Dołączyłam do forum parę dni temu, natomiast już od dłuższego czasu przeglądałam je jako gość. Miłością do Chorwacji zaraził mnie mąż, który pracował jeszcze w Jugosławii. Ja chciałam na wakacje jechać do Skandynawii, ale mąż przekonał mnie do Cro. Zaczęliśmy od wycieczki objazdowej w 2008 roku, potem była wycieczka objazdowa w 2010, aż w końcu zdecydowaliśmy się na wypoczynek w tym roku. Dwa tygodnie raju na ziemi... Pierwszy raz w życiu nie chciałam wracać do Polski, ale domyślam się, że Wam też nie jest obce to uczucie
Zacznę od zdjęć z tego roku, jeśli Was nimi nie zanudzę, to potem wrzucę wcześniejsze zdjęcia.
Byliśmy we dwójkę 15-30 września, samolotem, wyjazd organizowany przez biuro podróży. Hotel Villa Kairos w miejscowości Seget pod Trogirem. Wiem, że Trogir ma tu zwolenników i przeciwników... hehehe Dla nas jest to przepiękne miasto i doskonałe miejsce do wypadów do okolicznych miasteczek. Nie jesteśmy zmotoryzowani, ale stateczki, autobusy i nasze nogi naprawdę się sprawdziły w okolicach Trogiru Nie jesteśmy również osobami pływającymi, więc ewentualna brudniejsza woda nam nie przeszkadzała.
To może tyle tytułem wstępu...
Zdjęcia są z Segetu, Trogiru, Splitu, Szybenika, Primoszten i Makarskiej.
Ponieważ w niektórych tych miejscach byliśmy wcześniej, zdjęć może być mało, dodam więc więcej przy okazji wcześniejszych wyjazdów do Cro.