Nie wiedzialam gdzie zalozyc, mam nadzieje, ze dobrze:)
Witam!
Na wstepie chce powiedziec, ze jestem po obszernej literaturze tegoz forum oraz ogolnie calej strony, musze powiedziec, ze strona jest bardzo ciekawa i razem z forum oraz opowiesciami z podrozy innych osob prawie calkowicie wyczerpuje informacje o wakacjach w Chorwacji, jednak dla mnie np.( ktorej ze wzgledu na male dzieci spedzala wakacje tylko nad Baltykiem) przydaloby sie kilka dodatkowych informacji, tu licze na doswiadczonych Cromaniakow oraz ludzi, ktorzy dopiero co wrocili z Chorwacji... to zaczynam:)
1. Termin- jestesmy elastyczni ( tzn ja, maz+2 dzieci-2.5 i 4.5 lat) i mozemy wziac wolne od 15.08 wzwyz i tu pytanie czy ze wzgledu na ilosc turystow, korki, ceny itd. jechac pod koniec sierpnia, na pcozatku wrzesnia czy moze okolo 15.09? Czy to raczej malo istotne i powiedzmy po 20.08 juz wiele roznic nie ma?
2. Miejscowosc- poleccie prosze jakas atrakcyjna dla dzieci z uwagi na plaze i ewentualnie place zabaw, moze jakies dodatkowe atrakcje mniejsza miejscowsc, moze jakas wyspe? Sami nie wiemy co wybrac i musimy w tym wzgledzie zdac sie na kogos, z tego co przeczytalismy okolice Zadaru by nam odpowiadaly badz Omnisu, ale nie wiem czy to dobry wybor.
3.Kwatery- wiemy juz, ze pojedziemy w ciemno- z tym nie ma problemu i wybierzemy na miejscu, jednak jakby ktos mial fajny namiar to z gory dziekuje( chodzi o apartament 2+2), jednak cena jaka chcielibysmy przeznaczyc na noclegi to 20E za caly apartament za nocleg( nie musi byc nad samym morzem )
4. Cena dojazdu-Jezeli ktos jechal z KAtowic to prosze o informacje nt. calkowitej ceny podrozy, bowiem padaja rozne informacje, rozumiem, ze zalezy to od noclegu( my nie planujemy), spalania auta- nasz 8l/100km benzyny, rodzaju paliwa i wreszcie odleglosci, ale znalezlismy ceny 800zl, 1000 , 1200 a nawet 1300, przyznacie, ze to dosc duza rozbieznosc...
Ceny na miejscu juz wiemy na jakim poziomie sie ksztaltuja, my planujemy, co 2-gi dzien chodzic na kolacje, troche jedzenia przywiezc z domu, na miejscu mamy do wydania okolo 300E- czy to duzo z Waszego doswiadczenia? Planujemu moze ze 2 wycieczki, resztya czasu na miejscu)
Wlasciwie to wszystko, za wszystkie odpowiedzi z gory dziekuje, jezeli ktos ma podobne pytania to prosze o kontakt, sluze pomoca tym czym juz znalazlam. uff:)
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl