napisał(a) andrzejp » 09.08.2009 00:46
Byłem na tym kempingu w połowie lipca 2009 i jestem bardzo zadowolony.
Kemping bardzo duży, świetnie zagospodarowany, toalet dużo i baaaaardzo czyste. Pojechałem w ciemno i były wolne miejsca. Parcele z dostępem do prądu. Kemping w dużej części położony w sosnowym lesie, mocno zacieniony.
Plaże niezbyt duże, ale czyste. Na kempingu kilka basenów - z wodą słoną i słodką, każdy basen z atrakcjami dla dzieci. Bardzo bezpiecznie - żadnych kradzieży, awantur, itp. (to nie Polska
.
Najwięcej Holendrów, Niemców i Chorwatów. Polaków dosłownie kilka osób. Dojazd świetnie oznakowany, przez całą Chorwację można jechać bez mapy i gps.
Niestety drogo, ale byłem na to przygotowany. Na kempingu jest kilka sklepów i restauracji, ceny 2-3 razy wyższe niż u nas (w przeliczeniu na PLN).
W dwóch miejscach (recepcja i kawiarenka internetowa) jest darmowy, bardzo szybki internet WiFi, można swobodnie rozmawiać przez skype, bo roaming w Chorwacji jest drogi.
Temperatura wody w morzu 23-25 stopni (połowa lipca 2009). Co do pogody, byłem 5 dni i codziennie bezchmurne niebo i upał.
Generalnie - zdecydowanie polecam ten camp.
Bardzo blisko do Poreca - piękne starożytne miasteczko. Chorwaci bardzo mili, po angielsku z każdym można się dogadać.
Jakby coś - pytajcie.