Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Objazdy autostrady w SŁOWENII - dyskusja

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jaachu
Odkrywca
Re: VIDEO - objazd autostrady SLO - dyskusja

Nieprzeczytany postnapisał(a) jaachu » 03.06.2016 04:33

agatka9082 napisał(a):Droga Lenart Ptuj zamknięta. Resztę obraźliwych komentarzy pozostawię bez komentarza. Pozdrawiam z objazdu.

A jak wygląda objazd? Dobrze oznakowany?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.06.2016 06:36

Z innego wątku:

Zamknięta droga pomiędzy Lenart a Ptujem, kładą nowy asfalt, jest wyznaczony objazd

Czyli za kilka dni droga będzie otwarta z dobrą nawierzchnią.
Dobrze, że robią remont przed szczytem sezonu.
http://razdalje.si/med-kraji/Lenart/Ptuj
agatka9082
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) agatka9082 » 03.06.2016 07:42

Wytestuję czy jest jak bede wracać kolo 14 ;) Jak dotrę na miejsce to napisze jak my jechaliśmy bo mieliśmy trudności. Przy zakazie wjazdu spotkaliśmy Polaków którzy jeżdżą od lat i objazdu tez nie widzieli ze był wyznaczony. Razem wykombinowaliśmy sami objazd :)
slawekkg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawekkg » 03.06.2016 08:45

agatka9082 napisał(a):Wytestuję czy jest jak bede wracać kolo 14 ;) Jak dotrę na miejsce to napisze jak my jechaliśmy bo mieliśmy trudności. Przy zakazie wjazdu spotkaliśmy Polaków którzy jeżdżą od lat i objazdu tez nie widzieli ze był wyznaczony. Razem wykombinowaliśmy sami objazd :)

Dajcie znać co i jak z tym objazdem bo ja za 22 dni w drogę :D Pozdrawiam
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.06.2016 08:52

Myślę, że za ok 20 dni pojedziesz po nowym asfalcie.
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 03.06.2016 09:17

Janusz Bajcer napisał(a):Myślę, że za ok 20 dni pojedziesz po nowym asfalcie.

No nie wiem Janusz, w linku który podałeś wyżej wychodzi że objazd będzie do 30 czerwca. W sumie mnie też to dotknie bo startuję 18-tego, coś czuję że trzeba będzie trochę pobłądzić w środku nocy :), jest tego zaleta że człowiek trochę się rozbudzi po tej monotonni :).
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.06.2016 09:25

W linku jest podany remont drogi na innej trasie, tam jest remontowany most. :idea:

https://www.amzs.si/na-poti/stanje-na-slovenskih-cestah

http://promet.apps.si/index.php?s=dogodek&id=210557

I jeszcze z tłumaczeniem google :wink:
https://translate.google.pl/translate?h ... rev=search

Ale jest jeszcze utrudnienie na dojeździe do granicy :idea:
G1-9, Jurovci - Gruškovje
G1-9, Draženci - Podlehnik - MP Gruškovje, na več odsekih, oviran promet zaradi gradnje AC do 29. 12. 2017. Na več odsekih bo promet občasno potekal izmenično enosmerno ali z urejenim obvozom.

Google tłumaczy tak: :wink:
G1-9, Draženci - Podlehnik - MP Gruškovje, w kilku sekcjach, utrudniając ruch z powodu budowy AC do 29. 12. 2017 roku w kilku sekcjach ruchu zostanie tymczasowo odbywają się na przemian w jedną stronę lub krajobrazowego objazd.
johnvip
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) johnvip » 03.06.2016 09:26

kazow napisał(a):ciekawe jak to zagraniczne ronda i wyjazdy z podporzadkowanej urastaja do mission impossible...a w kraju sie jezdzi bez problemu po bardziej skomplikowanych drogach czy rozjazdach

Tu nie chodzi o "skomplikowalność" ronda, a o to czy przejazd przez rondo jest płatny. Sam kiedyś widziałem patol Policji i kontrole przy zjeździe z ronda. Czy sprawdzali winiety, czy to tylko była kontrola tego oczywiście nie wiem.
slawekkg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawekkg » 03.06.2016 12:41

yzedef napisał(a):

No nie wiem Janusz, w linku który podałeś wyżej wychodzi że objazd będzie do 30 czerwca. W sumie mnie też to dotknie bo startuję 18-tego, coś czuję że trzeba będzie trochę pobłądzić w środku nocy :), jest tego zaleta że człowiek trochę się rozbudzi po tej monotonni :).

Witam jak będziesz po trasie w tamtą stronę to podrzuć jakieś wieści z objazdu. Pozdrawiam
:papa:
jaachu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jaachu » 03.06.2016 18:56

slawekkg napisał(a):
yzedef napisał(a):

Witam jak będziesz po trasie w tamtą stronę to podrzuć jakieś wieści z objazdu. Pozdrawiam
:papa:

Yzedef pisz, pisz bo ja wyruszam 25. Czyli zaraz po tobie
koledr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) koledr » 03.06.2016 19:55

Od 9 lat jeździmy przez Węgry, a w tym roku planujemy przez Czechy i Austrię z objazdem Słowenii. Mam nadzieję że do 03.07 już będzie bezproblemowo i spokojnie przejedziemy tym bardziej że będziemy koło 1 w nocy jechać.
marena01
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) marena01 » 04.06.2016 08:57

Janusz Bajcer napisał(a):W linku jest podany remont drogi na innej trasie, tam jest remontowany most. :idea:

https://www.amzs.si/na-poti/stanje-na-slovenskih-cestah

http://promet.apps.si/index.php?s=dogodek&id=210557

I jeszcze z tłumaczeniem google :wink:
https://translate.google.pl/translate?h ... rev=search

Ale jest jeszcze utrudnienie na dojeździe do granicy :idea:
G1-9, Draženci - Podlehnik - MP Gruškovje, na več odsekih, oviran promet zaradi gradnje AC do 29. 12. 2017. Na več odsekih bo promet občasno potekal izmenično enosmerno ali z urejenim obvozom.

Google tłumaczy tak: :wink:
G1-9, Jurovci - Gruškovje :D
G1-9, Draženci - Podlehnik - MP Gruškovje, w kilku sekcjach, utrudniając ruch z powodu budowy AC do 29. 12. 2017 roku w kilku sekcjach ruchu zostanie tymczasowo odbywają się na przemian w jedną stronę lub krajobrazowego objazd.

jechaliśmy 31 maja wszystko się pojeb*** jeszcze ten pierwszy obiazd gdzie kładą nową nawierzchnię przejechaliśmy ok ale przy granicy makabra navi zwariowała prowadziła w każdą napotkaną ściężkę w prawo do lasu ale daliśmy radę
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 04.06.2016 09:03

Czyli navi kierowała Was na krajobrazowy objazd :wink:
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 04.06.2016 09:20

marena01 napisał(a):
jechaliśmy 31 maja wszystko się pojeb*** jeszcze ten pierwszy obiazd gdzie kładą nową nawierzchnię przejechaliśmy ok ale przy granicy makabra navi zwariowała prowadziła w każdą napotkaną ściężkę w prawo do lasu ale daliśmy radę

Możesz coś więcej napisać jakie haczyki na nas czekają ? :), na pewno jakiekolwiek info byłoby pomocne...
ruwado
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ruwado » 04.06.2016 09:51

Jeślikomuś się przyda, to w Ptuju jadąc przez nowy most po skręcie na światłach w lewo na Zagreb - po minięciu mostu można na pierwszym rondzie pojechać w prawo i na kolejnym rondzie w lewo - i jesteśmy na trasie idącej z centrum przez stary most. Wtedy jedziemy do m. Trzec wzdłuz drogi do granicy i przez pola kukurydzy widzimy czy na głównej jest korek. Albo można do Trzca go trochę minąć, albo podjąć decyzję o innym przejściu. Cvetlin lub Dobovec.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Objazdy autostrady w SŁOWENII - dyskusja - strona 48
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone