Re: 08-21czerwiec 2012 Od Ruskamen-Omiś-Makarska-Dubrownik-S
napisał(a) mirasowski » 19.01.2013 11:08
cd relacji
Pan Emil wita nas własnej produkcji rakiją , przepyszna dodam i mocna. Powiem szczerze że chyba po 4 kieliszkach zakręciło mi się w głowie, czy to efekt zmęczenia czy ta rakija. Czy to i to? Zabiera nasze paszporty by nas zgłosić na policji.
Czas na rozpakowanie bagaży a jest tego sporo. Zmęczeni siedzimy myślimy co dalej ?, godzina przecież jeszcze wczesna dopiero południe. Szybkie odświeżenie się krótka drzemka i co lecimy na plaże i na mały rekonesans wkoło. I jakoś zmęczenie odeszło .
A więc tak do plaży mieliśmy jakieś 150m w lini prostej , naprawdę to do plaży wiodły schody nie policzyłem ile. Obok apartamentu restauracja a w niej przepyszne najlepsze chorwackie potrawy , 20m sklep Studenak - ceny b. wporządku . No i do Omisza mieliśmy ok. 5-6km. A po drodze również jakieś wioski ze sklepami, restauracjami.
I :
Pierwszy dzień pobytu licząc po przespanej nocy przywitał nas pogodą pochmurną z przelotnym deszczem pod wieczór. Na termometrze 25 stopni C. Cóż jakie decyzje ,.. idziemy na plaże, chodzby stopy pomoczyć ( bo przyznam że na początku czerwca w tamtym roku Jadran nie był za ciepły) a mi to w cale nie przeszkadzało.
- Załączniki:
-
-
-