Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

A może by tak nie poruszać tematów politycznych na forum?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]

Czy jesteś za tym by wprowadzić na forum zakaz poruszania tematyki politycznej?

Ankieta wygasła 09.06.2010 19:43

tak
82
100%

Liczba głosów : 82

janniko
Cromaniak
A może by tak nie poruszać tematów politycznych na forum?

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 10.05.2010 19:41

Witam
Pozwoliłem sobie założyć wątek-ankietę, w której zapraszam wszystkich chętnych, by ustosunkowali się do kwestii poruszania tematów politycznych na forum Cro.pl.
W ostatnim czasie wszystkie wątki, w których poruszane są jakiekolwiek tematy polityczne stają się miejscem (delikatnie mówiąc) niezbyt smacznych utarczek słownych.
Wydaje mi się, że nie warto zaśmiecać fajne turystyczne forum beznadziejnymi pyskówkami, obraźliwymi tekstami, dalece niemerytorycznymi wywodami i wszelkim innym "szambem"?
Niestety sytuacja polityczna w kraju nie sprzyja prowadzeniu spokojnych merytorycznych dyskusji i wymiany poglądów o tematyce politycznej, nastąpiła zbyt duża polaryzacja i wzajemna niechęć kilku opcji, a to nie sprzyja prowadzeniu poszukiwaniu konsensusu...

Forum dotyczące tak fajnej sprawy, jak turystyka śródziemnomorska raczej nie jest dobrym miejscem do tego typu "wolnych trybun", które coraz częściej przeradzają się w jatkę, utarczki bez przebieraniach w słowach i bezsensownych spierań się o to, czyja racja jest bardziej "racjejsza" lub bardziej "mojsza".. itp itd.

Jestem na kilku forach i w jednym klubie, gdzie już dawno umówiliśmy się, że omijamy tego typu tematy i dość szybko wszyscy do tego się przyzwyczaili i naprawdę pomimo różnych skrajnie różniących się preferencji politycznych jest b. sympatyczna atmosfera...

Żeby było demokratycznie moderatorzy zaproponowali bym założył ankietę, co też niniejszym czynię
:hut:

PS
Nie umiem zbyt pięknie przemawiać, ale mam nadzieję, że zainteresowani tematem będą wiedzieli o co mi chodzi..
:sm:

Ankieta trwa do 16 maja 2010 roku do godz. 12.00.
Po tym terminie niniejszy temat zostanie zamknięty.

Rysio
Ostatnio edytowano 11.05.2010 17:00 przez janniko, łącznie edytowano 2 razy
Użytkownik usunięty
Re: Zakaz poruszania tematów poliycznych na forum

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.05.2010 20:29

janniko napisał(a):Wydaje mi się, że nie warto zaśmiecać fajne turystyczne forum beznadziejnymi pyskówkami, obraźliwymi tekstami, dalece niemerytorycznymi wywodami i wszelkim innym "szambem"?
.

Żeby było demokratycznie moderatorzy zaproponowali bym założył ankietę, co też niniejszym czynię
:

Dla tych ,którzy programowo nie zagladają taka próbka :

janniko napisał(a):A co?
Wolisz może tego zasrańca i pedała J. Żakowskiego?
A może starą czerwoną szmaciarę Janiną Parandowską?
Albo może pana Piotra Najsztuba!?

Dziennikarze bez granic.. !
Szkoda nerwów!!!

To oni są również odpowiedzialni za wynaradawianie Polaków, za propagowanie post-komuny i za część tego syfu, w którym żyjemy.

:twisted:

To tak jakby psychopacie w amoku zlecono zrobienie ankiety czy związać go pasami ;)

A chory prosi,zwiążcie mnie ,bo was wszystkich pozabijam ;)
turan
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) turan » 10.05.2010 20:33

Trochę to nielogiczne - największy na forum krytyk demokracji zarzadza referendum 8O

Do meritum - dlatego, że kilku userom brak kultury i wychowania ma zostać wprowadzony zakaz poruszania tematów politycznych?

Już wcześniej w wątku o IV RP to gdzieś pisałem: dlaczego nikomu nie przychodziło do głowy zamykać tego watku wcześniej, kiedy prawie wszyscy dyskutanci chórem niewybrednie kpili i rechotali z mocherów?
Dopiero kiedy znalazła sie grupka inaczej myślących i zaczęła sie udzielać podniesiono raban.
Głupie i chamskie wypowiedzi padaja z obu stron, ale należy to pacyfikować indywidualnie - nawet bardziej drastycznie, niz dotychczas.

Te bluzgi i świadectwa braku refleksji niech wiszą na pohybel ich autorom.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.05.2010 21:59

turan napisał(a):
Do meritum - dlatego, że kilku userom brak kultury i wychowania ma zostać wprowadzony zakaz poruszania tematów politycznych?

Popieram Turana !(aż sam sie sobie dziwię) ;)
Ostatnio edytowano 10.05.2010 22:00 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 10.05.2010 22:00

turan napisał(a):Trochę to nielogiczne - największy na forum krytyk demokracji zarzadza referendum 8O

He he... Turan, nie da się inaczej..
Nadal uważam demokrację za beznadziejny system, bo daje prawo głosu robotnikom i chłopom, czyli klasie, która nie potrafi myśleć dalej niż ich micha lub miedza.. (to tylko jeden z minusów demokracji).
Dyktatura proletariatu była jednym z najgorszych doświadczeń ludzkości... :(
Jeśliby to ode mnie zależało, to bym po prostu zakazał jakichkolwiek rozmów politycznych i zbliżonych i klops!
Te kilka wątków udowadnia, że niestety większość dyskutantów (włącznie ze mną) nie dojrzało i raczej nie dojrzeje do "kulturalnej" wymiany zdań..
A skoro nie mam możliwości ciachnąć sprawę monarchicznie, to próbuję wykorzystać do swych "niecnych" celów z ankietę.
Zobacz zresztą komu najbardziej nie w smak takie rozwiązanie..
Wyobraź sobie co się będzie działo, gdy wybory wygra p. Jarosław!
Hepiki to zaplują ze złości całe forum, a nas na pewno ogarnie zjadliwa satysfakcja i nie darujemy sobie, by nie wsadzić parę szpilek patałachom peowskim.. a to na pewno nie byłoby czynem budującym dobrą atmosferę..
Więc po co nam to?
Przecież jest (ponoć) tyle for politycznych na których można toczyć pianę i opluwać się do woli. Musimy to robić tutaj?

:la: :sm:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.05.2010 22:05

janniko napisał(a): Musimy to robić tutaj?

Nawet zwolennikowi monarchii -nie: My Janniko ale l.poj bardziej wskazana ;)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 10.05.2010 22:19

janniko napisał(a):Nadal uważam demokrację za beznadziejny system

Oddałem głos na "nie", ale zastosuję się do werdyktu demokracji :D
jacky z DG
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacky z DG » 10.05.2010 22:33

Janusz Bajcer napisał(a):
janniko napisał(a):Nadal uważam demokrację za beznadziejny system

podtrzymuję opinię plus zapytanie - kto utrzyma reżym pełnej ciszy politycznej ?

Muliness
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Muliness » 10.05.2010 22:37

Ja rónież mimo , że nie udzielam się w tych wątkach . Uważam , że to taki temat jak każdy inny . Jeśli kogoś irytuje lub nie interesuje to do niego nie zagląda;)
Pozdrawiam Wszystkich za i przeciw;)
Ostatnio edytowano 10.05.2010 22:38 przez Muliness, łącznie edytowano 1 raz
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 10.05.2010 22:38

janniko napisał(a):Nadal uważam demokrację za beznadziejny system, bo daje prawo głosu robotnikom i chłopom, czyli klasie, która nie potrafi myśleć dalej niż ich micha lub miedza.. (to tylko jeden z minusów demokracji).
Dyktatura proletariatu była jednym z najgorszych doświadczeń ludzkości... :(

Znam kilku robotników i chłopów patrzących nieco dalej niż ich micha czy miedza. Znam też innych. Czy to powód aby generalizować, obrażać tych pierwszych?
Co do demokracji, to chyba nie wymyslono niczego lepszego. Może janniko coś zaproponuje? :wink:
Tylko jak to zrobi pozbawiając się możliwości wyrażania swoich opinii?
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 10.05.2010 22:42

wojan napisał(a):Kłóćmy się, spierajmy , ale używajmy języka cywlizowanych ludzi i choć trochę się szanujmy .

- czyli głos na nie :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.05.2010 22:45

janniko napisał(a): bo daje prawo głosu robotnikom i chłopom, czyli klasie, która nie potrafi myśleć dalej niż ich micha lub miedza.. (to tylko jeden z minusów demokracji)

No, toś pokazał
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 10.05.2010 23:11

Również na zadane pytanie odpowiedziałem - NIE bo:
a/ "gorączki"wątków politycznych w zasadzie nie przenoszą się na inne tematy
b/ kto nie chce nie wchodzi.
c/ można bliżej poznać usera, jednego z drugim - i nie chodzi mi o światopogląd a raczej o kulturę i sposób przeprowadzania polemiki.
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 11.05.2010 00:12

Większość politycznych tematów założył janniko, który nie mógł bez polityki się obejść i próbował z nią włazić wszędzie . . . no może nie wszędzie, bo . . . przez to bidulek nie mógł rozpoznać Breli.

W żadnej ankiecie nie zamierzam również głosować, a ten wątek to tak jakby AndrzejJ założył ankietę o tym jak eliminować trolli z forum. Kolejny śmieć.
To tylko odnoście tej ankiety, bo nie udzielam się w tego typu tematach jak IVRP itd.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.05.2010 05:12

W demokracjach sa określone reguły zanim zacznie sie głosowanie.
Czy decyduje bezwzględna ilość głosów, kwalifikowana większość albo wymóg odpowiedniej frekwencji(z tym "najkiepściej"300 otwarć-40 głosów).

Tylko pierwsza metoda daje szanse i alibi potrzebne ADM-owi do kasacji wątków.

ADM jak Poncjusz Piłat umył ręce,posłużył sie największym bluzgaczem do podburzenia tłumów ,tylko tłumy nie dopisały i jakoś cienko wołają -"ukrzyżuj go "
:wink:
Następna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.