Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nie na Hvarze, nie na Braču, lecz...

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Anai
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anai » 28.01.2013 20:00

...u Božo, w Orasaču ;)

W końcu i ja się zebrałam, żeby skrobnąć parę słów o naszych ostatnich wakacjach i zilustrować je paroma średniawej jakości fotkami :oczko_usmiech:

Zeszłoroczny wyjazd był inny od pozostałych... jakoś już tak mamy, że każdy kolejny jest inny a jedynym elementem stałym łączącym wszystkie jest brak pewności czy w ogóle pojedziemy ;)

Pierwszy był inny bo... był pierwszy :mrgreen:
Poza tym po kilku latach jeżdżenia nad Bałtyk w końcu pojechaliśmy nad ciepłe morze...
Drugi był inny, bo pojechaliśmy bez dzieci, sami... na ciut „inny” camping niż zwykle, alternatywną trasą i w dodatku samochodem, co do którego nie było pewności jak daleko zajedzie :D
Trzeci, czyli ostatni był inny z co najmniej kilku powodów...

1. Pojechaliśmy baaardzo daleko na południe 8O
2. Pojechało nas więcej niż kiedykolwiek do tej pory...
3. Już jakieś 2 – 3 tygodnie przed wyjazdem wiedzieliśmy gdzie jedziemy i mieliśmy wstępnie „zaklepane” miejsce na campingu 8O
4. Zwiedziliśmy znacznie więcej niż do tej pory choć nie obeszło się bez lekkich zgrzytów ;)

Na ogół było to zwiedzanie w pędzie, na szybko, bo:
- albo nie planowaliśmy nic, wyszło w trakcie i co niektórzy umierali z głodu więc trzeba się było spieszyć... :D
- albo parkomat zeżarł nam kasę a za Chiny Ludowe nie chciał wypluć z siebie biletu, więc trzeba było zebrać manele i wrócić :D
- albo czekała nas koszmarnie długa podróż w związku z czym też trzeba było się spieszyć :roll:

Niemniej jednak udało nam się zobaczyć znacznie więcej niż w trakcie poprzednich wakacji, bo podczas pobytu w Živogošće odbyliśmy aż jedną „górską” wycieczkę do restauracji i zwiedziliśmy centrum Makarskiej przy okazji poszukiwań bankomatu
...a 2 lata temu w Bašce na Krku ograniczyliśmy się do zwiedzania jej centrum i jednej nie do końca udanej wycieczki na plażę Vela Luka :D

Poza tym poznaliśmy sympatycznych ludzi, zjedliśmy najlepsze jak do tej pory lody i pizzę, pobiliśmy rekord długości podróży i miło się rozczarowaliśmy...

Co do inności... następne wakacje też będą inne :D
Już dziś wiemy kiedy i gdzie jedziemy, co więcej mamy już zrobioną rezerwację i nawet zapłaconą zaliczkę :D
Chyba się człowiek starzeje, choć jeszcze nie aż tak, żeby jechać „na apartamenty”, więc znowu będzie camping... :D

To co? Zaczynać?

Na zachętę mała zajawka fotograficzna :lol:
...a będą:
1. Piękne zachody i wcale nie mniej piękne wschody słońca... :smo:
Obrazek
2. Cuda natury...
Obrazek
3. ... i inne cuda 8O
Obrazek

Episode 1
Ostatnio edytowano 28.02.2013 08:30 przez Anai, łącznie edytowano 6 razy
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 28.01.2013 20:05

oooooo :)

pisz i dawaj zdjęcia :)
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 28.01.2013 20:13

Anai napisał(a):To co? Zaczynać?

Nie, no jak musisz.... :roll:

:oczko_usmiech:
Fresz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fresz » 28.01.2013 20:20

No to jestem i ja :D :D
Agasz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agasz » 28.01.2013 20:33

Już mi się podoba :lol:
Rafał78
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał78 » 28.01.2013 20:48

Czekam na te cuda.
Włączam śledzenie :)

Pozdrawiam
ewelka1
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewelka1 » 28.01.2013 21:04

Piękne fotki!więc i ja czytam! :-P
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 28.01.2013 21:07

Orasac - jak fajnie! :D Też bywaliśmy na campie u Bożo (w sumie 3 razy, ostatnio w 2008 roku). Z przyjemnością popatrzę, co się tam zmieniło ;)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 28.01.2013 21:09

Pod Maslinom...jak w domu.

:D
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 28.01.2013 21:31

Dobrze się zaczyna ,ale czemu te ładne zdjęcia takie mikro :?: 8O :papa:
Anai
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anai » 28.01.2013 21:35

Cześć i czołem wszystkim razem i każdemu z osobna... :mrgreen:

BeJur napisał(a):oooooo :)
pisz i dawaj zdjęcia :)

Nie myślałaś przypadkiem nad karierą aktorską?
Bardzo profesjonalnie udajesz zaskoczenie :oczko_usmiech:

anakin napisał(a):Nie, no jak musisz.... :roll:

Nie muszę...
ale i tak zacznę :P

Agasz napisał(a):Już mi się podoba :lol:

Rafles278 napisał(a):Czekam na te cuda.
Włączam śledzenie :)

ewelka1 napisał(a):Piękne fotki!więc i ja czytam! :-P

Witam i dziękuję za zainteresowanie :oops:
maslinka napisał(a):Orasac - jak fajnie! :D Też bywaliśmy na campie u Bożo (w sumie 3 razy, ostatnio w 2008 roku). Z przyjemnością popatrzę, co się tam zmieniło ;)

Hej! ;)
Mam nadzieję, że Cię nie rozczaruję...
...jak zwykle z campingu fotek mam niewiele, ale jakoś tak nie miałam śmiałości łazić i fotografować toalet czy ludzi robiących pranie :mrgreen:

Jacek S napisał(a):Pod Maslinom...jak w domu. :D

Witaj Jacku!
Zależy co masz na myśli :P
Jeśli chodzi Ci np. o ilość rodaków, to z pewnością :oczko_usmiech:

mervik napisał(a):Dobrze się zaczyna ,ale czemu te ładne zdjęcia takie mikro :?: 8O :papa:

To taki chłyt martetindowy :mrgreen:
...ma Cię zachęcić, żebyś poczekał na większe :P
Adrian34
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adrian34 » 28.01.2013 21:43

Nieźle się zaczyna.
Dołączam.
Anai
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anai » 28.01.2013 21:47

Z Głogowa ruszamy 10-tego lipca, o godzinie 16-tej z minutami, a dokładnie o 16:30 ;)

Skład w tym roku nam się powiększył o jedną sztukę w osobie chłopaka starszej córki.
Dla porządku wymienię jednak wszystkich:
Anai – wiadomo ja :mrgreen:
Jur – PM*
Sabina – nasze starsze dziecko
Kacper – jej „królewicz” :oczko_usmiech:
i młodsza córka – Olka

Samochód ten sam – Ford Fusion w kolorze „blue jeans” :D

Parę minut przed 17-tą na Shellu w Lubinie tankujemy, sprawdzamy ciśnienie w oponach i jedziemy dalej
– kierunek Legnica, Bolków, i granica w Lubawce.

4. Gdzieś za Legnicą...
Obrazek
5.Wjeżdżamy do Bolkowa
Obrazek
6. Lubawka
Obrazek
W Kamiennej Górze, krótki popas na tradycyjne już hot-dogi z Orlenu i dotankowanie.
Jedzie się całkiem nieźle, ok. 18-tej, jesteśmy już w Czechach.

Kolejny postój w czeskim Trutnovie, nie spieszymy się, w końcu jedziemy na wakacje.
W albercie zaopatrujemy się w zapas czeskiego piwa na pierwszy dzień w Cro i ok. 20-tej ruszamy dalej.

7. Młodzieżowa część wycieczki i nasz powóz ;)
Obrazek

Mijamy kolejno Hradec Kralove, Jihlavę, Znojmo...
Zaczyna się ściemniać, część wycieczki siedząca z tyłu przysypia ;)

Zauważam, że im bliżej jesteśmy granicy tym więcej nocnych klubów, kasyn i innych przybytków rozrywki...
Ci Austriacy muszą jacyś strasznie niewyżyci być :roll: O_o

W Znojmo – Chvalovice szok... 8O

*Prawie Monż :roll:

Introduction :oczko_usmiech: Episode 2
Ostatnio edytowano 28.02.2013 08:34 przez Anai, łącznie edytowano 4 razy
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 28.01.2013 21:50

Ja tylko jeszcze w kwestii formalnej, jeżeli pozwolisz...

Czy można piszczeć, mówić "och" i "ach" rozpływać się nad kwiecistym stylem pisarskim autorki, przekładającym się rzecz jasna na wspaniałe, wykonane (a jakże) jejże ręką, cudownych, niepowtarzalnych i jedynych w swoim rodzaju zdjęć, których nijak spotkać nie można wśród pospólstwa tego forum? :D

Wolę zapytać, żeby potem nie było... :?
se przy okazyji postów nastukom... :mrgreen:
Anai
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anai » 28.01.2013 21:57

anakin napisał(a):Ja tylko jeszcze w kwestii formalnej, jeżeli pozwolisz...

Czy można piszczeć, mówić "och" i "ach" rozpływać...

Hmmm... niech no się zastanowię... :roll:
Myślę, że w ramach wyjątku, especially for you... mogę się zgodzić :oczko_usmiech:
Masz więc anakinie oficjalne pozwoleństwo, żeby piszczeć, ochać i achać oraz się rozpływać...*

*jakkolwiek komicznie by to nie wyglądało :mrgreen:
Następna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies