...
Obrazek

"górna " droga nad morze, na wysokości tej palmy jest sklep ogólnospożywczy, w miarę dobrze zaopatrzony w podstawowe artykuły spożywcze, przed sklepem zadaszony taras ze stolikiem gdzie można wypić na miejscu Karlowacko...natomiast ciut dalej w prawo jest zejście do fajnej knajpki w której można coś zjeść, wypić kawę...
Obrazek

..bardzo fajna plaża "miejska", super zejście do wody pod kątem dzieciaków..ławeczki ..trochę cienia od rosnących pinii....niedaleko od kwatery, dosłownie 400-500 m albo "górną" drogą koło sklepu , lub nad samym morzem...
Obrazek

..do plaży możesz też iść brzegiem morza....
Obrazek

....zejście do "przydomowej plaży..masę leżaków, krzesełek....
Obrazek

..samochód parkujesz nad głową.... :wink:
Obrazek

..widok od strony przydomowej plaży...
Obrazek

..wracając na kwaterę brzegiem morza.....
josefoe
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) josefoe » 23.10.2010 16:47

Dzięki za odzew i kolejne super zdjęcia!
Moja szanowna małżonka patrząc pod kątem aprowizacji jest trochę zaniepokojona brakiem lodówki na zdjęciach /myślę, że jest zabudowana/ ale wdzięczny będę za rozwianie wątpliwości. Czy w apartamencie sypialnia ma drzwi /trochę intymnonści nie zaszkodzi/ i kolejne pytanie zasadnicze: czy apartament czerwony /2+2/ nadaje się faktycznie dla czwórki dorosłych osoób czy lepiej lepiej od razu rezerwować kolejny?
Na zdjęciach metraż wydaje się cokolwiek mały - może takie wrażenie?
Jeszcze raz dziękuję i serdecznie pozdrawiam
Tomek
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.10.2010 18:24

josefoe napisał(a):Dzięki za odzew i kolejne super zdjęcia!
Moja szanowna małżonka patrząc pod kątem aprowizacji jest trochę zaniepokojona brakiem lodówki na zdjęciach /myślę, że jest zabudowana/ ale wdzięczny będę za rozwianie wątpliwości.

Obrazek
..lodówka jest zabudowana po lewej stronie na dole, nieduża ale nam w zupełności wystarczyła (4 osoby dorosłe) W kuchni masz nawet kieliszki do wina, komplet garnków, sitko do makaronu..przyrząd do parzenia kawy(tygielek) ekspres przelewowy też do kawusi..., na korytarzu stoi kostkarka do lody , nie mówiąc o sztućcach czy innych podstawowych przedmiotach kuchennych....no i klima w pokoju.

josefoe napisał(a): Czy w apartamencie sypialnia ma drzwi /trochę intymnonści nie zaszkodzi/ i kolejne pytanie zasadnicze: czy apartament czerwony /2+2/ nadaje się faktycznie dla czwórki dorosłych osoób czy lepiej lepiej od razu rezerwować kolejny?

..tak są drzwi między sypialniami....
josefoe napisał(a):Na zdjęciach metraż wydaje się cokolwiek mały - może takie wrażenie?
Jeszcze raz dziękuję i serdecznie pozdrawiam
Tomek

Tomku..w zasadzie w apartamencie przebywasz wieczorem lub jak trafisz tak ja my na "piękną" pogodę...ale spoko, nam wystarczył ten metraż. A na co moja żona zwróciła uwagę...że była prawdziwa biała pościel..wykrochmalona a nie żadna z kory czy flaneli, nie wspominając o białych ręcznikach w łazience..jakby co to pytaj...jak będę mógł to odpowiem... :wink:...w razie czego gg 5450959 :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.10.2010 18:34

..jeszcze o apartamencie..pościel zmieniana raz w tygodniu...brak czajnika ale to chyba norma w Chorwacji. :wink: Na miejscu (u gospodarzy) możesz się zaopatrzyć w bardzo dobrą oliwę i trunki wysokoprocentowe... , tv i sat ale my w sumie słuchaliśmy tylko radia...w sumie większość posiłków , o ile pozwalała pogoda jadaliśmy na tarasie, jest stolik , krzesełka i widoczny na fotce parasol. Podsumowując...jeśli dużo zwiedzacie, chodzicie na plażę to wielkość kwatery nie ma większego znaczenia, ogromnością pokoje nie straszą..ale jako baza noclegowa ok. O plaży pisałem..niedaleko do BiH, w zasięgu wzroku półwysep, niedaleko do Dubrovnika, do sklepu ze 200 metrów piechotą..bardzo mili gospodarze bezproblemowo porozumiesz się po polsku. Nam się bardzo podobało..z naciskiem na nam...każdy ma różne odczucia więc..życzę miłego pobytu.
josefoe
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) josefoe » 24.10.2010 09:23

Coraz badziej nam się podoba! Jeśli można jescze jedno pytanko: czy jest sens brać rowery ?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.10.2010 09:53

josefoe napisał(a): jeszcze jedno pytanko: czy jest sens brać rowery ?

..hmmmm.... po jadrance to chyba nie pojeździsz :wink: ..stojąc przodem do parkingu na dachu kwatery droga w prawo kończy się po jakiś...200 metrach...więc tam nie poszalejesz...chyba że nad plażę rowerkami :wink: moje zdanie..nie brałbym...pozdrav
josefoe
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) josefoe » 24.10.2010 19:29

Trochę szkoda rowerów ale zdaje się na Twoją sugestię. W tym roku na Istrii w czasie 16.dniowego pobytu pokonaliśmy w sumie 300 km ale trudno porównywać płaski półwysep z górami Dalmacji. A przy okazji zadam kolejne pytanie: wspominałeś, że gospodarze mówią po polsku. Korespondować też można po polsku czy po angielsku?
Pozdrowienia
Tomek
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.10.2010 19:32

lubelski napisał(a):bezproblemowo porozumiesz się po polsku.

..o tak dokładnie pisałem..chociaż całą korespondencję między nami odnośnie rezerwacji pisałem po polsku...a było tego parę maili :wink:
Kasieńka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasieńka » 25.10.2010 13:15

Świetna relacja i cudne zdjęcia! Zwłaszcza Dubrownik nocą i Mostar w deszczu.
Twoje przygody z autem przypominają mi moje z tegorocznego pobytu w Zavalatice. Nam wysiadła pompa paliwa, (patrz na moją relację). Skończyło się na holowaniu auta, i również nieplanowaną przeprawą promem - do Splitu po odbiór samochodu z serwisu.
Szkoda, że nie znaliśmy waszego patentu z cudownym klejem dwuskładnikowym. Może uchroniłby nas przed wydatkiem 550 euro :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.11.2010 12:10

Koleżanko...w razie problemów to tylko do Frienda Andrzeja..to przecież prawdziwy as i skarb... :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

..13, czarny kot i co dalej było... - strona 11
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone