Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

10 dni koszmaru w Chorwacji

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Miril
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miril » 04.02.2015 15:45

Andzia* napisał(a):
rapez napisał(a):Też mi się zdarzyło kilka przykrych spraw w cro, związanych z samochodem.

4. Zabrałem lodówkę aby mieć zimne piwko przy plaży i pozostawiłem podłączoną lodówkę w samochodzie. Akumulator rozładowany na amen.
Podpiąłem się kablami od nowiutkiego samochodu mojego wujka MB ale pomyliłem + z - (za dużo piwa) czego efektem było spalenie kabli i prawie zawał wujka jak dostrzegł co się dzieje :oczko_usmiech:

O i tu przypomniał mi się mój pierwszy wyjazd do Cro. :wink:
29.08.2013. Godzina ok 16.00 - Zosia (opel zafira) zapakowana po dach 8O , dzieciaki w samochodzie :hut: :hut: :hut: - mamo jedziemy już ???, uśmiech na twarzach :D :D :D , pożegnanie z sąsiadami, :papa: :papa: :papa: , mąż przekręca klucz w stacyjce i iiiiiiiiii i nic 8O 8O 8O .
O nieeeeeeeeeee :twisted: :twisted: :twisted: !! Co się stało :? ??? Sąsiedzi patrzą, ale wstyd :oops: !!!! Samochód nie odpalił!!!.
Mamo !!!!!!!!!!! Nie jedziemy ??? :evil: :evil: :evil:
-Kochanie co się stało- pytam spokojnie ???
- Lodówka rozładowała akumulator ! (podłączona ok godzinę przed wyjazdem)
- Spokojnie dajcie mi 10-15 min - odpowiada mąż - podłączył prostownik, który zresztą zabraliśmy ze sobą . Po kilku właściwie minutach jest ok :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: - Zosia ruszyła w drogę i sprawowała się bez zarzutów podczas pierwszego jak i drugiego wyjazdu. Jedynie na postojach musieliśmy odłączać lodówkę turystyczną aby historia się nie powtórzyła. :oczko_usmiech:

W ciągu godziny bateria padła? Szybciutko.
jacakam
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacakam » 04.02.2015 20:20

jagodakris

:D przeczytałem 46 stron tego posta od dechy do dechy i podpowiem Ci jak właściciel Laguny .....

to jest IDEALNA laweta dla tych samochodów .... :D zauważ jaki jest napis z boku tej najazdówki :papa: :mrgreen:
Załączniki:
20100320368.jpg
ruwado
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ruwado » 05.02.2015 23:42

Ło to moja przygoda to Pan Pikuś - ja tylko sprzęgło zjarałem na amen. Ja zostałem na Hvarze, a autko w Splicie :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.04.2015 15:22

Oj, to jest jak dreszczowiec połączony z telenowelą brazylijską... Współczuję tego wszystkiego; zwłaszcza, że rzecz się działa tuż przed moim pierwszym wyjazdem w 2013, a w 2014 wylądowałam właśnie w Slatine. Dodam, że ludzie są mądrzy wtedy, kiedy siedzą za biurkiem, popijają kawę i mówią, co by zrobili w tej sytuacji.
Pewnego dnia odważę się wyjechać samochodem poza granice Polski, ale z drugim kierowcą, bo owszem, języki znam, ale nie dotyczy to słownictwa technicznego :lol: Pozdrawiam i mam nadzieję, że limit pecha założyciela wątku został wyczerpany (a przy okazji wiem, z czyich usług nie korzystać). :-)
michalnawrot1980
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) michalnawrot1980 » 30.08.2016 19:57

Witam wszystkich,

chciałbym przestrzec przed pseudo serwisem forda w Sibeniku o nazwie Kongo.

Fachowcy mizerni, a ceny z kosmosu...i wymieniają części bez potrzeby.

pozdr.
Poprzednia strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

10 dni koszmaru w Chorwacji - strona 46
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone