Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

WAKACJE 2010 (Chorwacja 11 - Pakostane 2)

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.09.2010 16:55

Ostatnio edytowano 12.02.2011 15:49 przez Janusz Bajcer, łącznie edytowano 18 razy
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 03.09.2010 16:56

Krótki ten wstęp. ;)

Ale już się zdążył rozbudować i wzbogacić o kolejne sekwencje. :D

Pozdrawiam,
Wojtek
Ostatnio edytowano 08.09.2010 00:42 przez Franz, łącznie edytowano 1 raz
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.09.2010 16:59

1.Wstęp

Wzorem lat ubiegłych postaram się napisać relację z wakacji 2010, choć tym razem będzie ona krótka, bo w tym roku więcej czasu spędzałem na plaży, niż na zwiedzaniu, więc trudno opisywać plażowanie dzień po dniu.

Może na początek wyjaśnię dlaczego Chorwacja po raz jedenasty i Pakoštane po raz drugi.

Już w trakcie w wakacji 2009 roku zastanawiałem się gdzie spędzę wakacje 2010.

Obrazek

Ponieważ wakacyjny pobyt w 2009 roku w Turcji spodobał mi się, więc była opcja powtórki, ale znajomi, którzy namówili mnie końcem 2008 roku na wakacje w tym kraju (a konkretnie w KEMER)

Obrazek

tym razem końcem 2009 roku Turcję zamienili na Egipt i namawiali na pobyt w 2010 r0ku w SHARM EL SHEIK

Obrazek

Po obejrzeniu zdjęć w necie z tego miejsca oraz przyjrzeniu się ofercie ITAKA odmówiłem z dwóch powodów:

-Sharm El Sheik to miasto turystyczny kombajn na skraju pustyni
(widokowo w porównaniu z Kemer, odpada w przedbiegach)
-cena pobytu ok. 2500 zł od osoby + wycieczki fakultatywne na miejscu, na dodatek w lipcowym upale.
(wycieczki drogie, a jechać do Egiptu i siedzieć tylko w hotelu wg mnie mija się celem)

Dlatego powiedziałem Egiptowi i Sharm El Sheik zdecydowanie NIE.

Skoro nie Egipt i nie Turcja, to pozostała bezkonkurencyjnie na wakacje 2010 CHORWACJAObrazek

Namawiałem innych znajomych, ale jakoś nie byli chętni, pozostawała jeszcze opcja wyjazdu z bratem na Hvar, ale nie zgraliśmy się z terminami urlopów, tak więc po raz drugi do Chorwacji pojechałem tylko z żoną (pierwszy raz w 2006 roku do Sveti Petar)

W tym roku nastąpiła jednak zdecydowana zmiana miejsca spania - po raz pierwszy pojechaliśmy nie pod namiot lecz do apartamentu.

Ponieważ decyzja wyjazdu kiedy i z kim się odwlekała, nie było czasu na rezerwację apartamentu, więc powiedziałem - raz kozie śmierć, trzeba zawierzyć opisom na forum - pojedziemy w ciemno.
Żona początkowo miała obawy, ale powiedziałem, że jak jedziemy do apartamentu, to nie zabieram sprzętu namiotowego, aby nie obciążać nim "Ignacego".

Skoro zapadła decyzja, że śpimy w apartamencie, trzeba było wybrać miejsce, z tym nie było wiele problemu, ponieważ miało być w miarę blisko i miarę tanio - wybór padł na PAKOŠTANE

Obrazek

lub opcjonalnie Tribunj (pozytywne opinie o nim na forum).

W Pakoštane byliśmy pierwszy raz w 2005 roku na kempingu Kozarica (z tego pobytu była pierwsza moja relacja na forum) byliśmy też krótko na spacerze w 2006 roku (w czasie pobytu w Sveti Petar).
Miasteczko to zapamiętaliśmy jako przyjemne miejsce, położone z dala od Jadranki, widzieliśmy już wtedy, że jest sporo domów oferujących apartamenty, miasteczko ma promenadę do spacerów, blisko do Zadaru (nie widzieliśmy i nie słyszeliśmy morskich organów, bo ich wtedy jeszcze nie było) oraz na archipelag Kornati (nie było okazji popłynąć podczas wcześniejszych pobytów w Cro).

Były jeszcze dwa powody dlaczego wakacje 2010 w PAKOŠTANE , ale o tym będzie w stosownej chwili w dalszej części relacji
Obrazek

CDN.
Ostatnio edytowano 30.09.2010 10:03 przez Janusz Bajcer, łącznie edytowano 1 raz
janusz.w.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janusz.w. » 03.09.2010 17:16

Zapisuję się... :wink:
Wpadłem tylko na chwilkę, dokończę za tydzień :)
Jeszcze 3 godziny i ruszamy na nasz 6 raz :wink: :D

pozdr
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 03.09.2010 17:49

Cześć Janusz - hotelowiec się z Ciebie zrobił... :wink:
Jolanda
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanda » 03.09.2010 17:52

to jeszcze ja :lol: też się zapisuję i czekam............ :D :D a czasu mam do bólu :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.09.2010 18:16

Franz napisał(a):Krótki ten wstęp. ;)

Cierpliwość została wynagrodzona :wink:

janusz.w. napisał(a):Zapisuję się... :wink:
Wpadłem tylko na chwilkę, dokończę za tydzień :)
Jeszcze 3 godziny i ruszamy na nasz 6 raz :wink: :D pozdr

Witam ... i zapraszam po powrocie :D

Jacek S napisał(a):Cześć Janusz - hotelowiec się z Ciebie zrobił... :wink:

Gdybym poleciał do jakiegoś Sheika, to tak, ale apartament w Cro to nie hotel :wink:

Jolanda napisał(a):to jeszcze ja :lol: też się zapisuję i czekam............ :D :D a czasu mam do bólu :wink:

Witam :D u mnie z czasem różnie, ale damy radę ..... :wink:
Elizasz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Elizasz » 03.09.2010 18:25

Zasiadam i ja do czytelni :)
Piosenka do filmu superowa :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.09.2010 18:31

Elizasz napisał(a):Zasiadam i ja do czytelni :)
Piosenka do filmu superowa :)

Witam :D w dalszej części relacji będzie trochę muzykiObrazek
nomad
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) nomad » 03.09.2010 18:47

Witaj Janusz. :)

11:2 z Turcją 8O Janusz jesteś naszym najlepszym bramkostrzelnym cromaniakiem.
Wynik już znam, ale ten mecz chętnie obejrzę w Twojej relacji i roli komentatora.

Pozdrawiam.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.09.2010 18:58

nomad napisał(a):11:2 z Turcją 8O

Coś źle liczysz :wink: Chorwacja - Turcja 11:1 :D
W Pakoštane byłem drugi raz, ale ono jak się w relacji okaże :wink: trochę z Turcją związane :D
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 03.09.2010 21:07

Zasiadam w czytelni i ja, a że relacja okraszona muzyczką to tym bardziej będzie milej :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.09.2010 21:11

Pozdrawiam Januszu ! Przyłączam się do czytania. :lol:

Pozdrawiam.

smoki3
awram_
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) awram_ » 03.09.2010 21:12

To zasiadam i ja. :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.09.2010 21:16

Aldonka napisał(a):Zasiadam w czytelni i ja, a że relacja okraszona muzyczką to tym bardziej będzie milej :)

Witam kolejną czytelniczkę :D
czekającą na muzyczkę :wink:

PS Smoki3 i awram też mile witani :D :D
Następna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies