Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

11 miesięczny brzdąc gdzie jechać do Chorwacji - konkrety

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mariosumik
Plażowicz
Re: 11 miesięczny brzdąc gdzie jechać do Chorwacji - konkret

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariosumik » 31.01.2016 22:02

Witam szukam informacji czy ktoś z waz wie o autokarach które jeżdżą do Chorwacji proszę o namiary lato 2016
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 31.01.2016 22:15

mariosumik napisał(a):Witam szukam informacji czy ktoś z waz wie o autokarach które jeżdżą do Chorwacji proszę o namiary lato 2016

wrzuć w google pytanie, bo nawet nie napisałeś skąd do tej Chorwacji chcesz jechać i gdzie się zatrzymać
mariosumik
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariosumik » 31.01.2016 22:35

z Cieszyna do Bibinje
mariosumik
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariosumik » 31.01.2016 22:45

z Cieszyna do Bibinje rodzinka i psiak duży wilczurek w najgorszym razie może być z Bielska-B...
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 01.02.2016 01:22

mariosumik napisał(a):Witam szukam informacji czy ktoś z waz wie o autokarach które jeżdżą do Chorwacji proszę o namiary lato 2016

Szukałeś chętnych do jazdy w kilka samochodów na wyspę Vir - zmiana planów :?:

Czytaj kilka przyklejonych tematów - może coś znajdziesz.
alternatywne-srodki-lokomocji-f5.html
jankeswilga
Globtroter
gdzie na początku września z dzieckiem 1,5 roku??? poradźcie

Nieprzeczytany postnapisał(a) jankeswilga » 02.02.2016 14:51

Witam,
jestem nowy na forum, od pewnego czasu przeglądam i szukam informacji.W zeszłym roku niestety nie udało nam się wybrać do Cro. Planujemy wraz z żoną i córeczką spędzić urlop w Chorwacji. Myślimy o wrześniu bo już nie ma takich upałów i już luźniej mniej ludzi. Na początku września córka będzie mieć półtora roku. Raz byliśmy w Chorwacji w 2011 roku ze znajomymi w Novalji, ale to był wypad raczej taki imprezowy. Teraz szukamy spokojniejszego miejsca, polećcie jaką miejscowość wybrać, im bliżej północy tym lepiej bo mniej km do przejechania. Będziemy jechać w ciemno, planujemy wyjechać 31 sierpnia na noc. czekam na wasze propozycje.
Eunike1984
Cromaniak
Re: gdzie na początku września z dzieckiem 1,5 roku??? porad

Nieprzeczytany postnapisał(a) Eunike1984 » 02.02.2016 15:00

Miałam polecić Korculę, ale to nie północ ;) Wyspy są najlepsze, jak dla mnie - urocze zatoczki, cisza i spokój. Wrzesień to idealny czas ;) My byliśmy z niespełna 3 letnią córcią. Woda cieplutka, mało ludzi - same plusy jak dla mnie. Jeśli chodzi o północny region Cro - hmm... Najprawdziwsza i najcudowniejsza Chorwacja to południowa Dalmacja. Pomyślcie o tym ;)
chrisvertex
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) chrisvertex » 02.02.2016 15:23

Ja ze swojej strony polecam Tucepi, ze względu na plażę. Dla małych dzieci jest idealna, blisko zabudowań, z małymi kamyczkami oraz łatwym zejściem dla szkraba. Przetestowane w zeszłym roku (córka 1,5 roku), w tym roku również Tucepi (oba wypady we wrześniu). Mała będzie miała 2,5 roku oraz córka znajomych 1,5 roku. Na stronie tucepi.net możesz zerknąć jak wygląda plaża z widoku drona.
jankeswilga
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) jankeswilga » 02.02.2016 15:28

no tak, ale z Wa-wy na Korcule to około 1600 km, a na KRK czy Pag to około 1300km, a wydaje mi się, że dla takiego dziecka to jest różnica te 3-4 godziny drogi. Google pokazuję że na korcule nawet 19 godzin czas jazdy, na Krk 13 godzin. Na Korcule, to pasowało by jechać z noclegiem gdzieś w połowie drogi. A my chcemy jechać w nocy, żeby mała jak najwięcej trasy przespała. Prowadził będę też tylko ja.
Dzięki za sugestię, ale Korcula troszkę za daleko.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.02.2016 16:36

To jest trochę absurdalne polecać konkretną miejscowość, jak nikt na forum nie zna Was, waszych upodobań i zainteresowań.
Pojęcie "spokojniejsze miejsce niż Novalja" jest tak pojemne, że nic kompletnie nie mówi :roll:
Pojęcie "północ Chorwacji" jest tak pojemne, że możesz dostać z 50 miejscowości do spędzenia urlopu :roll:
Albo i 100 :wink:
Trzeba kupić przewodnik, poczytać relacje i wybrać to, co wam się spodoba najbardziej

Poza tym początek września to jeszcze częściowo sezon, jeszcze np. w Bawarii są ferie szkolne, a ciepło jest jak w sierpniu :roll:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 02.02.2016 17:33

jankeswilga napisał(a):Witam,
jestem nowy na forum, od pewnego czasu przeglądam i szukam informacji.W zeszłym roku niestety nie udało nam się wybrać do Cro. Planujemy wraz z żoną i córeczką spędzić urlop w Chorwacji. Myślimy o wrześniu bo już nie ma takich upałów i już luźniej mniej ludzi. Na początku września córka będzie mieć półtora roku. Raz byliśmy w Chorwacji w 2011 roku ze znajomymi w Novalji, ale to był wypad raczej taki imprezowy. Teraz szukamy spokojniejszego miejsca, polećcie jaką miejscowość wybrać, im bliżej północy tym lepiej bo mniej km do przejechania. Będziemy jechać w ciemno, planujemy wyjechać 31 sierpnia na noc. czekam na wasze propozycje.

Witam

informacje-o-miejscowosciach-z-rejonu-zadar-split-t31698.html

Poczytaj, sam coś wybierz, jeśli mało informacji - popytaj w istniejących wątkach.

Ja ze swojej strony polecam kilka miejscowości:
Bibinje
Sveti Petar na Moru
Pakoštane
Tribunj
Srima
Rogoźnica
jankeswilga
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) jankeswilga » 03.02.2016 10:27

no czytam relacje, jeszcze jest trochę czasu, coś się wybierze, dzięki za Wasze opinie
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 04.02.2016 01:18

:D fajnie, że czytacie i analizujecie. Z małym brzdącem na pewno będzie, co nieco problemów. W zasadzie to się zastanawiam, organizujecie wakacje dla niego, czy dla siebie?
jankeswilga
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) jankeswilga » 04.02.2016 09:00

No głównie my chcemy się ruszyć z domu w jakieś fajne miejsce, a jeśli my będziemy zadowoleni, to córeczka też to odczuwa i jest zadowolona, jeździmy z nią od małego, jak miała 2 miesiące to już byliśmy na 3 dniowym wypadzie w górach świętokrzyskich,w sierpniu jak miała 5 miesięcy 8-dniowy urlop nad naszym morzem, ostatnio w styczniu też 5 dni nad morzem, do tego weekendowe wyjazdy do rodziny po 300 km. Malutka wszystkie te wypady znosi rewelacyjnie, bardzo dobrze sypia i jest pogodna, szybko adaptuje się w nowych miejscach. Jeśli chodzi o drogę no to po 3-4 godzinach jazdy w dzień robi się marudna, w nocy dłuższej trasy z nią nie robiliśmy, więc nie wiem jak się zachowa. Oczywiście nie wiadomo jak się będzie zachowywać za te 7czy 8 miesięcy. Dużo jest relacji z małymi dziećmi, więc znaczy to, że ludzie jeżdżą z małymi dziećmi i nie jadą jeden raz, tylko za rok jada znowu, jak by było coś nie tak to by nie jechali kolejny raz, jak widać z niemowlakiem też da się odpocząć, coś zwiedzić i miło spędzić czas, (zależy co dla kogo jest odpoczynkiem i relaksem, dla mnie odpoczynkiem jest spacer brzegiem morza jak z wózkiem jak ostatnio po 6-7 kilometrów, czy latem spacer w nosidełku również takie trasy). Nie obawiamy się, marudzenia córeczki tylko wyzwaniem dla nas jest to, że do tej pory byliśmy tylko raz za granicą i to ze znajomymi, jeśli chodzi o komunikatywność, to jakoś się dogadamy żona po angielsku, ja po rosyjsku i niemiecku, chodzi nam tylko, o wybranie właściwej miejscowości, takiej po której będzie można swobodnie poruszać się z wózkiem, nie było dziesiątek schodów, plaża była dosyć blisko apartamentu i nie nie była betonowa, tylko drobno kamienista/ żwirkowa, był jakiś deptak/ promenada, na spacery. A dużego doświadczenia z Chorwacją nie mamy, tygodniowy pobyt w Novalji, dlatego pozwoliłem sobie zapytać tutaj, oczywiście dalej będę przeszukiwał relację i na pewno coś wybierzemy, ale świeże opinie też będą mile widziane. Pisałem, że planujemy jechać we wrześniu, bo już nie jest to taki wysoki sezon, a chcemy jechać jak jest już trochę spokojniej, teraz żona zaczęła mnie namawiać żeby jechać w czerwcu, żeby mogła się potem cieszyć opalenizną przez całe wakacje, niby jest to jakiś argument, ja jestem za wrześniem ze względu na temperaturę wody, która wtedy będzie wyższa niż w czerwcu. Szukamy, czytamy, zobaczymy jak wyjdzie. Pozdrawiam
brzo1985
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) brzo1985 » 09.02.2016 08:52

My ze swoją małą jeździliśmy na wypoczynek w Tatry, nad Bałtyk gdy skończyła 4 m-ce; następnie Chorwacja- Zaostrog, kiedy Jagoda miała 9 m-cy. Teraz doszedł do nas Florian i działamy tak samo w myśl zasady "Od małego na całego"- w marcu będziemy w Kościelisku, a w czerwcu spędzamy urlop w Dalmacji- wiek Floriana analogiczny do wyjazdów z małą Jagodą. Ludzie, którzy uważają, że wyjazdy z malutkimi dziećmi to "kara i męka" dla obu stron nie mają pojęcia co mówią i domniemywam, że na wyjazd nad riwierę szczecińską przygotowują się pół roku wcześniej oraz ich dzieci noszą kaski rowerowe w mieszkaniu ;)

Nie chcę spamować swoją relacją z małą w Zaostrogu (masz ją na jednej ze stron tego postu), więc w Twojej sytuacji polecam Ci wybranie miejsca pomiędzy miejscami Zaostrog, Podaca, Brist- wyłączając Gradac. Idealne miejsca dla osób z małymi dziećmi- płytko, cień i "promenada", która ciągnie się przez te wszystkie miejscowości- idealna na spacery z wózkiem. Ogólnie pełna logistyka mimo małych miejscowości.

Pozdrawiam.

Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Chorwackie ABC

11 miesięczny brzdąc gdzie jechać do Chorwacji - konkrety - strona 16
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies