Witajcie,
jadę do Chorwacji od 02 sierpnia i do 9go mam już wykupioną miejscówkę w Baska Voda. Zabuliłem, portfel nadal płacze z bólu po stracie gotówki...
Wiem, wiem... szczyt sezonu, drogo, tłoczno... ale jestem uwarunkowany zamknięciem żłobka syna w sierpniu i muszę go akurat w tym miesiącu "zagospodarować":)
Ale postanowiłem przedłużyć pobyt o tydzień, I tu właśnie pytanie gdzie... jakaś fajna miejscowość, z plażą NIEBETONOWĄ (syn na 2,5 roku, po świrku lub małych kamieniach da radę, po betonie niezbyt...) i gdzie można wyjść wieczorem na spacer do jakiejś knajpki...
Rok temu byłem w Baśce na KRK, było super w czerwcu, w lipcu jak się zaczął sezon i był nalot turystów zrobiło się mniej miło..
Co polecicie? Miejscowość i namiary na atrakcyjny apartament 2+1 (tak max 1km od wody, w jakiejś miejscowości a nie gdzieś w polu). Chętnie gdzieś "powyżej" Makarskiej - czyli wszystko wchodzi w grę na odcinku od Istrii do Makarskiej (łącznie z wyspami). Zamierzałem szukać w ciemno, ale szczyt sezonu z dzieckiem... może być nierealne.
Proszę o namiary lub sugestie na priv.