Hajduk
napisał(a) Gajus.ems » 12.02.2011 21:04
Hajduk.....jest bliski mojemu sercu kibica od kilkunastu lat( jest na 10 miejscu.... 1 to Śląsk Wrocław...potem do 9 miejsca nie ma nic a 10 jest właśnie HAJDUK, 11 VALENCIA.... potem znów długo nic.) , śledzę na bieżąco wszystkie wyniki, mimo że od lat w tabeli jest za DINAMO(również wielki szacun dla kibiców) konsekwetnie obstawiam go u buków, ze skutkiem.....coż forsa to nie wszystko. W Splicie byłem wiele razy ale zawsze był to krótki (tranzytowy) pobyt. Od lat co roku planuję odwiedzić stadion, ale zawsze coś wypada. W ubiegłym roku mając do dyspozycji krótki czas wybrałem się w tym kierunku, po drodze zapytałem młodego człowieka o drogę.... nigdy nie zapomnę z jakim szacunkiem na mnie spojrzał, chciał mnie zaprowadzić na miejsce. Nie wyszło z przyczyn obiektywnych. W tym roku to już napewno.
A tak wogóle to chorwaci są spontaniczni jeśli chodzi o sport, kiedyś będąc na campie w Zivogosce trochę głośniej słuchałem "kawałka" NEREDA "SRCE VATRENO"(o chorwackich kibicach) i momentalnie pojawił się gostek w koszulce reprezentacji chorwackiej z butelką rakji. Fajny był ale nie dał rady...
Pozdrawiam wszystkich fanów naszego HAJDUKA
GAJUS
Ostatnio edytowano 12.02.2011 21:25 przez
Gajus.ems, łącznie edytowano 1 raz