Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyspa Pasman-czy ktoś tam był?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
szaga11
Autostopowicz
Wyspa Pasman-czy ktoś tam był?

Nieprzeczytany postnapisał(a) szaga11 » 01.08.2009 20:46

Wybieram się na wyspę Pasman. Czy ktoś może tam był?
bazyl67
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) bazyl67 » 01.08.2009 21:17

wita
Ja tam nie byłem ale od 3.08.09 mam być w miejscowości Pasman i jeżeli będę miał dostęp do kompa to chętnie ci odpiszę chyba że wybierasz się w tym samym czasie to chętnie sie spokam z rodakiem na obcej ziemi
Pozdrawiam
szaga11
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) szaga11 » 01.08.2009 21:21

Hej
Ja wyjeżdżam 17 sierpnia, więc będę na miejscu 18. Jeszcze się waham czy jechać na tą wyspę, bo nic o niej nie wiem, a w necie niewiele jest informacji.w jakiej miejscowości będziesz mieszkać?
spoker73
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) spoker73 » 02.08.2009 09:13

[quote="szaga11"]Hej
Ja wyjeżdżam 17 sierpnia, więc będę na miejscu 18. Jeszcze się waham czy jechać na tą wyspę, bo nic o niej nie wiem, a w necie niewiele jest informacji.w jakiej miejscowości będziesz mieszkać?[/quote]

byłem na tej wyspie przejazdowo/wycieczkowo pare razy, w tym roku jade tam na przelomie sierpnia i wrzesnia na urlop, faktycznie jest mał
spoker73
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) spoker73 » 02.08.2009 09:16

szaga11 napisał(a):Hej
Ja wyjeżdżam 17 sierpnia, więc będę na miejscu 18. Jeszcze się waham czy jechać na tą wyspę, bo nic o niej nie wiem, a w necie niewiele jest informacji.w jakiej miejscowości będziesz mieszkać?

byłem na tej wyspie przejazdowo/wycieczkowo pare razy, w tym roku jade tam na przelomie sierpnia i wrzesnia na urlop, faktycznie jest mało informacji na temat tej wyspy, ale powiem ci szczerze ze jest bardzo urocza i co najwazniejsze jest tam cicho i kameralnie.

tu masz małego linka, znajdziesz tam kwatery na pasmanie we wszystkich miejscowosciach a co wazne to sa bezposrednie kontakty do wlascicieli apartamentów wraz z informacjami.

http://www.apartmani-hrvatska.com/zadar/index.htm
goszka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) goszka » 02.08.2009 20:10

Czesc!
Byłam w tym roku na przełomie czerwca i lipca.
Potwierdzam wyspa cicha, kameralna... jeżeli lubisz takie klimaty to świetnie trafiłeś(aś).
Kolejne miejscowości niosą z sobą plaże dla każdego. My sporo czasu spędzaliśmy w Mrljane (piasek w morzu i płytko ok 200m).. ze względu na dzieci super!!! :)
Dla lubiących nurkować najlepsze miejsce to Barotul...
Niesamowicie dużo zieleni...
1lipca oddany został nowy most pomiędzy wyspami Pasman a Ugljan... tę wyspę też warto zobaczyć...
Jeżeli chcecie innych informacji w miarę możliwości chętnie pomogę... :)
Pozdrawiam
Goszka
copec
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) copec » 02.08.2009 23:01

witam
widzę że jesteśmy w podobnej sytuacji - w kwestii wiadomości o wyspach docelowych.
Wybieramy się razem z małążonkom i dzieckiem na Ugljan - też niewiele o niej wiemy.
Liczę na Was jeśli wybieracie się na Pasman to pewnie zahaczycie i o Ugljan
(czy most pomiędzy wyspami płatny?)

pozdrawiam i liczę na relacje:)
wybieramy się 28 sierpnia to chyba zdążycie :)
spoker73
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) spoker73 » 03.08.2009 09:39

copec napisał(a):witam
widzę że jesteśmy w podobnej sytuacji - w kwestii wiadomości o wyspach docelowych.
Wybieramy się razem z małążonkom i dzieckiem na Ugljan - też niewiele o niej wiemy.
Liczę na Was jeśli wybieracie się na Pasman to pewnie zahaczycie i o Ugljan
(czy most pomiędzy wyspami płatny?)

pozdrawiam i liczę na relacje:)
wybieramy się 28 sierpnia to chyba zdążycie :)

most niejest płatny

ja tez sie wybieram na pasman 30 sierpnia z Katowic
goszka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) goszka » 03.08.2009 09:42

Most jest bezpłatny...
Jeżeli chodzi o Ugljan to koniecznie odwiedźcie Muline. Foldery mówią o "najpiękniejszej plaży" i to fakt.
Zatoka zachwyca, woda krystaliczna, ryby i rośliny ogląda się jak w "akwarium"... dla mnie rewelacja...
Taka perełka wyspy Ugljan.
Pozdrawiam
Goszka
copec
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) copec » 08.08.2009 10:02

troszkę w temacie. Podaję link do fotoforum z okolic Zadaru i wysp Pasman i Uglan zapowiada się interesująco i ....

http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,944,67770119,68388520,0,2.html?v=2

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne