Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

10 dni koszmaru w Chorwacji

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jagodakris
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jagodakris » 02.09.2013 07:35

09Za napisał(a):Aha, na dodatek byłem w tym samym czasie w Slatine na wyspie Ciovo.

To pewnie się mijaliśmy nieraz:)
anheles
Globtroter
Re: 10 dni koszmaru w Chorwacji-inspiracja...

Nieprzeczytany postnapisał(a) anheles » 02.09.2013 12:53

Zainspirowana Twoim postem-"10 dni koszmaru.."-przełozyłam wyjazd do Podgory o 1 dzien.Plan był sprawdzić Focusowe świsty na 2-3 tys. obrotów ( do tej pory myslalam,ze disel tak ma-ot kobieta!). No i tak -jakby z przełożenia planowego-byc moze o jeden dzien- może się zrobić cały rok. Do wymiany jest turbina- 2tys.zł. Poszła do regeneracji...I teraz nie ma za co jechać, i właściwie troche też strach...
Ale dziekuje za relacje! Mogłoby byc tak,że tam by się auto popsuło a wtedy koszty i rozpacz z nieudanego urlopu byłaby duzo większa.A tak tylko straszny smutek-teraz mialam już leżec na plaży-wczoraj miał być wyjazd...a za oknem buro...
jagodakris
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jagodakris » 02.09.2013 13:32

anheles napisał(a):Zainspirowana Twoim postem-"10 dni koszmaru.."-przełozyłam wyjazd do Podgory o 1 dzien.Plan był sprawdzić Focusowe świsty na 2-3 tys. obrotów ( do tej pory myslalam,ze disel tak ma-ot kobieta!). No i tak -jakby z przełożenia planowego-byc moze o jeden dzien- może się zrobić cały rok. Do wymiany jest turbina- 2tys.zł. Poszła do regeneracji...I teraz nie ma za co jechać, i właściwie troche też strach...
Ale dziekuje za relacje! Mogłoby byc tak,że tam by się auto popsuło a wtedy koszty i rozpacz z nieudanego urlopu byłaby duzo większa.A tak tylko straszny smutek-teraz mialam już leżec na plaży-wczoraj miał być wyjazd...a za oknem buro...

Jeśli chcesz regenerować turbine mam namiary na dobrą firme która to robi TANIO i rzetelnie. Wygląda po regeneracji jak nowa i jest 12 miesiećy gwarancji. Ja do Laguny dałem 700 zł brutto za regeneracje dwa lata temu. Jak coś ta PW.
anheles
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) anheles » 02.09.2013 14:39

Focus juz poszedł do naprawy- tzn. wymiana turbiny na regenerowaną z gwarancją.Mechanik zaufany-wiec już tak zostanie-ale dziękuje:)
Auto ma byc na śode- i w zależnosci od wysokości rachunku- byc może będzie decyzja- czy wakacje w tym roku się odbędą w Cro czy gdzieś taniej, krócej...Troche mam teraz stracha,wiec zobaczymy..
Ps.nie umiałam napisac na priva:)
jagodakris
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jagodakris » 03.09.2013 10:53

Laguna wstawiona do mechnika, koniec tygodnia powinno być wiadomo co ze skrzynią biegów.
Semedi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Semedi » 03.09.2013 14:25

anheles napisał(a):Zainspirowana Twoim postem-"10 dni koszmaru.."-przełozyłam wyjazd do Podgory o 1 dzien.Plan był sprawdzić Focusowe świsty na 2-3 tys. obrotów ( do tej pory myslalam,ze disel tak ma-ot kobieta!). No i tak -jakby z przełożenia planowego-byc moze o jeden dzien- może się zrobić cały rok. Do wymiany jest turbina- 2tys.zł. Poszła do regeneracji...

Takie świsty to nie zawsze sama turbina. Najczęściej węże. Mam nadzieję, że się mechanik nie pomylił, bo ceny różnią się diametralnie ;) Miłego wypoczynku jednakże życzę.
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 04.09.2013 09:33

Też czekam na diagnozę; relacja opisana świetnie. Trafiłem na nią jak była niemal skończona, chociaż musiałem walczyć z żoną by dorwać się do kompa.
jagodakris
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jagodakris » 04.09.2013 10:28

Skrzynia może i naprawiona ale ocena mechanika - nie nadaje się do montażu, za duze luzy. Jutro przyjedzie nowa/używana z gwarancją.
Pniska
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pniska » 05.09.2013 01:03

jagodakris napisał(a):Skrzynia może i naprawiona ale ocena mechanika - nie nadaje się do montażu, za duze luzy. Jutro przyjedzie nowa/używana z gwarancją.

Tu jest taka laguna jak twoja (diesel). Rozbity tył. Przód nie uszkodzony, silnik odpala. 1800 zł.
Zadzwoń jak chcesz 16 621 46 11
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 05.09.2013 08:40

Pniska napisał(a): Przód nie uszkodzony

A szlaka cie nie trafia przy takich błędach? 8)
jagodakris
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jagodakris » 05.09.2013 09:13

Bocian napisał(a):

Co do Laguny to już mam zamówioną skrzynię. Jak auto zacznie jezdzić to do końca roku chce się go pozbyć, więc bezsensu byłoby trzymać drugie na części. Dzięki za chęci:)
Pniska
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pniska » 05.09.2013 11:17

Bocian napisał(a):

:wink: nieuszkodzony szlak :D :D
jagodakris
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jagodakris » 06.09.2013 20:02

Skrzynia przyjechała ale brakuje jakiejs czesci jeszcze.
mariusz_77
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz_77 » 06.09.2013 20:14

jagodakris napisał(a):Skrzynia przyjechała ale brakuje jakiejs czesci jeszcze.

pech Cię nie opuszcza... sprzedaj może to auto w p.... :D :D
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 11.09.2013 22:36

No i jakie dalsze losy najsłynniejszej laguny w Polsce :?: :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

10 dni koszmaru w Chorwacji - strona 41
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone