Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Darmowe hotspoty w CRO i po drodze?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
wojciech70
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojciech70 » 17.06.2009 10:35

Biorę ze sobą palma i laptop do Chorwacji na Korculę. Szanowni forumowicze, czy są w drodze i w samej Chorwacji darmowe Hotspoty. Może na jakiś parkingach, sieciach stacji benzynowych. Przy okazji zrobił by się z tego tematu, ciekawy poradnik. Proszę podzielcie się doświadczeniami!
Dodam, ze swej strony link: http://www.free-hotspot.com/index.htm

I jeszcze jedno? Czy ktoś zainteresował się ile kosztuje średnio internet przez gsm w Chorwacji?
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 17.06.2009 10:49

www.poiplaza.com wyszukujesz po krajach dane poi do roznych nawigacji...
wojciech70
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojciech70 » 17.06.2009 10:55

Sam znalazłem:

Darmowe hotspoty w CRO:
http://www.hotspotlocations.com/modules ... rch=Search[/url]

8)
aga79
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aga79 » 17.06.2009 10:57

też się właśnie nad tym zastanawiem i próbuję namierzyć miejsca z darmowym hot spot :D
wojciech70
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojciech70 » 18.06.2009 11:01

aga79 napisał(a):też się właśnie nad tym zastanawiem i próbuję namierzyć miejsca z darmowym hot spot :D

Zdaje się, że nikogo oprócz nas to nie interesuje. Szkoda.
Kevlar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kevlar » 19.06.2009 04:16

wojciech70 napisał(a):Zdaje się, że nikogo oprócz nas to nie interesuje. Szkoda.

Mnie interesuje.
bartekj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bartekj » 29.06.2009 07:25

Także się zastanawiałem na tymi punktami dostępowymi WiFi - jadę przez Czechy, Słowację, Austrię (i tu mnie najbardziej interesuje gdzieś koło jakichś zajazdów taki punkt Hot-spot), Słowenię i na Chorwację (wzdłuż autostrady A1) - może ktoś poda jakiś taki charakterystyczny punkcik?????
wojciech70
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojciech70 » 30.06.2009 10:17

bartekj napisał(a):Także się zastanawiałem na tymi punktami dostępowymi WiFi - jadę przez Czechy, Słowację, Austrię (i tu mnie najbardziej interesuje gdzieś koło jakichś zajazdów taki punkt Hot-spot), Słowenię i na Chorwację (wzdłuż autostrady A1) - może ktoś poda jakiś taki charakterystyczny punkcik?????

Cześć, więc jednak jest parę osób otwartych na łączność, darmowe rozmowy. Fajnie.
Znalazłem wyszukiwarkę wifi http://v4.jiwire.com/search-hotspot-locations.htm. i stronę z Makarskiej:
http://www.makarska-wireless.com/Makarska/Linkovi/Linkovi.htm

szukam dalej szczególnie na Korculi. Pozdrawiam.
Kevlar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kevlar » 07.06.2010 07:16

Orientuje się ktoś może czy w Rogoznicy znajdę hot spota?
skywalker_01
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) skywalker_01 » 07.06.2010 09:42

wojciech70 napisał(a):Sam znalazłem:

Darmowe hotspoty w CRO:
http://www.hotspotlocations.com/modules ... rch=Search[/url]

8)

Ale zawartość trochę cienka. :cry:
Kevlar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kevlar » 07.06.2010 09:49

W zasadzie na tej stronie to prawie nic nie ma. :(
skywalker_01
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) skywalker_01 » 07.06.2010 11:07

Kevlar napisał(a):W zasadzie na tej stronie to prawie nic nie ma. :(

Przeleciałem trochę po necie i powiem tobie kolego, że na free nie masz co liczyć na całym pasie wybrzeża chorwackiego. Tylko nieliczne restauracje się reklamują, że u nich jest za darmo. Internet jest wszędzie. Na niemieckich forach radzą zakupić chorwacki prepaid załadować w modem i śmigać, oczywiście w dostępnym limicie.
Jeżeli ktoś posiada jeszcze jakieś dodatkowe informacje to proszę śmiało.

Ja z reguły wybieram te apartamenty, w których gospodarz zapewnia mi dostęp w cenie pobytu.
Kevlar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kevlar » 07.06.2010 11:46

A jaki jest orientacyjny koszt prepaidu? Rozumiem że blokadę z modemu też trzeba zdjąć?
P.S. Sorry za głupie pytania ale laik jestem w tej dziedzinie.
Ewentualnie pozostanie internet w informacji turystycznej o którym pisam armar w swojej relacji.
Bob
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bob » 07.06.2010 12:34

W zeszłym tygodniu w Novigradzie bez problemu łapałem ogólnodostępną sieć, działało non stop pod nazwą zyxel, oprócz tego darmowym wifi reklamuje się pizzeria niedaleko starego kościółka, żadnych problemów.
jasio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jasio » 07.06.2010 17:53

Bob napisał(a):W zeszłym tygodniu w Novigradzie bez problemu łapałem ogólnodostępną sieć, działało non stop pod nazwą zyxel, oprócz tego darmowym wifi reklamuje się pizzeria niedaleko starego kościółka, żadnych problemów.
Ten zyxel to router zyxel po prostu korzystałeś z niezabezpieczonej prywatnej sieci domowej - nieładnie ale ja w Tucepi też korzystałem z internetu z sąsiedniego domu, nie tylko w Chorwacji bo i u nas w kraju ludzie mają routery bezprzewodowe i nie zabezpieczają dostępu hasłem :lol:
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone