Miło mi, że aż tyle osób się tutaj wpisało - witam Was!
Wybór kwatery to bardzo ważna sprawa. My z racji tego, że jechaliśmy w bardzo dużej grupie 12 osób - 6 par trochę sformalizowanych trochę nie rezerwowaliśmy już w styczniu 2013 roku.
Wybór padł trochę przypadkowo na: http://www.villasunce.com/
Wszyscy mieścimy się u jednych gospodarzy, blisko morza, ładne pokoje, cena odpowiednia - wielkich wymagań w sumie nie mieliśmy.
Zaliczka wpłacona...jednak później z każdą chwilą na forum mój zapał do tej lokalizacji malał.
Omis - popularna miejscowość wśród Polaków i rzeczywiście ojczysty język było słuchać na każdym kroku.
Niby dobra lokalizacja do zwiedzania, ale blisko Dugi Rat i Jadranka pod oknem....
Trudno bez dzieci przeżyjemy
Z perspektywy czasu:
- nie odczułem w żaden sposób strefy przemysłowej;
- Jadranka cóź - no duży ruch, z dziećmi się nie nadaje taka lokalizacja, na plaży Jadranki nie słychać;
- brak możliwości spaceru do Omisa, chodnik wąski i duży ruch samochodów;
- nad ranem codziennie śmieciarki;
- plusem tego apartamentu jest bliskość Konzuma (3-4 km) przed mostem więc odpadają korki;
- duży parking przy Kościele, z którego można szybko dojść do miasta - omijamy korki na moście;
- pokoje ładne i zadbane - duży parking dla samochodów;
- gospodarze bardzo pilnujący ciszy nocnej, po 22 przy grillu już nie posiedzisz...;
- dwie ładne plaże praktycznie pod samym apartamentem: na lewo żwirkowa z łagodnym zejściem do morza z bardzo dużą ilością ludzi, na prawo kamienna (otoczaki?) i bardzo szybko robi się głęboko - na obydwu natryski;
- mi zdecydowanie bardziej podobała się ta po prawej stronie - czystsza woda, piasek się nie lepi do wszystkiego, mniej ludzi - same plusy.
Na lewo
Na prawo
Podsumowując - nie masz dzieci? Polecam!