giba0909 napisał(a):Mam pytanie. Czytałem Wasze starsze i nowsze relacje m.in. z Drage i Pakośtane. Pojawił się tam wątek komarów. Czy jest to duży problem? Ja byłem tylko trzy razy w Cro i nie spotkałem tam nigdy komarów. Czy obecność komarów w tym rejonie to bliskość jeziora Vransko?
Zytek20 napisał(a):Magda, my też na Kornaty z Biogradu płynęliśmy A co do osiołków to widzieliśmy je niestety tylko na tabliczce, mimo usilnego wypatrywania:(. Nie mieliśmy też szczęścia do delfinów na Kornatach...
Zytek20 napisał(a):giba0909 napisał(a):Mam pytanie. Czytałem Wasze starsze i nowsze relacje m.in. z Drage i Pakośtane. Pojawił się tam wątek komarów. Czy jest to duży problem? Ja byłem tylko trzy razy w Cro i nie spotkałem tam nigdy komarów. Czy obecność komarów w tym rejonie to bliskość jeziora Vransko?
Nie wiem jak w innych rejonach, ale w Drage komary były niestety. Przekonaliśmy się o tym już po pierwszej nocy kiedy to nasze dziecko wstało rano i miało ślady bytowania komarów na buzi, rączkach i nóżkach. Także niestety trzeba było wieczorem albo gasić światło albo zamykać okna no i małą smarować sprayem od komarów (nas się o dziwo nie czepiały). W dzień nie było problemów z komarami.
Dodam, że w zeszłym roku w Silo na Krku w sierpniu problem nie istniał.
Zytek20 napisał(a):ireneusz1977 napisał(a):Ireneusz rozpoczął i własciwie to co miał do napisania napisał,
Irek
: A w tym roku też Chorwacja u Was?
giba0909 napisał(a):Zapytam jeszcze jak prezentują się plaże w Drage i Pakośtane. Czy znajdzie się trochę cienia dla dzieciaka, czy jest tłoczno itp.
Powrót do Nasze relacje z podróży