Re: 08-21czerwiec 2012 Od Ruskamen-Omiś-Makarska-Dubrownik-S
napisał(a) mirasowski » 23.01.2013 10:36
Wita.
Czas na podsumowanie mojej relacji - naszego pierwszego pobytu w Cro. Zastanawiałem się co mam napisać? Nie jestem pisarzem, nie potrafię przelać tego co myśle i czuję na " papier" , wolę powiedzieć.
Przedłużyliśmy nasz pobyt o jedną noc, spędziliśmy łącznie 13nocy. Wyjeżdzając juz do polski do Gliwic serce chciało zostać.
Powiem tyle że podróż przebiegła bez problemów. Czas dojazdu do domu wyniósł około 14godz, 1150km, śr.spalanie naszej Toyotki 6.2l, średnia prędkość 101km/h , dodam że w polsce od Chalupek do Gliwic około 62km jechalismy ponad 2godz. Znajomych już na czesko - polskiej granicy zatrzymali celnicy i zadawali dziwne pytania widząc polskie paszporty wszystkich osób z podróżujących, pytali czy jadą jacyś obcokrajowcy?
Żadne słowa, żadne zdjęcia nie są wstanie pokazać jak piękny jest to kraj.
POLECAM WSZYSTKIM .
Moje odczucia są po prostu to są dwa słowa; kocham ten kraj od "pierwszego widzenia" . To co przeżyłem, zobaczyłem w te dwa tygodnie przeszło moje wszelkie wyobrażenia o tym kraju i tylko mogę żałować że wcześniej tu nie byłem w Cro. Dalmacja piękna.
W tym roku chcę jechać drugi raz do Cro. Jak nie znajdę żadnych chętnych znajomych czy nie znajomych do wspólnej jazdy to i tak bez względu na koszta przyjadę do Cro. Jest tu klimat który najbardziej mi odpowiada a czysta woda i piękne krajobrazy oraz uczciwi i przyjazni Chorwaci to jest to.
Pozdrawiam wszystkich cromaniaków.