Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

12-13.08.2005 jedziemy we 2-je do Cro na LPG. Mamy 2 miejsca

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
robig77
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) robig77 » 08.08.2005 15:04

12-13.08.2005 jedziemy we 2-je do Cro na LPG. Mamy 2 miejsca.
GOSIALAS
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) GOSIALAS » 08.08.2005 15:50

a gdzie jezdziecie bo my na losinj.Moze gdzies sie spotkamy....pozdro
robig77
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) robig77 » 08.08.2005 21:08

Zasadniczo nie zastanawialismy sie jeszcze, pelen spontan. Zostalo niewiele dni wiec zaczelismy sie organizowac. Jedziemy pierwszy raz do Chorwacji, jeszcze nie wiemy dokad. Co polecacie nad morzem?
Tomek O.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomek O. » 08.08.2005 21:09

A skad jedziecie???? My wyjezdzamy 12.08 o 10.00 z Warszawy do Igrane na makarskiej.
robig77
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) robig77 » 08.08.2005 21:28

Jestesmy z Tomaszowa Mazowieckiego, z Warszawy to po drodze. Zastanawiamy sie tylko czy lepiej wyjechac w piatek na noc czy moze rano w sobote.
Tomek O.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomek O. » 08.08.2005 22:23

Jedni z naszych znajomych którzy jada z nami też są z Tomaszowa (mieszkają teraz w Warszawie). A co do terminu to wydaje mi się że lepszą opcją bedzie sobota rano (z tego co wyczytalem na forum) - do Cro byście wjeżdzali w nocy albo nad ranem w niedziele - mniejse korki niz w sobotę w dzień (opcja wyjazd piątek wieczór)
robig77
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) robig77 » 08.08.2005 22:54

Macie zaltwione juz jakies noclegi? Czy bedziecie szukac czegos na miejscu? Jak predstawiaja sie ceny za noc i czy trzeba "brac" caly tydzien, czy mozna np. 4-5 dni? Czy nastawiacie sie raczej na wypoczynek na plazy i wieczorne wypady do lokali, a moze na zwiedzanie okolicy? Co warto zwiedzic i dlaczego wybieracie wlasnie tamte okolice?
Tomek O.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomek O. » 08.08.2005 23:01

robig77 napisał(a):Macie zaltwione juz jakies noclegi? Czy bedziecie szukac czegos na miejscu? Jak predstawiaja sie ceny za noc i czy trzeba "brac" caly tydzien, czy mozna np. 4-5 dni? Czy nastawiacie sie raczej na wypoczynek na plazy i wieczorne wypady do lokali, a moze na zwiedzanie okolicy? Co warto zwiedzic i dlaczego wybieracie wlasnie tamte okolice?

Noclegi załatwilismy przez net już dość dawno. Pewnie byśmy jechali w ciemno ale znajomi jadą z dziećmi i woleliśmy mieć już rezerwacje. Co do cen to z tego co sie zorientowałem to cena za osobe w apartamanie 2os to jakieś 15 euro/os (może taniej nawet do 10 euro/os). Co do długości pobytu to nie mam pojecia - pewnie wszystko zalezy od ceny, im dłuzej tym taniej... ja ze swoją dziewczyną nastawiamy sie przede wszystkim na zwiedzanie (hvar, Dubrownik, Korcula, Split, sv.Jure, park Krka, riwiera makarska). a dlaczego ta miejscowosć? Po prostu jak szukałem apartamentu to tam znalazłem najbardziej nam pasujący (szukałem na całej riwierze) - ze względu na dzieci znajomych wybralismy dla nich miejsce spokojne bez za duzego tłumu, a dla nas dobre miejsce jako "baza wypadowa" .
erikson
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) erikson » 09.08.2005 05:28

jestem z wawy,tez chce jechac w tych dniach,(ale myslałem aby ruszyc w srode/czwartek)mam auto na lpg,jaka trasa lecicie-płatne autostady?,
Tomek O.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomek O. » 09.08.2005 05:50

hej. Poniewaz zalezy mi na jak najszyszym i komfortowym pokonaniu trasy jade przez - cieszyn - cadca - zylina - bratyslawa - wieden - graz - maribor - zagrzeb - split. Biorac pod uwage ze do Cieszyna tez po dwa pasy w jedna strone to znaczna wiekszosc trasy po autostradach. KOszt autostrad na tym odcinku to 300 koron (winieta na miesiac) +7,60 euro+ 0,8 euro+ 168 kun.
seba_32
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) seba_32 » 10.08.2005 09:33

Witam,

tu Sebastian.
mam pytanie czy macie jeszcze wolne miejsce na wyjazd? Chcę sie wybrać w okolice Splitu w tym samym czasie i szukam transportu.
Napiszcie czy sprawa jest aktualna i jaki koszt orientacyjnie za przejazd.

Pozdrawiam

Seba

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone