Rysio napisał(a):Dokładnie. Mam wrażenie że Czechów i Słowaków jest w Cro jeszcze więcej niż nas a w menu też ich języków najczęściej nie ma. Traktują nas bardziej jak swoich
Loucipher napisał(a):Oto, co opublikowała dziś Interia:
http://www.interia.tv/wideo-rosnie-liczba-polakow-wyjezdzajacych-do-chorwacji,vId,2023744
Może to niespecjalnie odkrywcze, ale chyba wiem, skąd ten trend A Wy co o tym sądzicie?
sviva napisał(a):Jest połowa marca a na grubo ponad 200 maili dotyczących wynajmu apartamentu w drugiej połowie lipca prawie połowa brzmiała: "przepraszam ale nie mamy wolnego terminu, zapraszamy od 25 sierpnia..." No i wydaje mi się, choć to subiektywna opinia ale ceny app też poszły deczko w górę skoro mniej samolotów do wielbłądów lata...
greenrs napisał(a):Myślę, że aktualnie w lepszej sytuacji są ci, którzy mają w Chorwacji stałą metę i gospodarzy, do których jeżdżą od wielu lat.
sviva napisał(a):Villa Szeherezada... Właśnie ją obczaiłem i stwierdzam, że na kwaterach lepiej Tam bym się bał na krześle usiąść bo miesięczna wypłata by nie wystarczyła aby pokryć ewentualną szkodę że o klamkach i sedesach nie wspomnę...
Ceny za apartamenty 2+3 lub 4+1 w tym roku w drugiej połowie lipca w Podgorze i Tucepi to 120-150 euro... Były też po 190 euro za dobę.... Sevid? Podobnie... 100-130 euro. Na moje sugestie, że to przecież trochę drogo dostawałem odpowiedzi, że jest duże zapotrzebowanie i ono dyktuje ceny.
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko