Pozwoliłem sobie założyć wątek-ankietę, w której zapraszam wszystkich chętnych, by ustosunkowali się do kwestii poruszania tematów politycznych na forum Cro.pl.
W ostatnim czasie wszystkie wątki, w których poruszane są jakiekolwiek tematy polityczne stają się miejscem (delikatnie mówiąc) niezbyt smacznych utarczek słownych.
Wydaje mi się, że nie warto zaśmiecać fajne turystyczne forum beznadziejnymi pyskówkami, obraźliwymi tekstami, dalece niemerytorycznymi wywodami i wszelkim innym "szambem"?
Niestety sytuacja polityczna w kraju nie sprzyja prowadzeniu spokojnych merytorycznych dyskusji i wymiany poglądów o tematyce politycznej, nastąpiła zbyt duża polaryzacja i wzajemna niechęć kilku opcji, a to nie sprzyja prowadzeniu poszukiwaniu konsensusu...
Forum dotyczące tak fajnej sprawy, jak turystyka śródziemnomorska raczej nie jest dobrym miejscem do tego typu "wolnych trybun", które coraz częściej przeradzają się w jatkę, utarczki bez przebieraniach w słowach i bezsensownych spierań się o to, czyja racja jest bardziej "racjejsza" lub bardziej "mojsza".. itp itd.
Jestem na kilku forach i w jednym klubie, gdzie już dawno umówiliśmy się, że omijamy tego typu tematy i dość szybko wszyscy do tego się przyzwyczaili i naprawdę pomimo różnych skrajnie różniących się preferencji politycznych jest b. sympatyczna atmosfera...
Żeby było demokratycznie moderatorzy zaproponowali bym założył ankietę, co też niniejszym czynię
PS
Nie umiem zbyt pięknie przemawiać, ale mam nadzieję, że zainteresowani tematem będą wiedzieli o co mi chodzi..
Ankieta trwa do 16 maja 2010 roku do godz. 12.00.
Po tym terminie niniejszy temat zostanie zamknięty.
Rysio

.png)
.png)
.png)
.png)