Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

10 dni koszmaru w Chorwacji

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
edytkaur
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) edytkaur » 25.08.2013 20:51

cropag napisał(a):
anakin napisał(a):
jagodakris napisał(a):Dziękuje adminowi za ten gest. Najwazniejsze selekcjonować użytkowników.

Dziwnie znajomy ten tekst mi się wydaje.... :?

Taaa... Selekcja ludzi... Blondyni na lewo, reszta do gazu :x :x . Brawo dla jagodakris za piękną wypowiedź.

cropag :D

PS Też mam wątpliwości, czy jagodakris nie przeżył swojego "koszmaru" siedząc w domu przed komputerem.

Mylisz sie bardzo gościu Jagodakris nie przeżyl tego na niby przy komputrze tylko naprawde i nie zycze tego nikomu, wiecej wiary w innych
papryczka79
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) papryczka79 » 25.08.2013 20:54

roverek napisał(a):
papryczka79 napisał(a):Słyszałam, że Fordy Focusy są dobre (niech ktoś potwierdzi proszę hihi)
i tej wersji się będę trzymać.

Dobre są.

A jak ładnie wyglądają na lawecie ! :oczko_usmiech: :papa:

Oj nie, nie! Foczki są dobre, kochane i w ogóle się nie psują zwłaszcza w Chorwacji!:))
Pozdrawiam.
p.s foczka nie pójdzie na lawetę.Nie pójdzie!
papryczka79
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) papryczka79 » 25.08.2013 20:58

kocisko napisał(a):papryczka79 śmiało i bez stresów możecie jechać. Foka da radę i to jeszcze nie raz. To jedno z lepszych aut w swojej klasie obok Corolli i Octavii z tego rocznika.

Dzięki kocisko. Już mi lepiej. To był taki mały atak paniczki spowodowany relacją. Z tego wszystkiego zaczęłam czytać fora o foczkach i nawet wyczytałam, że jak diesel to źle, ale już mi mąż wytłumaczył, że to jest ten dobry diesel:)) Foka też chcę bardzo zjechać Chorwację więc się nie rozchoruje:)
jagodakris
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jagodakris » 25.08.2013 21:05

papryczka79 napisał(a):
kocisko napisał(a):papryczka79 śmiało i bez stresów możecie jechać. Foka da radę i to jeszcze nie raz. To jedno z lepszych aut w swojej klasie obok Corolli i Octavii z tego rocznika.

Dzięki kocisko. Już mi lepiej. To był taki mały atak paniczki spowodowany relacją. Z tego wszystkiego zaczęłam czytać fora o foczkach i nawet wyczytałam, że jak diesel to źle, ale już mi mąż wytłumaczył, że to jest ten dobry diesel:)) Foka też chcę bardzo zjechać Chorwację więc się nie rozchoruje:)

Moja Laguna to też ten dobry disel 1.9 dti, nie co te nowe dci. Tak twierdziła wiekszość mechaników i znajomych. Usterki nie przewidzisz, ale nie zrażaj się moją relacją bo ludzie mają problemy z nowymi autami a co dopiero tylu letnie. Napewno nic się nie wydarzy, cały pech spadł na mnie w tym roku:).
kocisko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kocisko » 25.08.2013 21:34

jagodakris jak naprawisz lub sprzedasz lagune i to opiszesz to dopiero zakończy się Twoja relacja :oczko_usmiech:

A na samochód nie ma sposobu. Może polecieć każdy.
sirk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sirk » 25.08.2013 21:45

Faktem jest, że na pasach awaryjnych i lawetach podczas trasy tam i z powrotem widziałem raczej nowsze modele aut, łącznie z wypasioną BMW 7, ale temu to pewnie paliwa zabrakło :D
wtp6791
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) wtp6791 » 25.08.2013 23:10

Michał_K napisał(a):Sprawa z odzyskaniem pieniędzy się toczy więc jest co opowiadać.

Pozdrawiam
Michał

Witam,

Niestety zaliczam sie do tej grupy osób, których auto w tym roku zawiodło. Dodatkowo naprawa wykonana przez ASO Jolly Auto w Zadarze nie została wykonana fachowo i kolejne części w silniku uległy uszkodzeniu. Obecnie walczę przez ASO24 w ramach sieci dilerskiej o odzyskanie pieniędzy. Czy kolego mógłbyś coś więcej napisać w jaki sposób walczysz o odzyskanie kasy. Oczywiście by nie zaśmiecać forum mogę podać Ci swójego maila. Na tą chwilę jestem 4 tygodnie bez auta i chyba będę musiał zapłacić za naprawę by potem te pieniądze odzyskać.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 26.08.2013 07:04

WolfAtTheDoor napisał(a):"- bez możliwości rozprostowania kości i spokojnej drzemki"
nie wiem o czym gadasz? to chyba wiąże się z pierwszym myślnikiem to rozprostowanie kości- czyli z postojami, więc nie dublujmy "minusów" - siedzenia w autokarze są o wiele wygodniejsze i możesz nawet całą trasę spać - ja tak przynajmniej zrobiłem.

"- bez możliwości kontrolowania tempa jazdy, jedzie się o połowę dłużej"
Autokarem 3 lata temu wyjeżdzając ze śląska byłem na riwierze Makarskiej w 14 godzin, łącznie z postojami - samochodem raczej nie byłbym szybciej bo również jechałbym tak szybko jak autobus czyli 120 km/h ze względu na spalanie.

tak w ramach tej licytacji :wink: :
- możesz podać jakie biuro lub firma przewozowa jeździ w 14godz do Makarskiej, bo chętnie zgłoszę do ITD lub chętnie skorzystam kiedyś... :wink:

- sorry, ale jeździłem kiedyś wiele lat autokarami typu lux, teraz kilka razy do GB i wygodnie było tylko na siedzeniach nad kierowcą, gdzie mogłem faktycznie rozprostować kości na dłuższy czas... chyba że ktoś ma 1,7 wzrostu...
jagodakris
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jagodakris » 26.08.2013 07:49

sirk napisał(a):Faktem jest, że na pasach awaryjnych i lawetach podczas trasy tam i z powrotem widziałem raczej nowsze modele aut, łącznie z wypasioną BMW 7, ale temu to pewnie paliwa zabrakło :D

Jak jechaliśmy przez Chorwacje, już popsutym autem to mówie do żony, żeby zobaczyła ile drogich aut zabierają lawety z pobocza. Były to mercedesy, BMW, oraz kilka japończyków ale ogólnie sporo tego w tym roku było. Smiałem się ze pomimo usterki nasza Laguna mknie do przodu:)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 26.08.2013 08:21

Sprzedam Renault Laguna, garażowana...

:)

Pozdrawiam
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 26.08.2013 08:30

Jacek S napisał(a):Sprzedam Renault Laguna, garażowana...
Pozdrawiam

Jacek ...
Ty się nie śmiej, nie ironizuj. :wink: Twój może być następny, samochód to samochód.
Odnośnie Laguny to mam zdanie "takie sobie" jednak znam dwie osoby co nie widzą lepszego samochodu. Leją paliwo i jadą, żadnego problemu. ......... i bądź tu mądry. :wink:

PS
Ja mam szczęście, nigdy takiego przypadku nie miałem.
golibroda
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) golibroda » 26.08.2013 08:52

Chłopak opisał swoje przeżycia, a niektórzy wietrzą w tym ogólnoświatowy spisek i oszustwo. WSTYD !!
Na pewno nie będzie to zachętą do dalszych relacji. Zamiast współczucia .... szczucie,dogryzanie i wątpliwe rady ech .... :(

Aż się przykro robi .......
croart
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) croart » 26.08.2013 09:39

woka napisał(a):
Jacek S napisał(a):Sprzedam Renault Laguna, garażowana...
Pozdrawiam

Jacek ...
Ty się nie śmiej, nie ironizuj. :wink: Twój może być następny, samochód to samochód.
Odnośnie Laguny to mam zdanie "takie sobie" jednak znam dwie osoby co nie widzą lepszego samochodu. Leją paliwo i jadą, żadnego problemu. ......... i bądź tu mądry. :wink:

PS
Ja mam szczęście, nigdy takiego przypadku nie miałem.

Dokładnie! Ja jestem jednym z szaleńców, którzy mają "królową lawet" Lagunę II, 1,8 benzyna, rocznik 2003 a przebieg 254000. W tym roku byliśmy nią szósty raz na Bałkanach. Wcześniej (też tym autkiem) udało nam się być w Albanii, Czarnogórze, Macedonii, Serbii w Rumunii i wróciłem na kołach.
Raz miałem przygodę z alternatorem - w Słowenii - ale tu zadziałało Assistance: autko do warsztatu, wstawiona używka ze szrotu i dalej w drogę - udało nam się trafić na super mechanika który załatwił wszystko w około 2-3h.

Nie ma reguły - tylko taki wniosek mi się nasuwa. Na pewno nie można oceniać naszego "pechowca" - tak mu się ułożyło i tyle... Pozdrawiam
MaJaKi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) MaJaKi » 26.08.2013 15:52

tak, samochody się psują:
1. my, honda crv, autostrada, Węgry, 47 km przed Budapesztem, nagle wysiadła klima, wysiadło wspomaganie, brak ładowania, silnik zagotowany, wywaliło płyn z chłodnicy, strzelił pasek wspomagania. Asistance, dwie godziny czekania na holowanie, trafiliśmy do serwisu hondy, tam informacja trzy dni naprawa klimy, koszt 1000 euro plus vat. Konsultacja ze znajomym, założyli krótszy pasek z pominięciem klimy. możemy jechać. Koszt 100 euro plus 20 dla chłopaków jako gift, ogólny czas postój i warsztat 4 godziny
2. Sintra, łożysko zpiastą, koszt chyba 700 kun, ale nie jestem pewna
3. Crysler Voyager przed wyjazdem jeszcze w Lublinie padła klima, opóźnili wyjazd, w drodze zagotowała sie automatyczna skrzynia, odpoczynek pojechali, na miejscu padł akumu.ator, kosztnowego nie pamiętam
4. toyota zero awarii, jakojedyny

wyjazd mieliśmy mocno urozmaicony
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 26.08.2013 17:09

Rany, Laguna - królowa lawet, Ford gówno wart.....samochód to samochód, popsuje się i Audi i BMW i Polonez.
Mieli pecha, dobra większego niż przeciętny Kowalski ma na wakacjach, ale wzięli to na bary i jeszcze się przy tym uśmiechali. I chwała im za to.

Dobrze, że wróciliście szczęśliwie do domu, bo skoro wszyscy cali i zdrowi to szczęśliwie, a samochód - naprawicie.
Powodzenia w kolejnych wyprawach :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

10 dni koszmaru w Chorwacji - strona 34
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone