Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

11-stka Cieszyn-Trinec-Jablunov do granicy - płatna?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
iap11
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) iap11 » 24.07.2013 11:50

Wiem że gdzieś to było, ale teraz sprawdzam w kilku miejscach na stronach www i są rozbieżne oznakowania na mapkach, stąd pytanie dla bardziej wtajemniczonych- droga nr 11 na terenie Czech od granicy z Polską w Cieszynie, przez Trinec, Jablunkov do granicy ze Słowacją (w stronę Zyliny) jest drogą wymagającą winiety?
marcind
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcind » 24.07.2013 11:54

Absolutnie nie!!! Jechałem 3 razy tą trasą :)
szindlerki
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) szindlerki » 24.07.2013 11:58

To nie jest ani autostrada ani droga ekspresowa, z tego co czytałem i analizowałem to jest ona bezpłatna :).
Masz tu informacje z strony PZM

"Winietki opłat drogowych obowiązują na autostradach i drogach ekspresowych: D1 Praha (Chodov) - Brno; Brno (Slatina) - Vyskov (R46); D2 Chrlice - Lanzhot (granica państwa); D5 Trebonice (Praha R1) - Beroun wsch.; D5 Beroun centrum - Ejpovice; D5 Sulkov (I/26) - Rozvadov (granica państwa); D8 Zdiby (R8) - Lovosice; D11 Praha (Praha R1) - Libice nad Cidlinou; R4 Jiloviste (III/11513) - Skalka (I/18); R6 Velka Dobra - Nove Straseci (II/237); R7 Knezeves - Slany pd.; R10 Praha (Radnice) - Bezdecin; Kosmonosy - Ohrazenice; R35 Ohrazenice - Hodkovice; Mohelnice - Krelov; R35 Praslavice - Lipnik; R46 Vyskov (D1) - Olomouc (II/570); R52 Rajhrad - Pohorelice pn.; R56 Ostrava - Frydek Mistek. "
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 24.07.2013 12:09

Nie jest, nie jest.
Prawda Raul? :lol: :wink: :mrgreen:
Miejscami wygląda na trasę szybkiego ruchu, ma mosty, rozjazdy i czujemy się jak na jakiejś ekspresówce, ale nie jest nią.
Peters
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Peters » 31.07.2013 00:08

Witam,
Ta droga przez Jablunkov do granicy jest całkowicie bezpłatna. Ja mam jeszcze jedno pytanie do niniejszego tematu. Rok temu jechałem właśnie przez Cieszyn i dalej na rondzie zaraz za granicą w lewo, w dół i potem w prawo w ulicę Karvinską - do 11tki. Teraz jednak martwi mnie to rondo - sugerując się google maps ów rondo należy do odcinków płatnych (choć chciałbym się mylić i w związku z tym proszę o odpowiedź). Pytam bo nie chciałbym się narazić na "pokutu dva tysic kurun" od dzielnego wojaka szwejka albo innego sapera Vodicki.
Pozdrawiam,
Peters
kodens79
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kodens79 » 31.07.2013 06:30

Mówisz o rondzie zaraz za mostem od strony Boguszowic ?
Jeśli tak! to rondo jest bezpłatne.
A po co ty śmigasz przez cały Cesky Tesin ?
Jak masz wygodną 2 pasmową drogę 3 zjazd i po kłopocie .
Za tym trzecim zjazdem zaczyna się płatny odcinek .
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.07.2013 07:32

Peters napisał(a):Witam,
Ta droga przez Jablunkov do granicy jest całkowicie bezpłatna. Ja mam jeszcze jedno pytanie do niniejszego tematu. Rok temu jechałem właśnie przez Cieszyn i dalej na rondzie zaraz za granicą w lewo, w dół i potem w prawo w ulicę Karvinską - do 11tki. Teraz jednak martwi mnie to rondo - sugerując się google maps ów rondo należy do odcinków płatnych (choć chciałbym się mylić i w związku z tym proszę o odpowiedź). Pytam bo nie chciałbym się narazić na "pokutu dva tysic kurun" od dzielnego wojaka szwejka albo innego sapera Vodicki.
Pozdrawiam,
Peters

Obwodnica Czeskiego Cieszyna jest bezpłatna. :!:
Szwejk i Vodicka byli Prażakami, czyli z Pragi :wink:
A tam jest Zaolzie i szybciej spotkasz Ewę Farną lub Halinkę Młynkową
kodens79
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kodens79 » 31.07.2013 08:12

Ewę Farnę jak idzie poboczem :mrgreen:
Peters
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Peters » 31.07.2013 08:28

Wielkie dzięki panowie!
Teraz już wiem jak zaoszczędzić czasu i zawieszenia. Jeszcze tylko 2 tygodnie i Lokva Rogoznica moja. Pozdrawiam.

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone