napisał(a) ireneusz1977 » 02.07.2013 19:22
jak pisałem na początku, w Drage pojawiliśmy się w niedzielę 16 czerwca ok godziny 17. Podróż zajęła nam ok 12 godzin, jechalismy trzema samochodami trasą przez Czechy, Austrię i Słowenię z wariantem ominięcia płatnej autostrady w Słowenii.
Drage jako cel naszej wyprawy wybrał kolega ze swoja małżonką, później mu przyznaliśmy, że był to bardzo dobry wybór. Miejscowość jest idealna dla osób chcących spokoju i wypoczynku, plaże spokojne, czyste, ludzie przyjaźni.
Kwater poszukiwalismy ok godziny, obejrzeliśmy ich kilka. Własciciele nawet jesli widzieli, ze nam się nie podoba ich oferta pomagali nam w dalszych poszukiwaniach, dzwonili do znajomych, naprawdę chcieli nam pomóc, a czasem wręcz głupio było nam odmawiać.
Po wstępnym rozpakowaniu poszlismy zamoczyć nogi w morzu:), na kapiel było juz trochę za poźno, ale przywitać się z Adriatykiem musieliśmy:). Tuż przy plaży jest kawiarenka, tak więc i Karlovacko było:).
Od poniedziałku realizowalismy program plażowania, z przerwami na lody pizzę itp. Wieczorki spędzalismy na tarasie, na początku komary nam trochę przeszkadzały, ale i z tym sobie poradziliśmy. W miejscowym sklepie udało nam się kupić specyfiki pomagające radzić sobie z tym problemem.
Dla mnie to była czwarta wyprawa, ale po raz pierwszy dysponowałem swoim samochodem i swobodą poruszania się po okolicy. Ta swoboda podkreśliła atrakcyjność Drage jako bazy noclegowej. W zasięgu krótkiej wycieczki jest park narodowy KRKA, Zadar, Biograd, warto tez pojechać nad jezioro Vransko. Nam w drugim tygodniu trochę pokoda się rozkaprysiła, dlatego wykorzystalismy to do zwiedzania Zadaru, oraz Biogradu.
- Załączniki:
-
-
- Telascica
-
-
-
- po sąsiedzku:)
-