alechandro napisał(a):Odpuść ! Ja jeździłem przez 11 lat do Chorwacji ale teraz też w styczniu urodziło mnie się dziecko i w sierpniu
( zawsze jeździłem w sierpniu ) będzie miał córcia 7 miesięcy...nie wyobrażam sobie podróży w najbliższych 2 latach taki kawał...
viltob08 napisał(a): Ale to oczywiście zależy od dziecka, jak znosi podróż samochodem, czy musi mieć mamusię z tyłu ( nasza nie musiała) i takie tam różne inne.
aglig napisał(a):viltob08 napisał(a): Ale to oczywiście zależy od dziecka, jak znosi podróż samochodem, czy musi mieć mamusię z tyłu ( nasza nie musiała) i takie tam różne inne.
Przy tak małym dziecku nie ma, czy musi mieć mamusię z tyłu, jedna osoba z tyłu obowiązkowo musi być, bo wystarczy że zakrztusi się własnymi wymiocinami, trzeba miec dziecko na oku. A podróżując z przodu nie będziemy cały czas odwracać głowy do tyłu żeby sprawdzić czy wszytko ok.
alechandro napisał(a):Odpuść ! Ja jeździłem przez 11 lat do Chorwacji ale teraz też w styczniu urodziło mnie się dziecko i w sierpniu
( zawsze jeździłem w sierpniu ) będzie miał córcia 7 miesięcy...nie wyobrażam sobie podróży w najbliższych 2 latach taki kawał...teoretycznie - jest to możliwe ale praktycznie to nie będzie urlop z takim dzieciątkiem...jest gorąco czyli cały dzień musisz spędzić w app...nie daj Boże klima będzie u Was wariować i problem gotowy...nie będziecie wypoczywać tylko przeżywać katusze więc odpuście sobie dla dobra swojego i malutkiego dziecka...
Lepiej wyskoczyć w kraju na kilka dni bo zawsze możesz zawinąć się po 2/3 dniach i wrócić w najgorszym wypadku...
Decyzja należy do Was ale jeśli nie chcecie aby ten wyjazd źle się kojarzył to odpuście...jako stały bywalec nie wyobrażam sobie wyjazdu z takim małym dzieckiem...oczywiście - są tacy co jeżdżą ale ich twierdzenie, że wszystko było cacy i odpoczęli jak nigdy to według mnie robienie miny do złej gry...