Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Oekotel nie dla nas?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Jarekk
Globtroter
Oekotel nie dla nas?

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jarekk » 07.04.2010 18:50

Od kilku lat jestem klientem sieci Oekotel w drodze do Chorwacji. W zasadzie byłem z kontaktów i usług zadowolony. Jednak ostatnio wchodzę na ich stronę i ... widzę wiele zmian niekorzystnych dla Polaków.

- nie ma już polskiego języka do wyboru na stronie,
- zniknęły opisy "rozmawiamy do Polsku",
- obowiązkowy czas dojazdu został już druki raz skrócony, było do 19, do 18 a obecnie do 16,
- była informacja, że po telefonicznym uprzedzeniu można przyjechać później, obecnie jest informacja, że po 16 wszystkie rezerwacje są anulowane,
- preferują w zasadzie rezerwacje krótkoterminowe, z tygodnia na tydzień.

Czy ktoś ma informację o co tu chodzi!
HAncur
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) HAncur » 07.04.2010 18:56

Dodatkowo jest napisane, że tylko jedno dziecko do 12 roku życia jest za darmo, natomiast nie ma napisane, co z pozostałymi.
W tamtym roku, w drodze do Chorwacji, nocowaliśmy w ich hotelu w Grazu (mamy dwójkę dzieci w wieku do 11,99) i wtedy warunki były jasne. Teraz już nie są.
Pepe12345
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pepe12345 » 07.04.2010 18:59

Olać dziadów i tyle. W końcu trochę jest hoteli po drodze...
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 07.04.2010 19:01

Pepe12345 napisał(a):Olać dziadów i tyle. W końcu trochę jest hoteli po drodze...

Może nasi za dużo jedzenia wynosili po śniadaniu?
Na stronie niemieckiej jest, że do 18-tej...
HAncur
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) HAncur » 07.04.2010 19:08

tych ohydnych pasztecików?
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 07.04.2010 19:19

HAncur napisał(a):tych ohydnych pasztecików?

Nie wiem czy ohydnych, dla jednych smaczne dla innych mniej... Jeśli takie ohydne to po co tam się zatrzymywać? Napis po polsku o zakazie wynoszenie jedzenia był jednoznaczny...
HAncur
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) HAncur » 07.04.2010 19:26

OK, cofam poprzedni wpis :oops:
nam paszteciki nie smakowały, ale reszta była ok.
My nie wynosiliśmy ani okruszka, bo po prostu nie mamy takiego zwyczaju.
A zatrzymaliśmy się, bo z tego forum dowiedzieliśmy się, że fajne miejsce jest.
W tym roku nie planujemy noclegu hotelu tej sieci (zresztą żadnego noclegu nie planujemy), ale np. w Budapeszcie znalazłam atrakcyjniejsze oferty noclegu.
Prawda, każdy może wybrać, co chce.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 07.04.2010 19:32

I ja od kilku lat korzystałem z tego hotelu. Zadowalał mnie cenowo i standardem. Teraz , być może Polacy zrobili się dla nich "be", powodów możemy się tylko domyślać. Jeśli rzeczywiście uprą się na 16-ta to trzeba będzie szukać czegoś innego, bo zbraknie mi ok 1-1,5h. Budapeszt mi nie pasi bo za blisko i nie lubię jeździć przez Madziarów. Nocowałem w Słowenii w Mariborze, Ptuju, Pesnicy, nocowałem i w Cro w Viroviticy i Osijeku ale jadąc przez BiH. Chyba do tego powróce , szczególnie , że mamy zamiar zwiedzić Slavonije i Baranije...
HAncur
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) HAncur » 07.04.2010 19:35

To bardzo proszę o relację ze Slawonii itd., bo jakoś Cromaniacy preferują wybrzeże, a mnie ciekawi też kontynentalna CRO. Dodatkowo muszę do tej "innej" Chorwacji przekonać drugą połowę :wink:
pozdrawiam
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 07.04.2010 19:44

Ten wyjazd to dopiero w 2011 roku :) W tym lecimy ... gdzieś tam indziej :) Mimo 10cio krotnego pobytu w Cro nie popełniłem jeszcze żadnej relacji i raczej się nie zanosi, mając na uwadze ilość relacji i kunszt piszących. A Slavonja chodzi mi po głowie już jakiś czas. Nie samym morzem człowiek żyje i chcąc mówić , że znamy choć trochę Cro , musimy poznać także część kontynentalną. Nigdy nie byłem w Zagrzebiu... Nie widziałem Vukovaru, nie zwiedzałem fajnego miejsca jakim jest Kopački Rit... Nie można patrzeć na Cro przez pryzmat morza i tamtych ludzi, co nie oznacza, że po pobycie w Slavonji zapewne na drugi tydzień pojedziemy do siebie, do Borka w Dingač...
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 07.04.2010 19:48

Bocian napisał(a):... nie popełniłem jeszcze żadnej relacji i raczej się nie zanosi...

Masz jeszcze fotorelacje ...
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 07.04.2010 19:48

HAncur - polecam opowieści Bociana "na żywo".
Jest w tym dobry 8)

A propos Oetkolu w Gratzu - po raz pierwszy mamy tam nocować w tym roku.
Naszym autkiem zabraknie nam znacznie więcej, niż Bocianowi :lol:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 07.04.2010 19:52

po raz pierwszy mamy tam nocować w tym roku.

Może i ostatni... :):)
Masz jeszcze fotorelacje ...

Jeszcze by żaba zdechła :)
opowieści Bociana "na żywo"

Dorota, już nie to zdrowie :)
HAncur
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) HAncur » 07.04.2010 19:52

Oekotel w Grazu jest całkiem w porządku (gdyby nie te paszteciki :wink: ).
Wokół pełno kukurydzy i komarów, a rzut beretem jest jeziorko (pewnie stąd te komary) z knajpką grecką i figurą Chrystusa z Rio z miniaturze :lol:
No i lotnisko, ale to już trzy rzuty beretem - nam nie przeszkadzało.

I jeszcze prośba, o co chodzi z tymi relacjami na żywo?
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 07.04.2010 19:56

HAncur napisał(a):I jeszcze prośba, o co chodzi z tymi relacjami na żywo?

Pewnie tet-a-tet :wink:

Bocian, ty masz, zdaje się, dużo bliżej niż ja.
Przed 16 to z palcem w bucie powinieneś do Grazu dojechać ...
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone