Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Umag Kemping

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
rexxx
Turysta
Umag Kemping

Nieprzeczytany postnapisał(a) rexxx » 07.06.2009 16:22

Był ktoś z Was moze na tym kempingu ?? Jaka jest cena noclegu jak dalego jest do plazy ??

Wybieram się w lipcu na objazd europy środkowej i chciał bym jeden dzień być w Pirunie (Słowenia) a później udac sie Chorwacji. Tak sie sklada ze Kemping Umag jest jednym z najbliżej położonych od Słowenii i pasuje mi idealnie. Sa jacyś bywalcy tych rejonów na forum ??
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.06.2009 16:34

rexxx
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rexxx » 07.06.2009 19:10

znalazłem co nieco na temat tego kempingu i mam tylko jedno pytanie :
Co to jest PITCH który pojawia sie w cenniku ? i jak mam to traktowac?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.06.2009 10:24

W tamtym romku za 12-cie dni 2 1/2 osób, przyczepa kempingowa, parcela, prąd miejsce zacienione 1280,00zł . A tu relacja.
rexxx
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rexxx » 08.06.2009 10:39

a mogł byś napisać co to jest ten PITCH??
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.06.2009 12:44

PITCH - Parcela - Wyznaczone miejsce, pod namiot lub przyczepę.

W Park Umag niebieska parcela jest słabiej ocieniona od brązowej.
Na półwyspie praktycznie wszystkie niebieskie to PATELNIA, brązowe częściowo ocienione. Najwięcej cienia jest
w sektorach przy łazienkach WC 6 ; WC 7 ; WC 8 oraz polu namiotowym. Plaże kamieniste lub
wybetonowane, najlepsze miejsce do nurkowania po prawej stronie cypla. Wspaniałe baseny dla dzieci i dorosłych, internet, gry, zabawy, sklepy, przecz kole dla dzieci (darmowe) kilka tańszych i droższych restauracji , kawiarni, boisk, do różnych gier........ Parcele posiadają prąd (specjalne wtyki x3), polecam wykonanie do namiotu śledzi kutych z pręta żebrowanego (takie jak na zdjęciu w relacji z pobytu) Zwykłe szpilki nie mają szans. Pozdrawiam. :lol:

smoki3
rexxx
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rexxx » 08.06.2009 13:08

Okej :) w takim razie zapytam inaczej :

Jade do Chorwacji autem i chcemy spać w 2 os namiocie.

Co z tego cennika musze uwzględnic?

Obrazek
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 08.06.2009 13:56

rexxx napisał(a):Okej :) w takim razie zapytam inaczej :

Jade do Chorwacji autem i chcemy spać w 2 os namiocie.

Co z tego cennika musze uwzględnic?

tez zawsze mialem problem z rozszyfrowaniem cennikow bo raz jest za auto, namiot i osoby a innym razem za parcele, osoby choc w cenniku tez o autach. moze "extra" to dodatkowe ...
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 08.06.2009 16:51

Odpowiem tak
rexxx
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rexxx » 08.06.2009 17:18

Czyli płace dajmy na to 16 E + 7.8 E dodatkowo za każdą osobe??

Jest ktos w stanie polecić mi jakiś tańszy camping w pobliżu Słoweni??
nicola
Plażowicz
pytanie do Smokiego 3

Nieprzeczytany postnapisał(a) nicola » 09.06.2009 15:23

Mam pytania do Smokiego 3 lub innych, którzy byli na tym kempingu.

1. Z mapy Kempingu Umag wynika, że z pola namiotowego oraz z sektorów przy łazienkach WC 6, WC 7, WC 8, o których piszesz że są zacienione jest dość daleko do basenów.
Jedziemy z dzieckiem i syn "napalił się" na ten basen ze statkiem (widział go w katalogu kempingów), więc pewnie będziemy często tam bywać, a jedziemy bez rowerów.
Jaka jest przybliżona realna odległość od pola namiotowego do tych basenów, czy damy radę (głównie syn) dochodzić tam pieszo?

2. Czy orientujesz się, czy na polu namiotowym są duże parcele?
Czy w przypadku dużego namiotu (4 na 7 m) i chęci skorzystania z prądu, należy raczej skorzystać z parceli oznaczonych numerycznie?
Sorki, że zadaję takie pytania, ale mój angielski jest dość ograniczony
i nie wiem, czy udałoby mi się na tyle szczegółowo wypytać w recepcji.

3. I ostatnie pytanie: czy wiesz może, czy na sierpień trzeba dokonywać rezerwacji. Czy bez rezerwacji są szanse na zacienione miejsce?

z góry bardzo dziękuję i serdecznie pozdrawiam,

nicola
mokusinska
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mokusinska » 09.06.2009 16:22

rexxx napisał(a):Czyli płace dajmy na to 16 E + 7.8 E dodatkowo za każdą osobe??

Jest ktos w stanie polecić mi jakiś tańszy camping w pobliżu Słoweni??
Tak kamping PINETA w Savudarija
Mazovia
Podróżnik
Re: pytanie do Smokiego 3

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mazovia » 13.06.2009 18:00

nicola napisał(a):Mam pytania do Smokiego 3 lub innych, którzy byli na tym kempingu.

1. Z mapy Kempingu Umag wynika, że z pola namiotowego oraz z sektorów przy łazienkach WC 6, WC 7, WC 8, o których piszesz że są zacienione jest dość daleko do basenów.
Jedziemy z dzieckiem i syn "napalił się" na ten basen ze statkiem (widział go w katalogu kempingów), więc pewnie będziemy często tam bywać, a jedziemy bez rowerów.
Jaka jest przybliżona realna odległość od pola namiotowego do tych basenów, czy damy radę (głównie syn) dochodzić tam pieszo?

Czy w przypadku dużego namiotu (4 na 7 m) i chęci skorzystania z prądu, należy raczej skorzystać z parceli oznaczonych numerycznie?

O ile dobrze pamietam 'access-pointy' do pradu wody i opcjonalnie tvsat sa w zasiegu kazdej numerowanej parceli. Nie wiem jak wyglada sytuacja w strefie nienumerowanej, ale to sa najmniej atrakcyjne miejsca i najmniej korzystnie usytuowane (chyba przy ogrodzeniu nieopodal ulicy...)

3. I ostatnie pytanie: czy wiesz może, czy na sierpień trzeba dokonywać rezerwacji. Czy bez rezerwacji są szanse na zacienione miejsce?

Teren tego campu to dobrze ponad 100ha. Zawsze znajdziesz sobie miejsce.

nicola

1) Baseny są OK. Odleglosci na samym kempingu tez niczego sobie. Zalezy w jakim wieku syn i jakiej osobowosci i 'zadziornosci'. My z buta dawalismy jakies 12-15min, a z lenistwa podjezdzalismy autem.

2) O ile dobrze pamietam 'access-pointy' do pradu wody i opcjonalnie tvsat sa w zasiegu kazdej numerowanej parceli. Nie wiem jak wyglada sytuacja w strefie nienumerowanej, ale to sa najmniej atrakcyjne miejsca i najmniej korzystnie usytuowane (chyba przy ogrodzeniu nieopodal ulicy...)

3) Teren tego campu to dobrze ponad 100ha. Zawsze znajdziesz sobie miejsce.
Użytkownik usunięty
Re: pytanie do Smokiego 3

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.06.2009 15:30

nicola napisał(a):Mam pytania do Smokiego 3 lub innych, którzy byli na tym kempingu.

nicola
1.Na rowerze 5minut, piechota 10-15 minut.;
2.Pole namiotowe nie ma miejsca wyznaczonego do rozbijania namiotu.(do prądu musisz mieć jednak przedłużacz około 50m). Ja osobiście wolę parcelę, moja przyczepa po rozstawieniu razem z przedsionkiem to jakieś 23m2 i zostaje jeszcze co najmniej drugie tyle placu. . 3. Uważam że zawsze znajdziesz miejsce, ja nigdy nie rezerwowałem miejsca. Pozdrawiam. :lol: smoki3
luska1973
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) luska1973 » 16.06.2009 11:53

Też mam pytanie (a właściwie prośbę) do Smokiego :D
Proszę o rozszerzenie tematu plaża w kontekście dzieci w okolicach 4- 5 lat. Marzy mi się Park Umag ze względu na płaskie i duże parcele i fajny basen, ale nie po to jadę nad Jadran żeby się taplać w basenie, a z tego co piszecie wejście do wody raczej nie dla dzieci.
Mam sobie faktycznie darować ten camp?
Następna strona

Powrót do Kempingi