Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

05-07-2013 Wyspa Vir

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Kryniu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kryniu » 17.07.2013 07:25

woka napisał(a):Fotka druga i trzecia ...... tego właśnie szukam. Czyli "skałki" są. :D

Jeśli chodzi o takie skałki to na klifach jest tego pełno. Do wody nie wchodziłem ale byli tacy co pływali.
Na Virze jest pełno apartamentów mniejszych i większych. Można tu w ciemno przyjeżdżać. To są kwatery prywatne więc ulotek nie widziałem. Mogę jedynie pospisywać nr telefonów.
Polecam.
http://www.apartmanija.hr/apartmani/vir ... tAodKlIAIg
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 17.07.2013 07:49

Kryniu napisał(a):Na Virze jest pełno apartamentów mniejszych i większych. Można tu w ciemno przyjeżdżać.

Dzięki.
W poprzednim zapytaniu dopisałem ..... jak z wyżywieniem. :?:
Kryniu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kryniu » 17.07.2013 08:01

Tu masz pełno konob, pizzerii, i różnych innych wynalazków. Są małe markety i duży Konzum tak więc można tez sobie kupić produkty i samemu gotować. Ceny nie są wysokie. W postach wyżej pisałem o cenach.
GregoryAtakuja
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) GregoryAtakuja » 17.07.2013 09:26

Ale nie pisz, że jest tanio :). Tam gdzie byliśmy (Nin, Sukosan, Zadar) ceny np. nabiału znacznie odbiegają od tych polskich. Pozostale produkty w podobnych cenach, piwo najlepiej kalkuluje sie w tych duzych 1l lub 2l butlach :). Ceny w konobach na podobnym poziomie, imho dosc wysokim w porownaniu do poprzedniego roku (kalmary z grilla - 70/80kn, piwo 15, frytki 15/20, cevapici 55, hamburger 25, wieksze podsumowanie cen zrobie niebawem :).

Wrocilismy w sobote i jakos tak chetnie wrocilbym od razu do cro :)
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 17.07.2013 10:21

GregoryAtakuja napisał(a):Ale nie pisz, że jest tanio :). Tam gdzie byliśmy (Nin, Sukosan, Zadar) ceny np. nabiału znacznie odbiegają od tych polskich.

Ja z reguły nie zaopatruje się w marketach ( czasami kupię jakiś kefir w pobliskim sklepie) , jednak na KRK powstały dwa nowe centra handlowe więc z ciekawości odwiedziłem je.
To co zobaczyłem to 8O 8O 8O ....... toć tam ceny o wiele większe od naszych. Miałem przy sobie aparat więc aby się upewnić że nie śnię, zrobiłem foto niektórych produktów.
Teraz rozumiem tych co sami sobie gotują i zabierają żywność z kraju. Tam zakupy to ździerstwo w czystej postaci.
Kryniu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kryniu » 17.07.2013 19:10

Tanio to mi chodziło w stosunku do innych miejscowości. Dziś byliśmy w Zatonie na Campingu Błękitna Laguna.
Miejsce super. Morze z plażą piaszczystą i baseny ze słodką wodą. Mała to nie mogła stamtąd wyjść.
Ale ceny już niestety nie takie jak w Virze. Piwo butelka 18 kun, piwo z kija 20 kun. Cevapci, hamburgery i inne buły po 35 kun. Lody po 7/8.
Kryniu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kryniu » 22.07.2013 00:23

Wlasnie dzis wrocilismy z wakacji. Po drodze jeszczy bylismy u rodziny w Stroniu Sl. gdzie mieszkal nasz wujek. Jutro wstawie kilka fotek i krotki opis. Ogolnie zrobilismy 2914 km.
reziolki
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) reziolki » 15.08.2013 21:47

Hej! Mam prosbę chcemy wybrać sie do tej samej kwatery co wy, ale na zdjęciach na stronie właścicieli mało widać. Mam pytanie czy nie było za ciasno, czy są tam jakieś szafy lub szafki żeby pomieścić graty, czy wyjście na tras jest z apartamentu? czy są drzwi między sypialniami? Z góry dziękuję, jeśli macie jakieś zdjęcia to chętnie obejrzę adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl .
Kryniu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kryniu » 16.08.2013 09:26

Hej, nas w pokoju była czwórka dwie dorosłe osoby, jedna nastolatka i 4 latka. W pokoju nie ma problemu z szafami jest jedna szafa na wieszaki i z półkami oraz mniejsze też jedne czy dwie na wyłożenie rzeczy. Nie było za ciasno było w sam raz, jeden większy pokój z całkowitym wyposażeniem tylko trzeba mieć swój czajnik, ale sztućce, miski, szklanki. patelnie, garnki wszystko jest. Na środku stoi plastikowy stół i cztery krzesła a po boku dwa jednoosobowe łóżka przy łóżkach małe szafeczki nieco dalej w takiej jakby wnęce jest podwójne łóżko więc jak leżycie to nie widać was praktycznie z tego drugiego pokoju. Z naszego pokoju akurat nie było wyjścia na taras ale rzeczy suszyliśmy na sznurku zza oknem spokojnie nam to wystarczało i tarasu nie brakowało wcale. Na taras wspólny można wejść oknem dachowym piętro wyżej ale byliśmy tylko raz z ciekawości. Jak dla mnie jedynym minusem była łazienka mała i generalnie według mnie wymaga remontu. Może jestem przewrażliwiona ale jak kąpałam małą kładłam pieluszkę do środka do brodzika i dopiero mała wchodziła. Zdjęć pokoju niestety nie mamy my bylismy w pokoju blue
reziolki
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) reziolki » 16.08.2013 17:48

Dziękuję za informację, mamy do wyboru jeszcze żółty pokój. Bardzo nam się podoba że dom jest przy samym morzu dla naszych dziewczyn 9 i 11 lat wygoda (i dla nas też).
Kryniu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kryniu » 16.08.2013 18:36

To jest naprawde duzy plus tego domu. Ogolnie nawet do centrum jest blisko. Kierujac sie w lewo w zdluz plazy dojdziecie do super knajpki. Maja pyszne pizze. Chyba najlepsze jakie jedlismy na Virze.

Zapraszam na relacje z naszego pobytu.
Jozzy22
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jozzy22 » 16.08.2013 18:48

CroAna napisał(a):
Nawet spotkaliśmy Mikołaja

tego pana w czerwonym spotkaliśmy tam rok temu 8-O :lool:

On tam jest chyba wieczny bo również mieliśmy z nim przyjemność się spotkać w sobote
Kryniu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kryniu » 16.08.2013 19:14

My tez go widzielismy. Mala miala radoche ze Mikolaj w lipcu.
reziolki
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) reziolki » 16.08.2013 19:26

Relacja przestudiowana już kilka razy, ale nie działa link do bloga :( My lubimy spacery więc nie przeszkadza nam że centrum jest dalej. Jestem ciekawa czy we wrześniu (bo wtedy jedziemy) będą jeszcze te rejsy na którym byliście, mam nadzieję że spróbuję nignjie bo poprzednio jak bylismy to się nie udało.
Kryniu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kryniu » 16.08.2013 21:08

Rejsy beda na pewno. Zapytac sie wlascicielce to wam zalatwi. Blog niestety byl darmowy i wygasl.
Poprzednia strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

05-07-2013 Wyspa Vir - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone