Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

10.09 motocyklem na tydzień do CRO

Nie każdy musi podróżować swoim samochodem. Autokar, pociąg, samolot ... możliwości jest wiele. W tym dziale także tematyka promów.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
JanuszW
Podróżnik
10.09 motocyklem na tydzień do CRO

Nieprzeczytany postnapisał(a) JanuszW » 03.09.2011 22:06

10.09 sobota ok. 4-5 nad ranem wylatujemy ze Śląska w 3-4 moto na tydzień do CRO - cel dokładny nieokreślony!
Nocleg namiot/kwatery, prędkość turystyczna, forma oszczędnościowa :-)
Czy będziemy latać po wybrzeżu i dojedziemy za Dubrovnik czy się osiedlimy gdzieś na miejscu - kwestia do ustalenia na miejscu.
Może kto chętny?
demi-duox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) demi-duox » 04.09.2011 19:06

JanuszW napisał(a):10.09 sobota ok. 4-5 nad ranem wylatujemy ze Śląska w 3-4 moto na tydzień do CRO - cel dokładny nieokreślony!
Nocleg namiot/kwatery, prędkość turystyczna, forma oszczędnościowa :-)
Czy będziemy latać po wybrzeżu i dojedziemy za Dubrovnik czy się osiedlimy gdzieś na miejscu - kwestia do ustalenia na miejscu.
Może kto chętny?

Z czystej ciekawości zapytam, ile dacie radę przejechać dziennie km (załóżmy że nie będzie lało)?
JanuszW
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) JanuszW » 04.09.2011 21:13

Nie wiem, to się okaże. Nikt nas nie goni, ale myślę, że pierwszy nocleg blisko Senj a potem pewnie jakieś 300km/dzień. Jak tyłki zabolą to skracamy trase. Alternatywa to autostrada za Makarską (2 dni) a potem zobaczymy!?
CezaryL
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) CezaryL » 10.09.2011 08:40

polecam relację - jeśli ktoś nie czytał:
http://shoeipolska.wordpress.com/2011/07/13/jakies-20-bakow-cz-1/
JanuszW
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) JanuszW » 21.09.2011 16:31

Wszystko się udało, 2800km w siodle i prom z Rijeki do Dubrovnika. Czarnogóra zaliczona i wybrzeże CRO także. Raz namiot a reszta kwatery z którymi we wrześniu nie było najmniejszego problemu.
Za rok może dalej !?
demi-duox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) demi-duox » 21.09.2011 20:13

JanuszW napisał(a):Wszystko się udało, 2800km w siodle i prom z Rijeki do Dubrovnika. Czarnogóra zaliczona i wybrzeże CRO także. Raz namiot a reszta kwatery z którymi we wrześniu nie było najmniejszego problemu.
Za rok może dalej !?

Gratulacje!
Prom w jedną czy w obie strony? Spotkałeś sobie podobnych na trasie? W sierpniu widziałem na Bałkanach sporo bikerów.
JanuszW
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) JanuszW » 22.09.2011 06:21

demi-duox napisał(a):
JanuszW napisał(a):Wszystko się udało, 2800km w siodle i prom z Rijeki do Dubrovnika. Czarnogóra zaliczona i wybrzeże CRO także. Raz namiot a reszta kwatery z którymi we wrześniu nie było najmniejszego problemu.
Za rok może dalej !?

Gratulacje!
Prom w jedną czy w obie strony? Spotkałeś sobie podobnych na trasie? W sierpniu widziałem na Bałkanach sporo bikerów.

Prom tylko w jedną str. do Dubrovnika (dwie osoby na pokładzie+dwa moto=ok. 240 zł). Kabin już dawno nie było - dwa autobusy niemieckich emerytów załatwiły wszystkie kabiny.
Motocyklistów troche było, lecz w sezonie pewnie było ich więcej. Drogi lepsze na CRO aniżeli w Czarnogórze. (choć jak teraz byłem to cały czas 32oC więc nie wiem co było w sierpniu!?).

Powrót do Alternatywne środki lokomocji