Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

11 miesięczny brzdąc gdzie jechać do Chorwacji - konkrety

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
brzo1985
Croentuzjasta
Re: 11 miesięczny brzdąc gdzie jechać do Chorwacji - konkret

Nieprzeczytany postnapisał(a) brzo1985 » 11.01.2016 18:53

zeta99
Autostopowicz
Chorwacja z maluchem:) (Dzieckiem nie Fiatem) ;p

Nieprzeczytany postnapisał(a) zeta99 » 14.01.2016 19:24

Witam mam na imię Tomek od miesiąca nie piję.... ( wszyscy: brawooo) oczywiscie żartuje ale tak mi się nasuneło:)

Wiec do rzeczy:)) w Chorwacji byłem już z 8 razy- jak ja byłem dzieckiem... ale teraz przyszła kolej na mojego syna:) chcemy jechac w pod koniec czerwca, trochę ze względu na pogodę- żeby nie było za gorąco. I trochę mniej ludzi??-nie wiem czy tal jest bo nigdy nie byłem w czerwcu czekam na wasza opinie.

Fabian Bedzie mieć 1,5 roku. Przegladam to forum czytam na różnych stronach ale wiecie jak jest cos przy dziecku znalesc i domowych i nie tylko obowiazkach. Myślę bardzo poważnie o wyspie Rab, plaży Rajskiej czyli LOPAR. I właśnie z tego miejsca proszę o sprawdzone kwatery i mniej wiecej cene??

moje pytania:
1. Czy na prom zawsze sie czeka?? ILe ?? czy np w srodku tyg (czerwiec) nie powinno byc kolejki??
2. Proszę o jakies inne miejsca gdzie byliscie, z piaskiem/ adres kwatery / może jakies zdjecia/ ile do morza/ sklepy i inne przydatne rzeczy?
3. a moze lepszy jest drobny żwirek??
Miałem duzo pytan ale mi oczywiscie wypadły z głowy.

jak ktoś oczywiscie odpisze, za co z góry dziekuje:)) to na bieżąco bede sie pytac o inne rzeczy:))

i tak bym wiecej nie napisal bo moja myszka wstala.

pozdrawiamy:)
durnylka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) durnylka » 15.01.2016 18:16

Ja byłem z trójką dzieci, najmłodsze miało wtedy 3 miesiące, na kempingu Zaton parę lat temu. Mieszkaliśmy w domkach na kołach (dla nieznających polskiego: mobile home ;-) ). Daliśmy radę. Generalnie miejsce to polecam. Sporo miejsca do zabawy, płytko przy brzegu, baseny, dużo cienia, sklep na miejscu (są tam, o ile pamiętam, także rzeczy dla dzieci), są jakieś restauracje (najfajniejsza jest samoobsługowa, bo nie jest droga, a przy dziecku warto mieć chwilę wytchnienia i wygody). Można też pochodzić po terenie kempingu, albo gdzieś pojechać na wycieczkę. Chyba nawet jakiś lekarz dyżuruje na kempingu, a poza tym zawsze pomocą służy recepcja. Dodatkowo Zaton jest bliżej niż dajmy na to Peljesac.
Bea.ta
Legenda
Re: Chorwacja z maluchem:) (Dzieckiem nie Fiatem) ;p

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 15.01.2016 19:59

zeta99 napisał(a):moje pytania:
1. Czy na prom zawsze sie czeka?? ILe ?? czy np w srodku tyg (czerwiec) nie powinno byc kolejki??
2. Proszę o jakies inne miejsca gdzie byliscie, z piaskiem/ adres kwatery / może jakies zdjecia/ ile do morza/ sklepy i inne przydatne rzeczy?
3. a moze lepszy jest drobny żwirek??
Miałem duzo pytan ale mi oczywiscie wypadły z głowy.

jak ktoś oczywiscie odpisze, za co z góry dziekuje:)) to na bieżąco bede sie pytac o inne rzeczy:))

i tak bym wiecej nie napisal bo moja myszka wstala.

pozdrawiamy:)

1. w tygodniu a tym bardziej poza sezonem, nie czeka się w kolejce na prom, co najwyżej, żeby tylko przypłynął i zabrał

nawet w lipcu poza weekendem nie ma kolejek, natomiast sobotę należy odpuścić, 4 godziny czekania zaliczyłam parę lat temu, a pływały dodatkowe promy

3. byłby lepszy :)
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 15.01.2016 21:59

Bea.ta napisał(a):
zeta99 napisał(a):3. a moze lepszy jest drobny żwirek??

3. byłby lepszy :)

Lepszy, lepszy :D :D
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 15.01.2016 22:04

piekara114 napisał(a):Lepszy, lepszy :D :D

Nie nasypie się do oczu, uszu, dzioba :) i innych części ciała :roll: ani do kanapek. Jakoś lepiej się smaruje filtrem bez peelingu :)
Nie ma go w samochodzie, apartmanie i wszystkich ręcznikach :)
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 16.01.2016 20:34

Bea.ta napisał(a):
piekara114 napisał(a):Lepszy, lepszy :D :D

Nie nasypie się do oczu, uszu, dzioba :) i innych części ciała :roll: ani do kanapek. Jakoś lepiej się smaruje filtrem bez peelingu :)
Nie ma go w samochodzie, apartmanie i wszystkich ręcznikach :)

To mężowie zwłaszcza doceniają :D
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 16.01.2016 20:36

piekara114 napisał(a):To mężowie zwłaszcza doceniają :D

Ale tylko ci, którzy to widzą i ewentualnie im przeszkadza :roll:
:)
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 16.01.2016 20:54

Bea.ta napisał(a):
piekara114 napisał(a):To mężowie zwłaszcza doceniają :D

Ale tylko ci, którzy to widzą i ewentualnie im przeszkadza :roll:
:)

Ja znam tylko takie przypadki, które w domu nie widzą, ale w aucie jedno ziarenko pod wycieraczką zobaczą :mrgreen:
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 16.01.2016 20:58

piekara114 napisał(a):Ja znam tylko takie przypadki, które w domu nie widzą, ale w aucie jedno ziarenko pod wycieraczką zobaczą :mrgreen:

No to skoro widzi - niech wyciąga to ziarenko i całe ich towarzystwo ;)
Dodam, że minusem piaszczystej plaży i mieszkania na niej (w pasie dla kamperów) jest półroczny zgrzyt w czasie otwierania przesuwanych drzwi ... bora była .... :roll:
atram
Autostopowicz
Do jakiej miejscowości pojechać z 2 dzieckiem? (Chorwacja)

Nieprzeczytany postnapisał(a) atram » 25.01.2016 22:26

Witam wszystkich ! :wink:

Bardzo proszę o pomoc doświadczonych turystów, którzy odwiedzają Chorwację z małymi dziećmi. W tym roku (w lipcu, tylko wtedy mogę wykorzystać urlop :cry: ) z mężem i naszym 2 letnim synkiem chcielibyśmy po raz pierwszy wybrać się smochodem do Chorwacji na 2 tygodniowy urlop. Od tygodnia śledzę fora na tej stronie (wyśledziłam, że polecane miejsca to: Primosten, Baśka na Krk, Rogoznica, Podgora i Fazane), ale nadal mamy problem z wybraniem dokładnego miejsca na nasz wyjazd.

Zależy nam na:
* ładnych plażach z drobnym żwirkiem/małymi kamyczkami (nie betonowe), bezpiecznych dla dziecka z łagodnym zejściem do wody,
* apartamencie z kuchnią blisko plaży;
* miejscowości z placami zabaw (atrakcjami dla dziecka), deptakami do spaceru (nie odludzia, ani zbyt dużego tłumu);
* i oczywiście, aby w pobliżu były ciekawe miejsca do zwiedzania ( urlopu nie lubimy spędzać wyłącznie leżąc);

Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuje :D !!!
komaciek
Cromaniak
Re: Do jakiej miejscowości pojechać z 2 dzieckiem? (Chorwacj

Nieprzeczytany postnapisał(a) komaciek » 26.01.2016 00:33

atram napisał(a):Witam wszystkich ! :wink:

Bardzo proszę o pomoc doświadczonych turystów, którzy odwiedzają Chorwację z małymi dziećmi. W tym roku (w lipcu, tylko wtedy mogę wykorzystać urlop :cry: ) z mężem i naszym 2 letnim synkiem chcielibyśmy po raz pierwszy wybrać się smochodem do Chorwacji na 2 tygodniowy urlop. Od tygodnia śledzę fora na tej stronie (wyśledziłam, że polecane miejsca to: Primosten, Baśka na Krk, Rogoznica, Podgora i Fazane), ale nadal mamy problem z wybraniem dokładnego miejsca na nasz wyjazd.

Zależy nam na:
* ładnych plażach z drobnym żwirkiem/małymi kamyczkami (nie betonowe), bezpiecznych dla dziecka z łagodnym zejściem do wody,
* miejscowości z placami zabaw (atrakcjami dla dziecka), deptakami do spaceru (nie odludzia, ani zbyt dużego tłumu);
* i oczywiście, aby w pobliżu były ciekawe miejsca do zwiedzania ( urlopu nie lubimy spędzać wyłącznie leżąc);

a może Rabac?
- stosunkowo blisko,
- promenada ciągnie się na przestrzeni kilku kilometrów,
- przy hotelach i promenadzie są place zabaw,
- kilka żwirkowych plaż, bezpiecznych dla dzieci,
- sporo apartamentów, ale w Waszym przypadku (pewnie wózek) trzeba szukać takiego, gdzie jest dobre dojście do promenady/plaży,
- jest camping z domkami, przy nim spora plaża,
- można zamiast kwatery rozważyć ośrodki wypoczynkowe np. Girandella.
mariosumik
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariosumik » 26.01.2016 01:01

witaj ja z rodzinka wybieramy się w tym roku do chorwacji jak co dajcie znać nie duże miasta ale z piaskami i nasz ulubieniec pies :papa:
mariosumik
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariosumik » 26.01.2016 01:11

witajcie my też jedziemy z dzieciakami najlepiej do VIR-NIN jest tam dużo piaszczystych plaż i nasz pies jak co daj cie znać
atram
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) atram » 26.01.2016 21:57

komaciek napisał(a):
atram napisał(a):Witam wszystkich ! :wink:

Zależy nam na:

a może Rabac?
- stosunkowo blisko,
- promenada ciągnie się na przestrzeni kilku kilometrów,
- przy hotelach i promenadzie są place zabaw,
- kilka żwirkowych plaż, bezpiecznych dla dzieci,
- sporo apartamentów, ale w Waszym przypadku (pewnie wózek) trzeba szukać takiego, gdzie jest dobre dojście do promenady/plaży,
- jest camping z domkami, przy nim spora plaża,
- można zamiast kwatery rozważyć ośrodki wypoczynkowe np. Girandella.

Dziękuje bardzo za odpowiedź :o Musimy w końcu podjąć decyzje :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Chorwackie ABC

11 miesięczny brzdąc gdzie jechać do Chorwacji - konkrety - strona 15
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies