Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

10GB w UE na 30 dni za niewielkie pieniądze

Wakacje w Chorwacji? Noclegi w Chorwacji? Dojazd do Chorwacji? Wakacje 2025? Podróże po całym świecie?
Serdecznie wszystkich zapraszamy do działu poświęconego przygotowaniom do sezonu wakacyjnego 2025 ツ
stachan
Koordynator forum

Nieprzeczytany postnapisał(a) stachan » 27.01.2025 17:14

Całkiem fajna cena za fizyczną kartę sim z 10GB danych działająca na terenie Europy:

Andorra Austria Belgium Bulgaria Croatia Cyprus Czech Republic Denmark Estonia Finland France Germany Gibraltar Greece Hungary lceland lreland ltaly Latvia Liechtenstein Lithuania Luxembourg Malta Netherlands Norway Poland Portugal Romania Slovakia Slovenia Spain Sweden Switzerland, UK

Wysyłka jest z Europy, zawiera podatki i jest darmowa.

Link: KLIK

Cena 12,30 €

:!: :!: :!: Jest możliwość obniżenia ceny o 10 euro :!: :!: :!:

1. Zakładamy konto na oficjalny sklep gl.inet
2. Wchodzimy na stronę: KLIK
3. Zjeżdżamy na dół strony i szukamy "GIVE €10, GET 500 POINTS"
4. W "MORE WAYS TO SHARE" szukamy kodu, który będzie miał postać "ht tp://rw rd.io/xxx" gdzie xxx to wasz unikalny numer przypisany do konta - kopiujemy/zapisujemy
5. W skopiowany link wchodzimy na telefonie albo innym urządzeniu. Co bardzo ważne (!!!!) musi być to urządzenie o innym IP, czyli najłatwiej mieć laptopa w sieci lokalnej, a telefon przełączyć na dane mobile. Inaczej nie zadziała. Nie działa opcja karty incognito itp. Musi być inne IP.
6. Po wejściu w link ukaże się okno, gdzie możemy wpisać jakikolwiek adres mailowy, typu adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl (byle nie ten podany przy rejestracji) i po chwili nam wyskoczy kod.
7. Mając już kod, możemy wrócić do swojego wcześniej założonego konta i uzyskać rabat 10 euro :spoko:
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 27.01.2025 17:50

Chyba z 50 GB w Unii mam w swoim pakiecie telefonu w Plusie. Starczy. Interesowałby mnie "triki" na internet poza Unią. Bośnia, Czarnogóra, Serbia, Albania.
Wiem. Można sobie wykupić w Polsce, ale nie jest tanio. Wiem. Można sobie kupić tamtejszą kartę SIM. No to znowu ceregiele z przekładaniem itd. Szczególnie jak wszystkie te kraje zamierza się zwiedzić/przejechać.
Może ktoś z Was ma oryginalny sposób? Jak to zrobić nie za kosmiczne pieniądze?
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 27.01.2025 18:16

Karta esim, ale niestety nie działa z każdym modelem telefonu. Trzeba sprawdzić przed zakupem.

Karty miejscowej nie trzeba przekładać. Bierzesz stary telefon, i instalujesz i robi ci ten telefon za router.
yanek37
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yanek37 » 27.01.2025 18:34

romuald22 napisał(a):Chyba z 50 GB w Unii mam w swoim pakiecie telefonu w Plusie. Starczy. Interesowałby mnie "triki" na internet poza Unią. Bośnia, Czarnogóra, Serbia, Albania.
Wiem. Można sobie wykupić w Polsce, ale nie jest tanio. Wiem. Można sobie kupić tamtejszą kartę SIM. No to znowu ceregiele z przekładaniem itd. Szczególnie jak wszystkie te kraje zamierza się zwiedzić/przejechać.

Patrzyłeś na to..roamingsim.com.pl/
Można na cały świat albo na poszczególne kraje.
W Orange za 79zł ma się 10GB.. poza UE.. na 15dni.
marekkowalak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekkowalak » 27.01.2025 21:15

romuald22 napisał(a):Chyba z 50 GB w Unii mam w swoim pakiecie telefonu w Plusie. Starczy. Interesowałby mnie "triki" na internet poza Unią. Bośnia, Czarnogóra, Serbia, Albania.

Polecam Airalo. Różne opcje na cały świat - można sobie wybierać do woli.

Jeden warunek: trzeba tylko mieć telefon obsługujący e-sim
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 27.01.2025 21:25

Dzięki za podpowiedzi. Sprawdzę.
ziemniak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziemniak » 27.01.2025 21:37

Ja kiedyś kupiłem vegolink. Teraz działa tylko awaryjnie lub na start, ale np. w takiej Albanii z tego co pamiętam to był tani internet przez nich.
empire13
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) empire13 » 28.01.2025 12:16

Jak internet poza UE na eSim to polecam Holafly. Dobrze działa, ceny chyba ok.
marekkowalak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekkowalak » 28.01.2025 14:03

empire13 napisał(a):Jak internet poza UE na eSim to polecam Holafly. Dobrze działa, ceny chyba ok.

Albo ja coś źle patrzę, albo nie takie te ceny OK, bo płaci się za kazdy dzień

Za 6 dni w Egipcie nieograniczonych danych policzyło mi 34 dolary.
Za 7 dni pakietu 1 GB w Airalo zapłacę 7 dolarów.

Na 6 dni ten 1 GB spokojnie mi starczy, bo nie jadę tam oglądać filmów. A nawet gdyby zabrakło, to mogę dokupić kolejne 1 GB za 7 dolców
empire13
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) empire13 » 28.01.2025 15:37

marekkowalak napisał(a):
empire13 napisał(a):Jak internet poza UE na eSim to polecam Holafly. Dobrze działa, ceny chyba ok.

Albo ja coś źle patrzę, albo nie takie te ceny OK, bo płaci się za kazdy dzień

Za 6 dni w Egipcie nieograniczonych danych policzyło mi 34 dolary.
Za 7 dni pakietu 1 GB w Airalo zapłacę 7 dolarów.

Na 6 dni ten 1 GB spokojnie mi starczy, bo nie jadę tam oglądać filmów. A nawet gdyby zabrakło, to mogę dokupić kolejne 1 GB za 7 dolców

Cóż. może da się taniej.
Dla mnie ceny były ok. Zależało mi na nolimits na +/-10 dni.
Porównałem tylko z revolutem. Nie szukałem dalej.
Jeśli poznam tańszego niezłego operatora to (w razie potrzeby) chętnie się przerzucę. :)
marekkowalak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekkowalak » 28.01.2025 19:39

empire13 napisał(a):Dla mnie ceny były ok. Zależało mi na nolimits na +/-10 dni.

A, jeżeli potrzebne "no limits", to rzeczywiście dobra oferta.

Powrót do Wakacje 2025

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone