Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

10 dni koszmaru w Chorwacji

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jagodakris
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jagodakris » 22.08.2013 07:41

Laweta juz jest, auto juz stoi na niej. Kabina przedluzana, ale w srodku fotele sa wygodne. Jemy sniadanie, kawka i ruszamy....... na plaze:). Wkoncu jak przejechal 1500 km to chociaz troche poplywa. Jak wyruszymy dam znac. Potem kolejne info mam nadzieje z Polski.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 22.08.2013 07:42

Ale Was trafiło.

Przed każdym moim wyjazdem mam reisefieber, myśląc o tym, żeby szczęśliwie dojechać i wrócić,
a zaraz za tą troską idzie obawa o sprawność auta, chociaż nigdy mnie jeszcze samochód nie zawiódł.

Współczuję i życzę szczęśliwego finału. :wink:
loverosa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) loverosa » 22.08.2013 07:43

Super,teraz ostatnia kąpiel i w drogę :D
Sylwetka...
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwetka... » 22.08.2013 07:48

Ufff....., To pozostaje tylko życzyć Szczęśliwej, spokojnej drogi :papa:
Bartek1977
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bartek1977 » 22.08.2013 07:53

To tylko powodzenia!
Sretan put!!!! :D
armar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) armar » 22.08.2013 07:58

Ojej ale perypetie :|

Znajomy Ciebie holuje tylko za 2000 zł. ?

W 2011 wracając z Czarnogóry i Albanii padło mi sprzęgło 70km od granicy polskiej na szczęście , na Słowacji , które nadwyrężyłem na ekstremalnych podjazdach górskich . Koszt lawety do 400km - 500Eu zapłacone z AC , ale już za pasażerów musiałem dodatkowo zapłacić ( ubezpieczenie obejmowało usługę tylko dostarczenia do najbliższej stacji kolejowej , a na lawecie mogło być oficjalnie tylko auto ) , wyszło 900zł. za trzy osoby .

Swoją droga szczęście w nieszczęściu że masz takiego znajomego :wink:

Kurcze jak podsumujesz wszystko to nieźle wyjdzie Ci za te autko , a przecież wsadziłeś w nie niemało przed wyjazdem po to żeby mieć spokojne wakacje ...

Życzę żeby przyjazd do Polski oznaczała koniec kłopotów .
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 22.08.2013 08:18

No nareszcie przyjechał ,nie chłopina też popływa w tym Jadranie :wink:
..mam nadzieję że teraz wszystko pójdzie w dobrym kierunku ,
dobrze że masz tak wyrozumiałą żonę która cię wspierała :wink:
Pozdrowienia dla całej waszej rodziny

Szerokości :papa:
jagodakris
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jagodakris » 22.08.2013 08:20

Znajomy przyjechal po nas za free. Place za paliwo i wynajem lawety za trzy doby. Jakies 2300 zl.
ARTUR_KOLNICA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ARTUR_KOLNICA » 22.08.2013 08:27

Wyjazd za 12 dni, a tu taka relacja!
Życzę spokojnego powrotu do domu i nie skreślania Chorwacji, jako miejsca na przyszłe wakacje, jedynym winowajcą w tej sytuacji jest chyba samochód, pomijając obsługę mechaniczną z Ciovo :roll:

:x
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 22.08.2013 08:38

jagodakris napisał(a):Laweta juz jest, auto juz stoi na niej. Kabina przedluzana, ale w srodku fotele sa wygodne. Jemy sniadanie, kawka i ruszamy....... na plaze:). Wkoncu jak przejechal 1500 km to chociaz troche poplywa. Jak wyruszymy dam znac. Potem kolejne info mam nadzieje z Polski.

Oooo matko! Odetchnęłam z ulgą. W przypadku mojego M. nagłówki gazet w Chorwacji byłby w stylu: "Rozwścieczony turysta zadźgał bezbronnego mechanika samochodowego kluczem francuskim..." A ja bym siedziała jako współuczestnik tej rzezi. Raczej nie wystarczyło by nam siły na codzienne plażowanie. Dlatego - szacun. Ja wracam do pracy, a Wy szczęśliwie i bez przygód do domu!
mirasowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirasowski » 22.08.2013 08:55

Szerokości i powodzenia w trasie, oby już szczęśliwie odbyła się podróż do kraju.
Goniaa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Goniaa » 22.08.2013 09:10

Szczęśliwej podróży!!! :)
Hadler
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hadler » 22.08.2013 09:17

w 2014 miała być Chorwacja autem ...
chyba będzie coś samolotem .....

ja na miejscu jagodakris chyba bym się poryczał!
grzegorz_ka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) grzegorz_ka » 22.08.2013 09:28

bo najgorsze jest to że współczesne auta są coraz bardziej zawodne. JAk jechałem na CRO starą 306-ką to serwis przed podróżą ograniczał się do wymiany oleju a teraz w nowym napikowanym słabą elektroniką i mechaniką konstruowaną tak by nie wytrzymywała za długo bo fabryka musi produkować mam całą masę obaw o dwumasę, fap-a, turbinę, filtr paliwa który jest tak zrobiony że jak się zasyfi to nie da się wyczyścić przy drodze tylko trzeba wymienić. Współczesna motoryzacja schodzi na totalne psy. Ale winni po cześci jesteśmy my sami, że wybierając auta patrzymy żeby miał silniczek mały a mocy w cholerę, dużo bajerów i świecidełek itd...
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 22.08.2013 09:40

jagodakris napisał(a):To jest Renault Laguna I z silnikiem 1.9 dti, łatwa w naprawie chociaż droga. Auto jest dobrze wyposażone i jak pisałem włożyłem 2000 zł w przygotowanie jej do wyprawy. To jej następczyni jest królową lawet:). Dlatego kupiłem to auto bo Laguny II się obawiałem.

Wszyscy których znam i mają wiedzę twierdzą, że jest odwrotnie. :lol: :wink:
Dobra, przyjmijmy że II jest królową lawet a I - księżniczką. :) :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

10 dni koszmaru w Chorwacji - strona 11
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone