Witam serdecznie, jestem nowy na tym forum, chciałem zapytać w istniejącym już wątku ale komunikat admina mi zabronił więc założyłem nowy, mam zamiar wyjechać w niedzielę 06.07.14r. do Orebica z okolic Kielc popołudniem (od 7 mam rezerwację) czytam i czytam o tych trasach i sam juz nie wiem jak jechać, kolega podpowiedział mi taką trasę : Kielce- Kraków - Chyżne- Doly Kubin(SK) - Zylina(SK)- Bratysława- dalej przez Węgry do autostrady i resztę trasy autostradami az do celu (jak na foto)
mówił że na tej trasie jest przeważająca część z dwupasmowymi szybkimi odcinkami i zaleta że winietek dodatkowych nie trzeba kupować (tylko Słowacja i Węgry). Kierowcą niestety będę sam i zastanawiam się czy warto sie tam pchać czy też z Bratysławy na Wiedeń i dalej przez Słowenię, jest to mój pierwszy wypad samochodem w taką trasę (do tej pory panisko zad woziło samolotem). Swoją drogą mam wolne miejsca w aucie i jakby się chciał ktoś zabrać to zapraszam, towarzystwo w postaci drugiego autka też mile widziane