Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Orla Perć - hard core - przełamać lęki

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 28.09.2009 10:14

Tydzień przed wyprawą spotkaliśmy się w pięciu w knajpie, żeby obgadać plan, trasę, poczynić pewne założenia...

Oprócz Alberta, Piotrka (pietro_misio), Krzyśka Ry i mnie (czyli ekipy z Ukrainy) był jeszcze Paweł, którego już tu przedstawiałem w portretach ;). Niestety on nie mógł z nami jechać ponieważ w tym czasie miał planowy wyjazd służbowy do Grecji ;)

Tak więc we czterech postanowiliśmy że jedziemy w Tatry Wysokie, a w zasadzie Al., Piotrek i Krzychu wyciągnęli mnie na ten wyjazd i stąd ten tytuł, bo oni są zaprawieni w takich "bojach". Ja natomiast nie mam kondycji praktycznie wogóle ;).

W założeniach więc było przejście całej Orlej Perci z ewentualnym noclegiem na grani, plan dość ambitny, dla mnie nawet hard core'owy, ale co tam... żyje się raz, no i nie ważne gdzie ... ważne z kim :).

Plecak spakowałem już w czwartek a w piątek miał być wyjazd. Hm... 16 kg trochę dużo, co by tu odjąć :?: Namiot dwójka, karimata, śpiwór, polar, jakaś bielizna na zmianę, trzy konserwy, dwie 1,5 litrowe butelki wody mineralnej i trochę innej drobnicy jak czołówka, apteczka z bandażami, plastrami itp..., no nic się nie da zostawić. Trudno.

Wyjazd w piątek wieczorem ok godz 21.

Na chwilę obecną zdjęcia się obrabiają więc ciąg dalszy za jakiś czas ;)
Ostatnio edytowano 28.09.2009 11:44 przez Leszek Skupin, łącznie edytowano 2 razy
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.09.2009 10:43

Witam!

Kiedy mieliście ten wyjazd? Trochę dziwi te 2 x 1,5 litra wody w dwóch butelkach, ale w końcu to nie Chorwacja.

Pozdrawiam!
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 28.09.2009 10:46

No tak... wyjazd był w ten weekend, a ja jeszcze nie doszedłem do siebie ;), bo wróciłem do domu dzisiaj 5 minut po północy ;)
andy.pl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andy.pl » 28.09.2009 10:47

No to zainteresowałeś mnie bardzo - tak po cichutku to już od 2-3 lat marzy mi się wypad w Tatry (i to właśnie wysokie) tylko hamuje mnie realistyczna ocena posiadanej kondycji - a właściwie jej brak :oops:
Kiedyś, daaaawno temu, bardzo dużo chodziłem po polskich górach - najmniej w Tatrach i Bieszczadach. Mam nadzieję, że Twoja relacja będzie dla mnie jak iskierka pobudzająca do działania :D
No to zasiadam wygodnie ... :oops: no właśnie, w taki sposób to kondycji nie poprawię :mrgreen:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 28.09.2009 10:59

Mnie do tego wypadu popchnęli koledzy, którzy powiedzieli spontanicznie, że jadą i to bynajmniej nie na Krupówki :oczko_usmiech: ale właśnie po to, żeby dać sobie popalić. A że zaglądałem i śledziłem kilka relacji górskich tu na forum, m.in. Typowych Zawodowców ;), ostatnio Franz'a - "Rumuńskie Wyrypy", postanowiłem wiele się nie zastanawiać. Decyzja po krótkich negocjacjach ze sobą i z żoną zapadła następnego dnia po tym jak mi powiedzieli, że jadą i widzieliby mnie na tej eskapadzie.
Ostatnio edytowano 28.09.2009 11:48 przez Leszek Skupin, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.09.2009 10:59

Ja też nie doszedłem do siebie po wczorajszym powrocie ze Słowacji 23:05 :wink:

Przyznam, że Tatry leżą u mnie odłogiem. Głównie ze względów kondycyjnych. Niewiele też wiem o ich topografii, ale o Orlej Perci sporo już słyszałem. Chętnie przeczytam i zobaczę Wasze przejście.

Pozdrowienia.
andy.pl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andy.pl » 28.09.2009 11:49

Dosłownie kilka dni temu na stronie głównej Onetu był artykuł: Zabójcza Orla Perć? Takich tekstów w necie jest wiele, ale dziwnym zbiegiem okoliczności - najpierw onet, teraz Leszek :D ... coś mi się zdaje, że w przyszłym roku Tatry są moim wyzwaniem :D
trinity
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) trinity » 28.09.2009 11:50

z ciekawością czekam na relację, bo mam sentyment do tego szlaku :wink:
pozdr
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 28.09.2009 11:56

Andy aleś dał linkę do fotek :D Ja takich niestety nie mam :( aparat był wtedy w torbie :( Może coś z tego typu ujęć będą mieli Al lub Piotrek.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 28.09.2009 12:15

Przyłączam się do czekających.

W sumie to już o tym zapomniałem, ale Orlą Percią chodziłem,
chyba w osiemdziesiątym pierwszym czy drugim roku.
Tak mi się nostalgicznie zrobiło. Stan wojenny był już wtedy!
Mieliśmy żołnierzy i patrole na szlaku. A może to nie wtedy?
Może to w Sudetach? Cholera, to już ponad ćwierć wieku!

Nic to. Pisz.

pzdr
andy.pl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andy.pl » 28.09.2009 12:23

Leszek Skupin napisał(a):Andy aleś dał linkę do fotek :D Ja takich niestety nie mam :( aparat był wtedy w torbie :( Może coś z tego typu ujęć będą mieli Al lub Piotrek.

Nic się nie martw, najważniejsze jest to, że wróciłeś żywy i cały, i to co napiszesz o SWOICH wrażeniach - ekstremalne fotki sobie można pooglądać w necie.
Bez urazy, sam też lubię coś pstryknąć, zawsze to wtedy jest MOJE spojrzenie i mój punkt widzenia :wink:
Czekamy na wszystko co masz do powiedzenia i pokazania :mrgreen:
U-la
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) U-la » 28.09.2009 12:45

To i ja czekam na opowieści. Orlą w te i w drugą przeszłam w całości chyba z pięć razy (nie za jednym zamachem niestety :lol: ) - ech szalona młodość :lol: :lol: :lol:

Teraz polskie Tatry nie ciągną mnie - głównie z powodu zamiłowania do pustelniczej atmosfery w górach, a tej ostatnio jakoś nie udawało mi się znaleźć.

Ale chętnie pooglądam i poczytam! Cieszę się, że będzie o czym! :D
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 28.09.2009 12:58

... no i najważniejsze, że wróciłeś zdrowy!
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 28.09.2009 13:05

shtriga napisał(a):...Orlą w te i w drugą przeszłam w całości chyba z pięć razy ...

Shtriga, Ty Ty Ty ..... Ty wiesz co 8O cholera hard core se wymyślił :lol: pięć razy w te i we wte... teraz od Zawratu do Koziego Wierchu jest jednokierunkowa :devil:
Krystof napisał(a):... no i najważniejsze, że wróciłeś zdrowy!

A żebyś wiedział, a żebyś wiedział ;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.09.2009 18:45

No, no Lesiu "cfaniurko" - siedzisz cichutko jak myszka pod miotłą a tu masz - fajna wyprawa Ci wyskoczyła :wink:
Wklejaj foty, na Orlej byłem.......jeszcze w czasach licealnych :lol:
:papa:
Następna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies