Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

VILLA KORINA - Brela

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Mario4Zion
Plażowicz
VILLA KORINA - Brela

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mario4Zion » 25.01.2010 08:48

Witam !
Czy ktoś z szanownych grupowiczów był może w w/w obiekcie, lub widział go i może cokolwiek powiedzieć o nim lub o okolicy ?
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
Zamierzam udać się tam na przełomie czerwca i lipca. Wiem , że ten domek jest w pewnej odległości od plaży, ale zależy mi właśnie na tej odrobinie zadupia.
Pozdrawiam wszystkich i dziękuję za jakiekolwiek informacje.
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 25.01.2010 08:51

Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 25.01.2010 08:54

A przepraszam, ostatni wpis z linku powyżej jest Twój.
Tomasz W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomasz W » 25.01.2010 08:55

Byłem ok. 200 m obok tego domu. Plażę na zdjęciu znam z autopsji. :wink:
Miejsce dobre. Do morza blisko ale stromo, zejście po schodkach. Za to widok bardzo piękny. Do centrum dalej niż napisali, z całą pewnością więcej niż 700 m. Ale w okolicy chyba ze 3 knajpki i sklepik.
Jeśli cena jest OK to myślę, że warto. :wink:
Mario4Zion
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mario4Zion » 25.01.2010 09:06

Serdecznie dziękuję za szybkie odpowiedzi. Jest to mój pierwszy wyjazd do Chorwacji i jak każdy chorwacki prawiczek mam pewne wątpliwości. Skoro jadę z całą namówioną na ten wyjazd liczną rodziną w 3 auta i niestety (lub stety - to zależy od punktu widzenia) gromadką hałaśliwych dzieci to zależało mi na wynajęciu całego domku , żeby nie być uciążliwym sąsiadem dla innych pensjonariuszy. Podczas wypoczynku zależy mi raczej na spokoju i trochę na odludziu niż pobycie w centrum. Mam nadzieję , że pobyt tam spełni te oczekiwania. Dojście do plaży też mnie nie zraża, tym bardziej że chcę też zaatakować nieodległe Biokovo oczywiście z "kapcia" a nie autem.
Pozdrawiam
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 25.01.2010 09:17

Brela , Jardula spełni Twoje oczekiwania!
Aczkolwiek cały czas podziwiam determinację z jaką Wy ludność północy Polski macie jadąc do Cro :boss:
Tomasz W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomasz W » 25.01.2010 09:22

Torac napisał(a):Brela , Jardula spełni Twoje oczekiwania!
Aczkolwiek cały czas podziwiam determinację z jaką Wy ludność północy Polski macie jadąc do Cro :boss:

A ja ich nawet rozumiem. Odkąd o mało nie odmroziłem jajek w Kołobrzegu w lipcu... :lol:
renatalato
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 25.01.2010 09:24

Torac napisał(a):Brela , Jardula spełni Twoje oczekiwania!

Też jestem z północy, ale ja mam do granicy niemieckiej około 20km, więc śmigamy niemieckimi autostradami. W 2009 aż na Peljesac.
:lol: :lol: :lol:
Mario4Zion
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mario4Zion » 25.01.2010 09:26

Faktycznie odległość może zniechęcić co niektórych. Myślę ze na skróty to będę miał do Breli okolo 1700-1800 i bliżej miałbym chyba za koło polarne, ale to inne klimaty.
Mam jeszcze pytanie do brelowych bywalców : czy z Jarduli jest jakaś ścieżka lub inne dojście do tej zatoczki przed Pisakiem - Vruja czy Vrulja ?
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 25.01.2010 09:29

Tomasz W napisał(a):A ja ich nawet rozumiem. Odkąd o mało nie odmroziłem jajek w Kołobrzegu w lipcu... :lol:

nabiał powinno się trzymać w lodówce :wink:
Tomasz W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomasz W » 25.01.2010 09:35

Mario4Zion napisał(a):Faktycznie odległość może zniechęcić co niektórych. Myślę ze na skróty to będę miał do Breli okolo 1700-1800 i bliżej miałbym chyba za koło polarne, ale to inne klimaty.
Mam jeszcze pytanie do brelowych bywalców : czy z Jarduli jest jakaś ścieżka lub inne dojście do tej zatoczki przed Pisakiem - Vruja czy Vrulja ?

Raczej nie. Na moje oko droga -wzdłuż morza kończy się jakieś 500 m od Jarduli. Dalej są tylko skały. Dojście do tej zatoki jest z parkingu przy punkcie obserwacyjnym obok jardanki. Jeśli się mylę, to mnie poprawcie. Ale sama zatoka jest rzeczywiście bardzo ładna.

Obrazek
Tu widać ścieżkę z zejściem

Obrazek
A to widok z parkingu z punktem widokowym na jardance. Stąd jest zejście.
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 25.01.2010 09:47

Nawet jeśli takowa by się znalazła to jest ekstremalnie trudna , długa i niebezpieczna. Vrulje prędzej można zrobić od strony morza . Ponton,kajak,łódka lub inne stabilne pływadło.
Mario4Zion
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mario4Zion » 25.01.2010 10:10

Pytałem dlatego, że na jakimś skanie mapy Biokova widziałem przerywaną kreską zaznaczoną ścieżkę która prowadziła od końca drogi z Breli aż do Pisaka wzdłuż morza, ale to morze być tylko ścieżka dla hardkorowców a sprzętu do wspinaczki nie biorę. Ale skoro jest tam parking przy zatoce to nie będę się wygłupiał targając ze sobą hałastrę (o przepraszam, szacowną rodzinkę) na skróty ścieżką.
Tomasz W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomasz W » 25.01.2010 10:21

Mario4Zion napisał(a):Pytałem dlatego, że na jakimś skanie mapy Biokova widziałem przerywaną kreską zaznaczoną ścieżkę która prowadziła od końca drogi z Breli aż do Pisaka wzdłuż morza, ale to morze być tylko ścieżka dla hardkorowców a sprzętu do wspinaczki nie biorę. Ale skoro jest tam parking przy zatoce to nie będę się wygłupiał targając ze sobą hałastrę (o przepraszam, szacowną rodzinkę) na skróty ścieżką.

Wujek Dobra Rada radzi....
Oszczędź rodzinkę i daruj im tę ścieżkę. Zamiast tego zawieź ich na rafting Cetiną. Wrażenia niezapomniane i wszyscy będą Ci wdzięczni. Info i start w Omisu. :wink:
Mario4Zion
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mario4Zion » 25.01.2010 12:20

Dzięki za radę wuju 8)
Oczywiście rafting w planie już jest.
Następna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone